Aproape 3 milioane pentru cultură și tineret

Aproape 3 milioane pentru cultură și tineret

Reactualizat la:
Centrul Municipal de Cultură Arad a publicat, cu aproape trei luni întârziere, rezultatele primei sesiuni de finanțări nerambursabile.
Scris de Eugen Rogojan - Centrul Municipal de Cultură Arad a publicat, cu aproape trei luni întârziere, rezultatele primei sesiuni de finanțări nerambursabile.

Chiar dacă, conform anunțului de participare publicat de Centrul Municipal de Cultură, rezultatele selecției de proiecte nerambursabile a fost programată pentru data de 25 ianuarie 2019, acestea au fost publicate abia pe 18 aprilie, la aproape trei luni distanță. Pentru programul de Tineret, Învățământ și Recreativ s-au depus 87 de proiecte, dintre care 58 au fost finanțate. În total, acestea au primit 983 de mii de lei. Cel mai mare proiect din această categorie este Red Run 2019, care a primit de la municipalitate 54 de mii de lei. Depus de Asociația Centrul de Excelență Arad, acesta este unul din cele două proiecte depuse de asociație, alături de proiectul „Leaders!”, finanțat la rându-i cu 30 de mii de lei.

22% din total

Cultura a primit 1.864.000 lei finanțări nerambursabile. S-au depus 76 de proiecte, din care 54 au fost finanțate. Și în cazul acestei direcții de finanțare, Asociația Centrul de Excelență Arad a. excelat. Pentru proiectul „Arad. Economie și societate” a primit 30 de mii de lei finanțare, pentru „Picnic Festival” alte 98 de mii de lei, iar pentru Arad Open Air Festival 2019, 424 de mii de lei. Adică 22% din totalul finanțărilor nerambursabile date de Centrul Municipal de Cultură pentru proiectele culturale de anul acesta au mers către un singur eveniment.

Asociațiile „campion”

Președinte al Asociației Centrul de Excelență Arad este deputatul PNL de Arad Glad Varga, aceasta primind 636 de mii de lei pentru cinci proiecte. O altă asociație ce apare în declarația de interese a lui Varga, Arad City Guide, al cărui membru fondator este deputatul, a primit 88 de mii de lei pentru trei proiecte. Cele două asociații au primit 25% din suma totală acordată de CMC Arad ca finanțări nerambursabile.

Sportul, mai mult

Pentru programul Promovarea Sportului de Performanță s-au depus 37 de proiecte, 31 fiind finanțate. Acestea au primit 7.865.500 lei, cu cinci milioane de lei mai mult decât Cultura și Tineretul laolaltă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  UTA a obținut ceea ce a urmărit
  Elevii lui Laszlo Balint au remizat cu Viitorul Constanța, după un meci în care arădenii nu au fost deloc inferiori, au avut șansele lor, dar totul s-a terminat cum a început.

  Mapamond

  Guvernul Olandei a demisionat în urma scandalului alocaţiilor
  Guvernul Olandei, în frunte cu prim-ministrul, Mark Rutte, a demisionat vineri, după scandalul alocaţiilor. Fiscul olandez a acuzat mii de familii că au solicitat în mod fraudulos plata alocaţiilor copiilor, în perioada 2013-2019.

  Local

  Donație de carte de ziua lui Eminescu
  ARAD. „Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii!” este îndemnul pe care l-a urmat Asociația pentru Reformă Civică și Democrație, prin președintele său Samuel Caba, a oferit ca donație de carte cu titlu gratuit, Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”.

  Local

  Cosmin Leucuța, a doua oară „Tânărul Prozator al Anului”
  După ce în urmă cu doi ani a primit premiul pentru volumul „Hoodoo”, anul acesta cartea „Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii?” i-a adus din nou titlul „Tânărul Prozator al Anului” în cadrul Galei Tinerilor Scriitori.

  Local

  DGASPC îşi reia, parţial, activitatea la ghişeu
  Doar pentru preluarea dosarelor pentru încadrare în grad de handicap pentru beneficiarii din municipiul Arad.

  Local

  Adăpostul de noapte, şansa oamenilor străzii
  Arădenii au la dispoziţie două numere de telefon la care pot suna să ceară ajutor pentru cei aflaţi în nevoie.

  Local

  Municipiul Arad rămâne în scenariul galben
  Încă 14 zile în scenariul galben pentru municipiul Arad. Incidența cumulată a cazurilor înregistrate în ultimele două săptămâni este de 2,30 cazuri la mia de locuitori.

  Local

  Arad: 22 de localități în scenariul „Galben” și 7 în cel „Roșu”
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat, pe 15 ianuarie, o nouă hotărâre privind scenariile în care se află localitățile din județ.

  România

  168 de mii de persoane vaccinate
  Până pe 15 ianuarie, la nivel național s-au vaccinat 168.705 persoane, reprezentând 67,5% din totalul estimat de persoane eligibile pentru vaccinare în prima etapă.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.