aradon.ro Web analyticsCartier nou, pe 17,5 hectare. Va avea în centrul său un parc în formă de inimă

De Diana Dutu

Cartier nou, pe 17,5 hectare. Va avea în centrul său un parc în formă de inimă

Grandiosul proiect ar urma să prindă viaţă în zona Calea Aurel Vlaicu – Calea 6 Vânători. Ar trebui să fie gata în anul 2035.
Scris de Diana Dutu - Grandiosul proiect ar urma să prindă viaţă în zona Calea Aurel Vlaicu – Calea 6 Vânători. Ar trebui să fie gata în anul 2035.

ARAD. Dacă în urmă cu zece zile vă informam în legătură cu proiectul celor de la Europe Logistics de pe terenul fostei fabrici IMAR, acum vă prezentăm un alt proiect grandios din imediata vecinătate. Se numeşte „Ansamblu de clădiri rezidenţiale, comerciale şi prestări servicii Calea Aurel Vlaicu” şi urmează să prindă viaţă pe o suprafaţă de 175.518 metri pătraţi. Terenul este proprietatea privată a BLOC 09 ARED Kft (persoană juridică maghiară), investiţia urmând a fi realizată în parteneriat cu societatea BLOC 15 ARED SRL şi „alţi investitori terţi”.

Regenerare urbană

Amplasamentul este poziționat în zona de vest a intravilanului Municipiului Arad, fiind delimitat la sud de Calea Aurel Vlaicu, la est de teren intravilan neamenajat

autorizat cu funcțiuni mixte – comerţ și servicii și Calea 6 Vânători, la vest de blocuri cu 4 etaje, post transformare Electrica și strada Roșiori, iar la nord de zona industrială.

„Terenul este liber de construcții, construcțiile din fosta incintă a SC IMAR SA au fost demolate și radiate din extrasele de carte funciară. Aceste lucrări de desființare au fost realizate anterior întocmirii prezentei documentații de urbanism. Reglementările propuse inițiază un proiect amplu de regenerare urbană, fosta platformă industrială prin funcțiunile propuse se integrează nevoilor în zonă și nu afectează negativ zona studiată. (…) Intervenţiile urbanistice pe amplasament se referă la remobilarea zonei cu clădiri destinate funcțiunilor rezidentiale, de comerț și pentru servicii, platforme parcare, circulații de incintă, spații verzi și eventuale zone tehnico-edilitare” – se arată în documentele de urbanism.

Trei zone

Noul cartier e împărţit în trei zone. Prima zonă – UTR Lc – este situată pe limita vestică și zona centrală a incintei studiate, având o suprafață de 87.701,70 mp. Este zona destinată locuințelor colective și funcţiunilor complementare, cu regim maxim de înălțime S/D+P+10+Eretras. Aici se vor edifica circa 2.300 apartamente și circa 2.350 de locuri de parcare. Accesul carosabil va fi asigurat dinspre Calea Aurel Vlaicu, prin intermediul drumului colector în curs de execuţie pe limita estică a amplasamentului și pe strada Roșiori.

Zona cuprinde UTR ZV – spaţii verzi publice cu acces nelimitat, în suprafaţă totală de 9.519,98 mp, cu amplasament în zona centrală a incintei studiate.

Cea de a doua zonă – UTR M – este situată pe limita sudică și partea estică a incintei studiate, având o suprafață de 54.182,81 mp. Este zona destinată locuințelor colective + Servicii și Comerţ, cu regim maxim de înălțime S/D+P+8+Eretras. Aici se vor edifica circa 450 apartamente și circa 1.440 de locuri de parcare. Accesul carosabil va fi asigurat dinspre Calea Aurel Vlaicu și prin intermediul drumului colector în curs de execuție pe limita estică a amplasamentului.

Zona a treia – UTR Li – este situată pe limita nordică şi cuprinde 65 de parcele în suprafață totală de 33.566,92 mp. Este zona destinată locuințelor individuale și colective mici, cu regim maxim de înălțime S/D+P+1etaj/M/Eretras. Accesul carosabil va fi asigurat dinspre Calea Aurel Vlaicu și prin intermediul drumului colector în curs de execuţie pe limita estică a amplasamentului.

