aradon.ro Web analyticsARADON Opinii. Dialog cu un protestatar – despre Covid, vaccinare și... semnul fiarei

De Sorina Ambrus
Reactualizat la:

ARADON Opinii. Dialog cu un protestatar – despre Covid, vaccinare și... semnul fiarei

Reactualizat la:
Am avut plăcerea, și nu o spun la modul peiorativ, de a discuta cu unul dintre protestatari. Prezență zilnică pe platoul din fața primăriei, fie afișând o pancartă, fie fluturând un drapel, interlocutorul meu, unul educat de altfel, împărtășea, oricui era dipus să-l asculte, convingerile sale.
Scris de Sorina Ambrus - Am avut plăcerea, și nu o spun la modul peiorativ, de a discuta cu unul dintre protestatari. Prezență zilnică pe platoul din fața primăriei, fie afișând o pancartă, fie fluturând un drapel, interlocutorul meu, unul educat de altfel, împărtășea, oricui era dipus să-l asculte, convingerile sale.

Calm, adunat, elocvent, fără patimă, dar de nestrămutat în convingerile sale pentru că … a studiat. Face parte dintre cei care cred că virusul nu există, nu doar acest virus, ci în general: virusurile sunt niște chestii moarte, care nu se transmit și nu îmbolnăvesc pe nimeni. Sunt inofensive. Niște invenții ale celui mai mare escroc și anume Louis Pasteur, care a pervertit toată știința în domeniu. Dar nimeni nu vrea să spună adevărul. Îl întreb cum ajungem atunci să ne îmbolnăvim, cum de avem, o planetă întreagă, cam aceleași simptome, cam în același timp. Îmi răspunde că totul pornește din mintea noastră. Spre exemplu, el s-a îmbolnăvit de gripă de două ori. Fără interferența vreunui virus. Nu, vina o poartă una dintre angajatele lui care-l furau, iar el, de necaz a făcut o gripă urâtă. Cel de-al doilea moment a fost generat de un conflict cu partenera de viață. Vedeți, e atât de simplu. La fel ca și vindecarea: vine doar din mintea ta.

Oricum, pandemia nu a început încă, îmi spune el. Va începe în momentul în care ne vom vaccina cât mai mulți. Abia atunci vor începe oamenii să moară pe capete. La fel cum s-a întâmplat pe timpul gripei spaniole. Dar noi trebuie să ne folosim rațiunea, să nu cădem pradă manipulării. Îmi dă drept exemplu un prieten de-al lui, cu care împărtășea aceleași convingeri antivacciniste: a luat Covid și este internat la spitalul din Grădiște. De când a ajuns acolo, le trimite apropiaților mesaje cu îndemnuri la vaccinare. Interlocutorul meu își exprimă dezamăgirea: eu înțeleg că e bolnav, dar trebuie să-ți folosești rațiunea, în continuare, nu să ajungi peste noapte în cealaltă tabără. Încerc să-i spun că experiența personală a trecerii prin boală te poate schimba. Zâmbește condescendent. Îmi spune că sfârșitul e aproape, rând pe rând vom primi toți vaccinații semnul fiarei. Îl întreb cum se va întâmpla: le va apărea oamenilor pe frunte, sau pe mână și de acolo nu mai e cale de întoarcere…

Îmi vorbește, pe urmă, despre adevărații jurnaliști, independenți și voluntari în investigațiile lor, care au ales să se sacrifice și să demaște oculta mondială, nefiind manipulați ca noi, cei care ne uităm la Digi TV, spre exemplu. La fel e și cu medicii: cei care știu cu adevărat despre ce este vorba și cum pot trata oamenii, nu sunt lăsați să se exprime, li se bagă pumnul în gură, sau pleacă singuri capul pentru niște bani.

