aradon.ro Web analytics

Aproape 3 milioane pentru cultură și tineret

Aproape 3 milioane pentru cultură și tineret

Reactualizat la:
Centrul Municipal de Cultură Arad a publicat, cu aproape trei luni întârziere, rezultatele primei sesiuni de finanțări nerambursabile.
Scris de Eugen Rogojan - Centrul Municipal de Cultură Arad a publicat, cu aproape trei luni întârziere, rezultatele primei sesiuni de finanțări nerambursabile.

Chiar dacă, conform anunțului de participare publicat de Centrul Municipal de Cultură, rezultatele selecției de proiecte nerambursabile a fost programată pentru data de 25 ianuarie 2019, acestea au fost publicate abia pe 18 aprilie, la aproape trei luni distanță. Pentru programul de Tineret, Învățământ și Recreativ s-au depus 87 de proiecte, dintre care 58 au fost finanțate. În total, acestea au primit 983 de mii de lei. Cel mai mare proiect din această categorie este Red Run 2019, care a primit de la municipalitate 54 de mii de lei. Depus de Asociația Centrul de Excelență Arad, acesta este unul din cele două proiecte depuse de asociație, alături de proiectul „Leaders!”, finanțat la rându-i cu 30 de mii de lei.

22% din total

Cultura a primit 1.864.000 lei finanțări nerambursabile. S-au depus 76 de proiecte, din care 54 au fost finanțate. Și în cazul acestei direcții de finanțare, Asociația Centrul de Excelență Arad a. excelat. Pentru proiectul „Arad. Economie și societate” a primit 30 de mii de lei finanțare, pentru „Picnic Festival” alte 98 de mii de lei, iar pentru Arad Open Air Festival 2019, 424 de mii de lei. Adică 22% din totalul finanțărilor nerambursabile date de Centrul Municipal de Cultură pentru proiectele culturale de anul acesta au mers către un singur eveniment.

Asociațiile „campion”

Președinte al Asociației Centrul de Excelență Arad este deputatul PNL de Arad Glad Varga, aceasta primind 636 de mii de lei pentru cinci proiecte. O altă asociație ce apare în declarația de interese a lui Varga, Arad City Guide, al cărui membru fondator este deputatul, a primit 88 de mii de lei pentru trei proiecte. Cele două asociații au primit 25% din suma totală acordată de CMC Arad ca finanțări nerambursabile.

Sportul, mai mult

Pentru programul Promovarea Sportului de Performanță s-au depus 37 de proiecte, 31 fiind finanțate. Acestea au primit 7.865.500 lei, cu cinci milioane de lei mai mult decât Cultura și Tineretul laolaltă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu JA cu Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR de Arad
  „Vom reforma administrația locală”

  Local

  Dr. Domșa, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare
  Implicarea cadrelor medicale și gestionarea crizei sanitare cauzate de noul coronavirus au fost apreciate în cadrul unei conferințe de presă susținută la Instituția Prefectului Județului Arad. Europarlamentarul Gheorghe Falcă a făcut chiar și propunere: dr. Gheroghe Domșa să fie recompensat cu titlul de Cetățean de Onoare. 1

  Mapamond

  Autopsia lui George Floyd: a murit sau nu asfixiat sub genunchiul polițistului?
  Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

  Local

  Elev cu autism, șef de promoție la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”
  Vă prezentăm un elev arădean care suferă de autism și care, cu ajutorul familiei, al cadrelor didactice, al colegilor și al terapeuților, a reușit o performanță demnă de notat. Mihnea a terminat clasa a VIII-a ca șef de promoție la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”. 2

  Local

  Moartea a ocolit drumurile din Arad
  Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, în Arad, a scăzut cu mai bine de jumătate în acest an, față de anul trecut.

  Local

  Primele „pietonale” după pandemie
  Zona Biserica Roşie – doar în weekend. Zona Art-Cafe din Piaţa Avram Iancu – zilnic; la fel şi strada 1 Decembrie 1918.

  Local

  Maestrul bucătar al Castelului de la Săvârşin s-a pensionat
  Viorica Luciana Călin a fost sărbătorită în curtea Castelului, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta şi a Principelui Radu. 1

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Gândirea de tip alb-negru, cel mai banal mod de autosabotare
  Renunțând la gândirea alb-negru, de tip totul sau nimic, renunțăm practic la propria autosabotare.

  Local

  Sesiuni speciale pentru elevii cu febră, la Evaluare şi Bacalaureat
  Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor avea fiecare câte o sesiune specială, destinată absolvenților care au temperatura corporală prea mare pentru a fi lăsați să susțină examenele.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.