aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Vacanța, balsam pentru minte și trup

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Vacanța, balsam pentru minte și trup

Scris de Aurelia Gabor

Pusă în legătură cu cerul și trăită ca un miracol, vacanța poate fi ceva de neuitat. Un cerc de lumină pe sufletul fiecăruia, un drum din care să ne întoarcem mai fericiți. Nu este greu de realizat, este o perioadă ce trebuie trăită cu emoție și fast chiar dacă nu plecăm de acasă, considerăm că fiecare zi este o sărbătoare. Soare, lumină, cer albastru, zile libere, viață, totul este un dar! Uneori ne întoarcem din vacanță plictisiți și obosiți de prea multă agitație, nervi în trafic, cumpărături, vreme urâtă. În iulie, splendoarea verii ajunge la apogeu. Pădurile s-au transformat în adevărate umbrare pentru viața ființelor ce sălășuiesc acolo: puii animalelor sălbatice hoinăresc prin luminiș, gâzele grăbite umplu cărările cu forfota lor, ciupercile și-au scos pălăriile la vedere. Pe pajiști, fânul a fost cosit și mirosul lui umple lumea de amintiri: copilărie, bunici, joacă. Țăranii n-au timp de vară și splendorile ei; seceră, culeg fructe, fac provizii pentru cămară, ei pun pâinea nouă pe masă și nu visează la malul mării, la turiști amețiți de soare! Deh, la toamnă vom vedea cine a fost greiere și cine furnică! Doar bucuria este aceeași, afară e vară, soare și suntem datori să fim fericiți. Dar să revenim la ale noastre clipe de mișcare. Jocurile de perspicacitate sunt pe locul doi ca eficiență în ce privește menținerea creierului la formă maximă. Mișcarea în aer liber, joggingul, sunt pe primul loc deoarece determină o mai bună alimentare cu sânge și oxigenarea acestuia, spun specialiștii. Tot ei au descoperit că doamnele au o relație specială cu hormonii, aceștia putându-le ajuta să-și amelioreze condiția fizică, devenind mai sprintene și mai viguroase prin sport, dezvoltându-și masa musculară. N-aveți sală de sport? Nu-i bai! Pedalați! Mersul cu bicicleta ne scapă de stres, iar 30 de minute pe zi fac să crească speranța de viață cu 40%, zic specialiștii. N-aveți bicicletă? Poate aveți un câine, el va deveni rapid antrenor personal de mișcare. Vrei nu vrei, trebuie plimbat zilnic, și nu doar odată. Mersul în pas vioi, alergarea pe distanțe scurte alături de prietenul patruped, consolidează musculatura picioarelor și a trunchiului, îmbunătățește respirația, întărește inima și sistemul circulator, arzând zice-se, 450 de calorii pe oră.

Ce să mai vorbesc de dans, acesta este o adevărată binecuvântare pentru minte și trup. Reduce stresul, micșorează riscul de a dezvolta o demență la bătrânețe, stimulează coordonarea motrică și memoria. Profităm de vară și căldură să umblăm desculți. Pe iarbă, pe nisip, în grădină, atingerea pământului ne încarcă de energie, acțiunea stimulantă asupra tălpilor picioarelor activează circulația sângelui dând o senzație vagă de zbor și eliberare. Atenție, alegeți un loc curat pentru a evita accidentările! Pe plajă, alegeți locuri cu nisip fin, cu cât mersul va fi mai dificil, cu atât mușchii picioarelor vor fi mai solicitați, iar grăunțele de nisip vor efectua un masaj relaxant asupra punctelor de reflexologie de pe tălpi, ce corespund, fiecare în parte, unui organ, dând corpului o senzație deosebită de formă maximă. Și expuneți-vă cu grijă la soare, primiți-i căldura și mângâierea, el vindecă de singurătate și tristețe, într-o minunată vacanță de vară…

„Vacanța e o perioadă ce trebuie trăită cu emoție și fast chiar dacă nu plecăm de acasă, considerăm că fiecare zi este o sărbătoare

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Haţegan, primul meci al sezonului în Liga 1
  BUCUREŞTI. După o vară fierbinte, cu şase delegări la Campionatul European 2020, cel mai valoros arbitru de fotbal al momentului, arădeanul Ovidiu Haţegan se întoarce în Liga 1.

  Local

  Sud-coreenii tatonează Aradul pentru o mega-investiţie. "Ar fi oraş în oraş"
  Investitorii ţin la mare secret interesul pentru Arad, unde ar intenţiona să ridice un parc industrial pe aproximativ 1.000 de hectare. Aici s-ar fabrica baterii pentru maşini electrice şi alte componente destinate industriei auto.

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei. 1

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad. 1

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura! 2

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.