aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Orice trup este frumos, depinde cum îl porți

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Orice trup este frumos, depinde cum îl porți

De când lumea, femeile au avut probleme legate de frumusețea corporală. Au investit timp și bani în proceduri și tratamente cosmetice încercând să-și mențină tinerețea cât mai multă vreme. Cu posibilitățile actuale, fiecare femeie poate arăta ca o vedetă ce apare în poza din revistă sau eroina din filmul de aventură ce tocmai l-am văzut.
Scris de Aurelia Gabor - De când lumea, femeile au avut probleme legate de frumusețea corporală. Au investit timp și bani în proceduri și tratamente cosmetice încercând să-și mențină tinerețea cât mai multă vreme. Cu posibilitățile actuale, fiecare femeie poate arăta ca o vedetă ce apare în poza din revistă sau eroina din filmul de aventură ce tocmai l-am văzut.

Dar, oricât își va opera trupul și modifica silueta, important este să știe să-l poarte; dacă privești manechinele caselor de modă, observi că nu toate sunt uimitor de frumoase deși au dimensiuni perfecte și trăsături fizice imobile. Ele cuceresc prin atitudine, mers, poziția spatelui și a șoldurilor care emană siguranță, frumusețe, maiestuozitate, spontaneitate. O postură corectă, cu coloana dreaptă și pieptul simetric așezat în raport cu bazinul fac o femeie mult mai atrăgătoare decât cea care merge cu umerii lăsați, genunchii îndoiți și brațele atârnând greoi pe lângă trupul transformat în semn de întrebare. Coloana vertebrală și bazinul influiențează decisiv postura corpului uman. Observarea și corectarea acesteia când este nevoie constituie un imens câștig de imagine. Trebuie creat un echilibru între ușor și greu, multă mobilitate, atitudine relaxată dar și un grad mare de stabilitate. De multe ori, o persoană care se consideră mai puțin atractivă din cauza pieptului, șoldurilor sau taliei, descoperă că singura problemă este necunoașterea posturii corporale corecte care să o pună în valoare. Se poate corecta prin sport; dansul presupune un ritm armonios și un perfect control al mișcărilor fie că sunt grațioase sau pline de vigoare, acestea producând veritabile schimbări în mentalitatea și starea fizică și psihică a dansatorului. Totul exprimă sensibilitate, fluiditate, grație, rafinament. Mișcarea în sine produce un mare consum de calorii, conducând la topirea țesuturilor adipoase și modelarea armonioasă a corpului, indiferent că alergăm, mergem la sala de forță, facem gimnastică aerobică, înot sau jogging. Efortul nu este ușor și uneori nici plăcut dar, accelerează procesele metabolice, reglează respirația, întărește musculatura care devine armonios reliefată. Dacă practici sportul de ani de zile este important să mergi mai departe ținând cont de dozarea efortului, numărul de antrenamente și durata lor, chiar și de vârsta la care, deja inima și plămânii nu mai au aceeași putere, recuperarea după efort devine mai greoaie, iar spiritul de competiție periculos.

În practica sportivă, ca în orice domeniu trebuie să păstrezi măsura. În timpul antrenamentului mentalul trebuie să participe întotdeauna, el nu poate fi separat de trup. Asociați permanent mișcarea cu respirația altfel sportul poate deveni periculos impunând inimii și arterelor o oboseală inutilă și periculoasă. Programul trebuie adaptat morfologiei, nu te afli în competiție cu ceilalți, ci doar în raport cu tine însăți. Nu lipsi de la antrenamente pentru a-ți putea atinge scopul; doar așa vei descoperi bucuria de a face sport și vei constata rezultatele. Cere părerea specialiștilor, lasă-te supravegheat de antrenor pentru o corectă și eficientă execuție.

„Cultura corpului? Da. Cultul corpului? Nu.’’

Sănătate? Da!

redactia.jurnalaradean@informmedia.ro

O persoană care se consideră mai puțin atractivă descoperă că, singura problemă este necunoașterea posturii corporale corecte care să o pună în valoare

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Haţegan, primul meci al sezonului în Liga 1
  BUCUREŞTI. După o vară fierbinte, cu şase delegări la Campionatul European 2020, cel mai valoros arbitru de fotbal al momentului, arădeanul Ovidiu Haţegan se întoarce în Liga 1.

  Local

  Sud-coreenii tatonează Aradul pentru o mega-investiţie. "Ar fi oraş în oraş"
  Investitorii ţin la mare secret interesul pentru Arad, unde ar intenţiona să ridice un parc industrial pe aproximativ 1.000 de hectare. Aici s-ar fabrica baterii pentru maşini electrice şi alte componente destinate industriei auto.

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei. 1

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad. 1

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura! 2

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.