aradon.ro Web analytics

UTA a primit de la Primărie cei mai puțin bani din istorie

De Leo Sfara

UTA a primit de la Primărie cei mai puțin bani din istorie

Reactualizat la:
Când avea mai mare nevoie de sprijin din partea orașului, pentru a promova în elită, echipa fanion a Aradului a luat „țeapă”.
Scris de Leo Sfara - Când avea mai mare nevoie de sprijin din partea orașului, pentru a promova în elită, echipa fanion a Aradului a luat „țeapă”.

Arad. Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, a anunțat rezultatele etapei a doua a selecției de proiecte din cadrul programului Promovarea Sportului de Performanță 2020, PRIMA SESIUNE. Din păcate, banii alocați pentru finanțări neranbursabile au fost în sumă de doar 9 milioane de lei, aici incluzând și alte proiectele câștigătoare, din sport, cultură și tineret. Așa se face că AFC UTA, deși a luat maximum prevăzut de lege, 33% s-a ales cu doar 2.900.000 de lei, cu 800.000 de lei mai puțin decât anul trecut pe vremea asta. Asta, exact atunci când avea mai mare nevoie de bani, pentru a putea susține promovarea în Liga I. De menționat mai e și faptul că AFC UTA a cerut 4 milioane de lei. De altfel, toate structurile sportive au primit cu mult mai puțin decât au cerut!

Interesant e și faptul că CS Universitatea Arad, care a fosr declarat clubul anului în 2019 nu a primit niciun ban!!! Asta, pentru că i s-a găsit o „chichiță” care a scos din joc clubul condus de Ovidiu Șerban.

Iată, în continuare, cum s-au împărțit banii:

Asociația Sportivă ACS Viitorul Arad (˝Viitorul Arad – creștem pentru un vis˝) – 150,000 lei.

Asociația Club Sportiv AMC Racing (˝Raliul Aradului – etapă în Campionatul Național de Raliuri și etapă internațională a Trofeului Europei FIA 2020˝) – 500,000 lei.

CS Șah Club Vados Arad (˝Șahul de performanță˝) – 25,000 lei.

CS Șah Club Vados Arad (˝Festivalul Internațional de Șah Arad 2020, ediția a VIII-a˝) – 55,000 lei.

Asociația CS Provolei Arad (˝CS Provolei Arad – Pregătirea și participarea echipei de volei seniori în turneul de promovare în Liga I de volei masculin˝) – 50,000 lei.

Asociația CS Provolei Arad (˝CS Provolei Arad – Tradiție și performanță în voleiul de plajă românesc˝) – 50,000 lei.

Asociația CS Provolei Arad (˝CS Provolei Arad – Continuitate în voleiul de performanță˝) – 50,000 lei.

Club Sportiv Astra Arad (˝Participarea sportivilor de la CS ASTRA Arad, la competiții naționale și internaționale în anul 2020˝) – 150,000 lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad (˝Aradul în Superliga – polo pe apă 2020˝) – 150,000 lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad (˝Polo juvenil arădean în Campionatele Naționale 2020˝) – 100,000 lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad (˝Cupa Aradului Polo pe Apă – juniori 2020˝) – 20,000 lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad (˝Cupa Aradului – haltere 2020˝) – 10,000 lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad (˝Tradiție în sportul arădean – haltere – Campionate naționale 2020, (seniori și juniori)˝) – 100,000 lei.

Baschet Club Valbon Arad (˝Pregătirea și participarea la Campionatele Naționale de Baschet˝) – 45,000 lei.

CS Ballroom Dance (˝Aradul dansează, ediția 2020˝) – 40,000 lei.

Club Sportiv CS Westar Arad (˝Participare în Campionatul Național de volei feminin˝) – 20,000 lei.

Club Sportiv CS Westar Arad (˝Participarea în Campionatul Național de volei masculin˝) – 20,000 lei.

Asociația Fotbal Club UTA Arad (˝UTA 75 de ani)˝– 2,900,000 lei.

Club Sportiv Baschet Arad (˝Locul III în L.N. și C.R. 2020˝) – 1,500,000 lei.

