aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
  • Aplicatii mobile
Select Page


ARADON
Advertorial
Tipuri de salam mai puțin cunoscute, dar care merită atenția ta

Tipuri de salam mai puțin cunoscute, dar care merită atenția ta

la 28 June 2022 18:04
3 Comentarii

Tipuri de salam mai puțin cunoscute, dar care merită atenția ta

28 June 2022 18:04

Trimite articolul

X

Relația românului cu salamul poate fi considerată sfântă. Într-o țară care a trecut prin greutățile raționalizării mâncării, prezența cărnurilor în dietă este pusă la mare loc de cinste. În ceea ce privește tipul de cărnuri, vorba conform căreia cea mai bună legumă este porcul ar trebui să ne spună destul de multe despre ce putem găsi în farfuriile unei familii obișnuite.

Salamul este un alt preparat căutat prin hypermarketuri, supermarketuri și măcelării din întreaga țară. Lista de cumpărături este invariabil completată cu salam de vară, salamul Sinaia. Dacă toate acestea sunt cunoscute pentru tine, iată ce alte sortimente un pic mai exotice merită atenția ta.

Înainte de a începe, trebuie să înțelegi că, dacă există o țară cu o pasiune mai mare față de salam, aceea este Italia. Pepperoni, Mortadella, Salsiccia, Prosciutto și Speck sunt printre cele mai cunoscute variații. Dacă îți place salamul de Sibiu si nu numai, atunci merită să le încerci și pe următoarele:

Salamul Coppa
Cunoscută și sub numele de capicola în SUA sau capocollo în sudul Italiei, Coppa este o bucată de carne de porc cu mușchiul întreg, care este maturată sau uscată timp de o lună. După aceea, este condimentată diferit în funcție de regiune. În Parma, se folosește puțin mai mult decât sare, în timp ce, în Piacenza, se folosește nucșoară, scorțișoară și cuișoare. De asemenea, poate fi aromatizat cu rozmarin, usturoi, piper negru, semințe de coriandru, ardei iute proaspăt, vin, usturoi și multe alte ingrediente.

Luat din partea din spate a gâtului și din partea superioară a umărului porcului, gustul poate varia în funcție de tipul de carne folosit. Părțile mai grase, cum ar fi umărul de porc, îi conferă o textură mai moale, dar și o aromă mai dulce, în timp ce tipurile mai slabe sunt mai ferme, mai uscate și mai savuroase. Coppa se consumă de obicei ca aperitiv rece sau pe paste, cum ar fi cu sos bolognese, dar o puteți împacheta și într-o omletă pentru micul dejun.

Salamul Guanciale
Făcută din carne de porc, guanciale a fost maturată cu sare înainte de a fi gata de a fi consumată. De obicei, se adaugă și piper, dafin și ienupăr pentru a-i spori aroma. Acest cârnat gustos conține, de obicei, mult mai multă grăsime decât tipuri precum pancetta, ceea ce conferă un plus de aromă tăieturii mai fine. Cu toate acestea, ca urmare, este mult mai bun pentru gătit decât pentru a fi consumat crud și este un element crucial al sosurilor populare precum carbonara. Vei ști că mănânci paste autentice carbonara când singurele ingrediente din farfurie sunt paste, ou, guanciale, pecorino, sare și piper.

Salamul Bresaola
Bresaola este diferită de majoritatea celorlalte tipuri de salam de pe această listă deoarece, în timp ce acestea sunt făcute din carne de porc, bresaola este din carne de vită pură. Este uscată la aer și apoi învechită timp de cel puțin șase luni înainte de a putea fi consumată. Își primește numele de la cuvântul italian broccolo, care înseamnă “germeni”, deoarece atunci când acest cârnat trece prin procesul de uscare, tipurile de mucegai numite penicillium înfloresc deasupra. Bresaola poate fi, de asemenea, preparată cu carne de vițel care a fost învechită timp de aproximativ șase luni înainte de a intra în procesul de maturare.

Are o aromă profundă, pământie – și uneori este ușor afumat pentru a ajuta la maturare – și poate fi servit feliat ca parte a unui platou antipasto sau amestecat în mâncăruri cu paste, cum ar fi lasagna.

