aradon.ro Web analytics

Sfaturile lui Reli. Să renaştem odată cu prietena primăvară!

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Să renaştem odată cu prietena primăvară!

Reactualizat la:
Scris de Aurelia Gabor

Frumoasa lună Mai ne ține anul acesta izolați, distanțați social, departe de natura pe care o iubim atât de mult! Afară, totul vibrează de bucurie și dragoste, de la piatra din drum, până la sufletul omenesc. Am văzut trecerea anotimpului de dincolo de ferestre, iar tumultul vieții ne-a ajutat să ne întoarcem la suflet, deschis cu curaj către familie și cei apropiați, lăsat să se îndrăgostească, să vibreze, să se bucure de ceea ce este omenesc și frumos. Doar emoțiile aduc fericire, lipsită de sentimente, viața nu are sens. Această perioadă ne-a adus laolaltă, în familie, să trăim clipe unice, obiceiuri demult uitate, să redescoperim iubirea, credința și încrederea. Poate aveam nevoie de ea pentru a ne cunoaște pe noi și pe cei din jur, pentru pacea interioară la care tindem fiecare. Natura s-a trezit la viaţă, verdele crud ne încântă privirea, miroase a pământ şi iarbă, s-au întors păsările călătoare, florile şi vietăţile ne reamintesc miracolul existenţei şi iubirea. Primăvara, cu frumuseţea ei, bucură deopotrivă pe toată lumea, totul în jur ne îmbie la schimbare. O schimbare în bine o dorim fireşte, fiecare. Acest lucru implică în primul rând, sănătatea. Pentru menţinerea ei niciun efort nu va fi prea mare. Datoria noastră este să ne protejăm de tot ceea ce ne poate dăuna: oboseală, stres, alimentaţie nesănătoasă, alcool, tutun. Cu toţii ştim acest lucru dar, câţi suntem atenţi permanent la stilul de viaţă? De obicei, găsim justificări pentru fiecare greşeală.

Am stat în casă, am gătit şi am mâncat de toate şi mult, că aşa este la noi. Bucate alese pentru toate gusturile, dulciuri cât încape, am descoperit rețete noi şi culmea, acul neobrăzatului cântar a „sărit” vreo două kilograme. Acesta este semnalul de alarmă care, ne va obliga să revenim la o alimentaţie bogată în fructe şi legume, să dublăm programul de antrenament la domiciliu pentru a reveni rapid la greutatea iniţială. Altfel, kilogramele se vor acumula şi când vom avea în plus vreo cinci, să ştiţi că vom scăpa de ele foarte greu.

Felul în care arătăm ţine de alimentaţie, sport şi odihnă. Lipsa somnului lasă urme de neşters pe faţa noastră. Ridurile apar prematur, cearcănele ne dau un aer obosit furându-ne prospeţimea şi strălucirea. După un somn bun, o carte citită, dansul, muzica, ne pot relaxa. Să ne facem din primăvară o prietenă şi să renaştem odată cu ea.

redactia.jurnalaradean@informmedia.ro

Citat: „Datoria noastră este să ne protejăm de tot ceea ce ne poate dăuna: oboseală, stres, alimentaţie nesănătoasă, alcool, tutun”

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
  Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

  Local

  Controale în construcții și la plasatorii forței de muncă
  ITM a desfășurat acțiuni de informare și control, având ca obiect companii din sectorul construcțiilor și din domeniul plasării forței de muncă în străinătate.

  Local

  Căsătorii în pandemie? Doar 52 de cupluri și-au unit destinele
  Starea de urgență s-a resimțit și în formarea de noi familii, cu acte în regulă. Doar puțin peste 50 de căsătorii au fost oficiate timp de două luni.

  Local

  Ambulanța, cu 1.300 de cazuri mai puțin, în stare de urgență
  Cum a afectat starea de urgență numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță Arad. O comparație între lunile martie - aprilie 2019 vs 2020?

  Local

  Ionel Ciupe: „Jumătățile de măsură nu ne vor duce nicăieri”
  Consilierul municipal critică modul în care Primăria Arad vrea să corecteze hotărârea privind racordurile la rețelele edilitare, dar complică și mai mult lucrările. 1

  ARADON opinii

  Religia derogărilor și habotnicilor pe rit nou

  Local

  Aradul, un oraș cu...nevoi publice!
  Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru. 6

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Atacul de panică (II)

  Local

  Când va fi evaluat managerul Filarmonicii?
  Aleşii locali vor vota, în şedinţa de joi, noul calendar de desfăşurare a evaluării managerului Doru Orban.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.