Mor, totuși, oameni, îi spun. Am prieteni care au trecut printr-o suferință cruntă, îi spun, care se resimt și la o lună după externare. Se uită la mine suspect: cei care merg la spital, mor toți. Îl contrazic – am prieteni care s-au făcut bine în acel spital, dar dacă mai stăteau o zi acasă ar fi putut să nu mai fie astăzi. Deturnează subiectul: păi da, în loc să cheltuie banii pe prostii, ar putea să cumpere niște paturi de ATI. Încerc să-i explic că nu asta ar fi cea mai mare problemă, ci lipsa medicilor de ATI, pneumologi, infecționiști. Ei, păi să facă un curs acolo și să se reprofileze, că deja au cunoștințe de medicină: ce dacă sunt urologi sau interniști sau oftalmologi, o lună, două la cursuri și i-ar face specialiști în orice, până la urmă…

Și îmi dau seama că e atât de simplu: acești oameni chiar au convingerea că cititul unor articole, a unor studii te fac specialist în ce vrei tu, la fel cum un oftalmolog ar putea deveni peste noapte chirurg, în opinia lor. Adică dacă ei pot să înțeleagă din niște surse aparent documentate „științific”, totul despre viruși, despre vaccinare, despre boli, oculte mondiale, teorii ale evoluției, ce ne face pe noi, ceilalți, să rămânem niște manipulați, cu toate sursele la îndemână….

Acești oameni chiar au convingerea că cititul unor articole, a unor studii te fac specialist în ce vrei tu

18 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Calin says:

  Iar va jucat-o cu mintea/creierul omului care citeste articolele scrise de voi. Îl faceți curios cu titluri maestre iar subiectul este derutant. De aceasta data Referindu-va la o persoana educata care, pana la sfârșitul materialului prezentat, da cu bată-n balta !!!!

 2. NICU says:

  Cam partinitor, nedocumentat si subtirel articolul , oricum nu aveam pretentii…

 3. mucmic says:

  pornind de la prima fraza a presupusului ‘protestatar’ imi pare sincer rau ca exista drepturile omului legiferate si adoptate la nivel international, si nu mai exiata selectie naturala … ca la animale, exact elementul cheie care ne diferentiaza de ele, el/ea o arunca in noroi … stiinta\evolutia\prograsul pentru el s-au oprit la iesirea din pestera. Argumentul denigrant pentru Louis Pasteur demonstreaza clar ca pe langa naivitate nu are un nivel intelectual prea ridicat … IQ cam cat e temperatura acum afara… Apropo Pasteur s-a orientat spre microbiologie si nu virusologie … adauga dupa numele lui -i u ri za re. Sti ce e aia? Personal cred ca aceste persoane sunt si ipocrite dat fiind faptul ca se bucura din plin de drepturile la libra exprimare fara sa-si asume vreun risc pentru ineptiile care le debiteaza fara argumente logice. Nu instig la violenta sau ura, dar prograsul incetineste din cauza celor ca ei …pentru ca sunt multi,foarte multi!

  • Torresh says:

   Dimpotriva, chiar ai instigat la ura,la violenta,tocmai ai facut-o,precum si la alte comentarii!

   Sa stii ca si Galileo Galilei, sau Einstein, Giordano Bruno,etc erau ,tot la fel ,considerati ,de catre asa-zisii culti sau de protipendada vremii,ca erau nebuni,cu IQ redus,naivi, etc…Pana la urma s-a dovedit cine erau de fapt, naivii si cei cu IQ redus… Tocmai de aici pleaca geniul si descoperirile stiintifice:de la curajul de a pune la indoiala ceea ce exista, de a cerceta incontinuare si de a nu ramane plafonat doar pe ceea ce au descoperit altii,cu un secol sau cu mai multe secole in urma! Nu intaresc in totalitate, ceea ce acest ins afirma,dar anumite teorii si anume cele legate de “oculta mondiala,manipularile de la gigi-ctp-soros tv,medicii carora li se baga pumnul in gura sau pleaca pentru bani,capul,..par a fi adevarate!Unele chiar se vad cusute cu ata alba..

   Asa ca,inghite-ti mucul ala mic si accepta ca si altii pot avea dreptul la pareri,ca acestea pot fi sau sunt adevarate! Ca de asemenea deontologi ieftini,asemenea tie, ne-am saturat!