Salamul Lardo
Lardo este untură de porc moale, cremoasă, condimentată și maturată. Această delicatesă italiană este preparată de secole din grăsime de porc, sare, piper și condimente precum nucșoară sau scorțișoară, înainte de a intra în procesul de maturare timp de aproximativ șase luni.

Versiunea autentică este realizată cu slănină de porc din Italia, care a fost maturată timp de aproximativ 60 de zile înainte de a fi tăiată subțire și servită, adesea deasupra pâinii, ca aperitiv. Gustul său este caracterizat de un gust onctuos și picant, cu o aromă de condimente aproape de grătar. Atunci când este consumat ca atare, acest tip de salam este de obicei servit cu un vin roșu.

Trimite articolul

X
3 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. ROMANIA says:
    June 29, 2022 at 2:17 am

    Si cele romanesti?

    Reply
    • Velociraptor says:
      June 29, 2022 at 11:27 am

      Sa te pun la tombola…esti prost de dai in gropi. Vezi producatorul,loaza !

      Reply
    • Jackson says:
      June 29, 2022 at 11:37 am

      Soric,soia,amelatori (E-uri)cat cuprinde !

      Reply
  2. Cele mai citite știri

    1
    VIDEO. O nuntă a paralizat traficul în centrul Aradului. Poliţia a făcut... nimic
    2
    Un pecican a dat lovitura la Loto
    3
    Vijelii și grindină în Arad! Șapte localități sub cod portocaliu
    4
    Două autoturisme au ars astăzi în județul Arad
    5
    UPDATE. O persoană a decedat în urma unui accident rutier produs la Miorița
    6
    George Buhnici, în mijlocul unui scandal uriaș după declarațiile de la Neversea! ”Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră”
    7
    Aradul are zonă metropolitană definită
    8
    Telescopul James Webb confirmă prezența a milioane de galaxii
    9
    MM Stoica s-a trezit vorbind despre UTA
    10
    Fiul de 22 de ani al unei bogate familii engleze, decapitat de rotorul unui elicopter, în timp ce încerca să-și facă un selfie

    Local

    Al treilea tratament avio împotriva țânțarilor, în acest sezon
    În perioada 17–19 august 2022, Primăria desfăşoară o nouă serie de activităţi combinate de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

    Local

    Șoferi prinși sub influența drogurilor, în trafic, la Ineu și pe Calea 6 Vânători
    Un tânăr de 18 ani, din Ineu, și un bărbat de 42 de ani, din Arad, au fost opriți în trafic de polițiști, și testați cu aparatul Drugtest. Acesta a indicat valori pozitive la substanțe psihoactive în cazul ambilor șoferi.

    Local

    CJA vrea să scape de facturi
    Consiliul Judeţean Arad caută soluţii ca unele clădiri ale sale să devină independente, totul din cauza preţurilor energiei.

    Local

    471 de șoferi au fost înregistrați depășind viteza legală, săptămâna trecută, în Arad
    471 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar, în perioada 8-14 august, pe șoselele din județul Arad, depășind viteza legală.

    Local

    Aradul meu... prăbușit. O stradă cu clădiri care dispar

    Local

    Echipă managerială completă la Județean: Cătălin Hreniuc este director medical cu „acte în regulă”
    După doi ani de pandemie, perioadă în care nu s-au organizat concursuri pentru funcțiile de conducere, Spitalul Județean iese din sfera interimatelor și are o echipă managerială completă.

    Local

    9 locuințe improvizate, dezafectate de Poliția Locală
    Cele mai multe dintre aceste construcții se aflau pe Malul Mureșului. Igienizarea zonei s-a realizat cu ajutorul asistaților social.

    Local

    60 de migranți, depistați la frontiera Nădlac II. 40 dintre ei erau ascunși într-un singur camion
    60 de cetăţeni străini au fost depistați, ascunși printre mărfurile a trei camioane, la frontiera Nădlac II Autostradă. Într-un singur automarfar, polițiștii de frontieră au găsit nu mai puțin de 40 de persoane.

    UT Arad

    UTA, trei meciuri în opt zile!
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.