Asociația Club Sportiv HC Beldiman (˝Participarea în Campionatele Naționale de seniori și juniori ale Federației Române de Handbal, pregătirea pentru Liga Națională și promovarea sportivilor în handbalul de performanță˝) – 150,000 lei.

Asociația Județeană de Fotbal Arad (˝Cupa Aradului 2020˝) – 35,000 lei.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Nu contează says:

  Parca se renunțase la sistemul comunist….

  • Jack says:

   Cu sistenul comunist aveam economie…acum consumam pe datorie lidl kaufland si alte chumicale!rau e sa te ploua in gat asa i?

 2. Popa LUCIAN says:

  D-le Leo Sfâra cum e posibil ca cel mai valoros club al anului în judeţul Arad să nu primească nici o susţinere financiară şi cum e posibil ca acea “chichiţă” să nu ne-o spuneţi şi nouă sau e secret de stat ? E strigător la cer ce se întâmplă în sportul arădean şi apoi ne mirăm că rezultatele sunt catastrofale ! Poate d-l Mezar ar trebui să se implice mult mai mult şi asupra altor ramuri sportive nu numai de fotbal şi banii să fie dirijaţi corect şi acolo unde se munceşte şi sunt rezultate. Rezultatele internaţionale ale clubului CS Universitatea Arad sunt mult peste să zicem CS Baschet Arad care primeşte 1.500.000 lei şi ceilalţi nimic. Oare ce se doreşte cu această bătaie de joc ? Să se desfinţeze clubul ? Are cineva ceva de împărţit cu Ovidiu Şerban sau e doar inconştienţa celor ce dirijează banii pentru sport ? Pe lângă pandemia aceasta nenorocită, o nouă ştire cu împărţitul banilor în sportul de performanţă vine să ne dezamăgească şi să ne întristeze profund.

 3. ARADON Sport local

  Şoimii Lipova, la ora analizei
  MÂNDRULOC. În aşteptarea finalizării lucrărilor la noua arenă din Lipova, tehnicianul Flavius Sabău, ajutat de Marius Ciubăncan şi Cătălin Bujor, a sunat adunarea „şoimilor” pe terenul din Mândruloc.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Cerealele integrale, parte a unei alimentații echilibrate
  O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă include și un consum de cereale integrale, care ajută la păstrarea sănătăţii organismului, având rol în menținerea greutății corporale, asigurând protecție cardiovasculară și ajutând la păstrarea unui nivel normal al glucozei în sânge și scăderea nivelului de colesterol.

  ARADON Sport local

  Restanţe financiare şi lot subţire la LT Cermei
  SÎNPAUL. La apelul antrenorilor Flavius Moisă, Adrian Sasu, Cristi Irimia, coordonați de directorul tehnic, Roli Nagy, „sămădăii” de la Lunca Teuz Cermei au revenit în iarbă. În ciuda restanţelor financiare, jucătorii şi-au dat acordul de a demara pregătirile pentru viitorul sezon, pentru început cu antrenamente pe două serii în fiecare dimineaţă pe terenul din Sînpaul.

  UT Arad

  Se agaţă de orice şansă
  Viceliderul Turris ştie că un eşec la Arad le diminuează şansele la promovare sau prezenţa la baraj.

  România

  Autoritățile româno-maghiare au fixat termenul pentru deschiderea frontierei de pe autostradă, Vama Borș 2
  În cadrul întâlnirii grupului de lucru româno-maghiar de luni, de la Oradea, s-a stabilit termenul până la care vama de pe autostradă va fi deschisă.

  Mapamond

  A fost stabilită lista țărilor din care românii ce se întorc în țară nu trebuie să stea în izolare sau în carantină
  Au fost stabilite țările membre ale UE și Spațiului Economic European pentru care nu se aplică izolarea sau carantina asupra persoanelor care sosesc din ele, în România.

  România

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie
  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată şi lista cu ţările în care românii nu pot intra sau sunt obligaţi să stea în carantină dacă o fac.

  Local

  11 elevi arădeni au vrut la liceul militar
  Din cei 11 elevi arădeni care au încercat să intre la liceele militare din țară, doar doi au reușit. Unul va merge la Alba, celălalt la Constanța.

  Local

  Milioane de călători la CTP Arad
  În 2019, Compania de Transport Public Arad a transportat, în total, peste 26,5 milioane de călători. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.