   • mucmic says:

    Ai interpretat gresit ce am scris,sutem de acord totusi cu ‘nebunii’ savanti care au fost sacrificati in numele habotniciei… fara sa ofensez ca si tine cu ultima fraza,dar de acolo baiete ai luat-o pe aratura… tu defapt sustii un individ sau un grup de indivizi care au o idee, nu au forma nu au fond nu au argumente palpabile doar ca ei cred?! II compari cu oamenii de stiinta care au demonstrat ceva concret dupa studii temeinice cu logica si argumentare?!? Cugito ergo sum …si atat nu aduc nimic nou, doar cred ca gandesc si atat o flegma-n vant!(asta ai scris tu) Deci care dintre noi este deontologul de 2 bani?

    @Mda… scuze, nu-l ridic in slavi, doar ceea ce am invatat de la istorie despre el si ce este general acceptat despre el in ‘inscrisuri oficiale’ nu pun neaparat botul la fiecare analiza gazetara. o fi cum zice dar pana la urma el si-a pus amprenta la ceea ce este sociatatea astazi. pana la urma urmei rata mortalitatii infantile s-a redus considerabil dupa implementarea Pasteur-izarii laptelui, plus restul beneficiilor conexe.

     • mucmic says:

      Nu tineam neaparat sa aflu atatea detalii despre Pasteur, dar m-am delectat citind.Imi exitnde cunostintele despre el si despre munca sa in folosul societatii. Sincer, Multumesc de link Mda.

    • Torresh says:

     Se vede ca esti analfabet functional! Altfel intelegeai ce-am scris…mai incearca!

     • mucmic says:

      ma limitez sa raman un analfabet functional decat sa incerc sa inteleg ce vrea sa spuna un deontolog paranoic naiv de 2 bani … adeptul ocultei mondiale – soros etc. Bine ma ca indivudul nu a vorbit deschis si de reptilieni sau trenul negru cu locomotiva galbena ca probabil si alea-ti trezeau un interes. oricum, deabea astept sa ma cipeze astia cu 5G sa intru in legatura cu ei sa te dau in gat ca mesajul lor prinde si la semidocti ca tine.

  • Mda says:

   Progresul incetineste si din cauza unor aroganti narcisisti dar se pare dezumanizati care se mai si dau mai inteligenti decat sunt in realitate, la fel de multi. Despre Pasteur mai bine taceai ca e un personaj foarte controversat, are si merite incontestabile dar si un mare grad de impostura https://www.nytimes.com/1995/05/16/science/doctor-s-world-revisionist-history-sees-pasteur-liar-who-stole-rival-s-ideas.html si mai sunt multe articole din astea asa ca las-o moale cu Pasteur, grandiozitatea lui e cam similara cu mortalitatea acestui virus, ambele “umflate cu pompa”.

 4. n says:

  Cam partinitor, nedocumentat si subtirel articolul , oricum nu ma asteptam la pretentii…

 5. Mda says:

  Partinitor rau de tot, a descris doamna “jurnalist” un schizofrenic sa mai discrediteze in plus pe protestatari. Cea mai tare e asta: ” Încerc să-i spun că experiența personală a trecerii prin boală te poate schimba ” Intreb eu cum? te dezumanizeaza de iti pierzi instinctele umane ancestrale de fiinta libera? La unii se pare ca asa functioneaza si nici nu trebuie sa treaca prin boala ci sa creada orbeste niste jurnalisti la fel de “dedicati” si “obiectivi”.

 6. Ioana says:

  Schizofrenici cu pareri.

 7. AnonimUnic says:

  Articol scris “la comanda” pentru a-i pune intr-o lumina proasta pe cei ce protesteaza!

 8. Emmm says:

  Toate conspirației pleaca de la un sâmbure de adevăr…deci cine ii de vina ca bill gates declara cine ce nebunii in 2015 , apare nesincronizarea între stiri și realitate , morti de covid din pix , scandalul de la spitalul sibiu , multe reacții după vaccin etc ?

 9. Wotan says:

  Cu cat ai fost platita pentru aceasta abjectie de articol? Iti dadeam dublu doar ca sa nu publici asemenea voma. Practic, ai vomitat pe degete o tirada articulata spre un tertip de oameni pe care voi, leftistii/postmodernistii/astia de va place teoria deconstructiva, ii dispretuiti cu patima. Esti doar o alta oaie din turma creeata de display-uri (interneti, filme, muzica si orice alta informatie receptionata printr-un display). Felicitari, Sorina draga, esti ce trebuie ca sa ne ducem la naiba ca specie :))).

 10. roman says:

  saracu protestatar, nici el nu mai stie cum sa o dreaga cand primeste intrebari capcana si schimba subiectele ca sa cada in picioare. sarmanu…

 11. Ştiri sportive

  UPDATE. EURO 2020: Meciul Danemarca - Finlanda, întrerupt; Cristian Eriksen, resuscitat
  Meciul dintre echipele Danemarcei şi Finlandei a fost întrerupt în min. 43, după ce mijlocaşul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren şi şi-a pierdut cunoştinţa, sâmbătă seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în Grupa B a turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020. 3

  Local

  FOTO/VIDEO | UPDATE. Accident cu o victimă încarcerată la Vama Nădlac
  Victima este conștientă și va fi preluată de către elicopterul SMURD solicitat la fața locului. Update IJP: Șoferul autoturismului este un cetățean german, în vârstă de 64 de ani. 3

  Local

  VIDEO | UPDATE. Un bărbat s-a aruncat de la etajul 6 al unui bloc din Micălaca
  Echipajele SMURD încă încearcă să îl resusciteze pe bărbatul care s-a aruncat de pe bloc, nu înainte de a se înjunghia cu un cuțit. Update IPJ Arad: Bărbatul în vârstă de 32 de ani a decedat. 19

  Mapamond

  Bill Gates avertizează că lumea se va confrunta cu alte două dezastre: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“
  Bill Gates a vorbit despre alte două pericole care amenință omenirea. Schimbările climatice reprezintă una dintre amenințări. Șeful Microsoft a definit și ceea ce el numește „bioterorism“. 12

  Mapamond

  Miocardita după vaccinarea anti-COVID-19 la adolescenţi şi bărbaţi cu vârsta până în 30 de ani. Ce spune un medic cardiolog
  Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) analizează legătura dintre vaccinurile cu ARN mesager şi apariţia miocarditelor. Miocarditele au apărut la adolescenţi şi bărbaţi cu vârsta până în 30 de ani. Cazurile de afecţiuni cardiace la tinerii de 16-24 de ani depăşesc aşteptările. 12

  România

  Cîțu, mesaj la Sibiu către reprezentanți cultelor religioase: „Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din pandemie"
  Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că are o întâlnire acolo cu reprezentanţii cultelor religioase cărora le cere susţinere pentru accelerarea campaniei de vaccinare. În ce priveşte ritmul campaniei, premierul spune că nu este îngrijorat. 3

  Local

  Două săptămâni de tăcere în cazul Crișan! Cercul de suspecți s-a evaporat, iar anchetatorii nu par să aibă o pistă clară
  Potrivit ziariștilor la de Evenimentul Zilei, hotelurile din municipiu sunt împânzite de ofițeri SRI, trimiși la Arad pentru a culege informații. 14

  România

  Ministrul Educației: Grupurile de acţiune anti-bullying, constituite până la 13 septembrie în orice şcoală
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că până la 13 septembrie, la începerea anului şcolar 2021-2021, se vor constitui grupuri de acţiune anti-bullying în orice şcoală. 2

  Mapamond

  SUA: Atac armat în Texas, cel puțin 13 răniți
  Cel puţin 13 persoane au fost rănite în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un atac armat în oraşul american Austin, în Texas, a anunţat poliţia, adăugând că suspectul este încă în libertate, relatează Reuters. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.