În jurul parcului-inimă

„Conceptul general al ansamblului propus este de a crea o <INIMĂ> în inima orașului, un cartier ce este organizat în jurul unui parc cu forma de inimă. Scopul principal al documentației de față este crearea unui cartier de locuințe în care se va putea locui, se va putea juca și învăța în siguranță, ferit de trafic intens, și noxele aferente locuirii urbane a secolului 21. Ideea de la baza dezvoltării cartierului este de a situa zonele verzi în centrul imobilelor de locuințe colective, crearea unor locuințe colective grupate în jurul unor curți interioare îngrădite și securizate la care au acces doar locatarii, astfel oganizat spațiul dintre imobile devine o <cameră de zi comună>. Realizarea unui amplu spațiu verde cu destinația de parc ce va fi <INIMA> acestei zone atât prin faptul ca reprezintă o masă de vegetație cu dimensiuni mari și medii, cât și datorită faptului că se vor putea organiza diverse activitați culturale, sportive sau recreeative, astfel acest parc va fi nucleul social al zonei. Imobilele situate în jurul acestui parc vor fi dispuse în așa fel încât masa de vegetație cu dimensiuni mari să fie vizibilă din principale căi de acces ale zonei” – indică documentaţia de urbanism.

Şcoală şi servicii medicale

Proiectul de faţă include şi o parcelă destinată instituțiilor. În cadrul acesteia se urmărește realizarea unui imobil ce va găzdui funcțiunii de învățămant (cel puțin până la nivelul primar inclusiv) și spații destinate serviciilor medicale, cu realizarea unui centru de prim-ajutor.

15 ani

În prezent, PUZ-ul investiţiei se află la transparenţă, putând fi consultat până la 18 septembrie, la registratura Primăriei. Urmează aprobarea documentaţiei în Consiliul Local Municipal, după care se trece la obţinerea etapizată a Certificatelor de Urbanism pentru categoriile de lucrări necesare investiției. Perioada implementării planului de acţiune, estimată de dezvoltator, este octombrie 2020 – octombrie 2035.

38 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Scrie domnule ca e vorba de un miniparc , sa, ameteasca fraierii care cred in bune intentii si nu in setea de castig.
  Un parc din acela la o asa suprafata impanata cu betoane si rigips e apa de ploaie . acolo ar fi necesar macar in ca un parc si eventual un strand .

 2. anonim says:

  Ce fac autoritatile sa repopuleze centrul si sa ii reânvie spatiile comerciale ? de ce nu evacueaza tiganii intrati ilegal in spatii si pe cei inserati in buricul targului de ingramaditii de la RECONS ? Voi vreti ca bd central al araduilui sa devina strada tiganilor cum a ajuns Calea romanilor sau bd. Loga in Timisoara ? Asat e viziunea voastra despre Arad ce o prezentati in ajun de alegeri ? E clar ca voua nu va pasa de Arad.

  • Teretean says:

   Toata administratia Aradului maninca la masa tiganilor, sa creat o adevarata retea de trafic de influienta. La fel si in politie si justitie sint cartite care scormonesc interese si prejudiciaza statul.

  • Dancu says:

   tiganii sunt oamenii grupurilor infractionale care pot fi vazuti. Adevaratii papusari ai grupurilor infractinale nu sunt la vedere si nu tin cont de partide, la fel sunt toate. Se poate vedea ca administratia locala nu misca, probabil de frica dosarelor ascunse din sertarele serviciilor, politistii si procurorii incaseaza si ei ceva sa taca sau dsa faca dosare de proasta calitate si fara dovezi, judecatorii trebuie sa judece respectivele dosare facute prost in mod intentionat. Sentinta? achitare! Bugetarii care merg la lucru cu intrebarea Ce pot face eu pentru tara sa fie mai bine sunt infimi.
   Tara tara vrem patrioti.

  • Inna says:

   Aveți dreptate! Și ne supărăm cînd străinii ne baga în aceeași oala !! Tot rr…

 3. norDickul says:

  ”Amplasamentul este poziționat în zona de vest a intravilanului Municipiului Arad”… la o simplă consultare a hărții vei constata că poziția terenului e mai degrabă în nordul sau mai precis în zona central-nordică a intravilanului. Probabil că autorul studiului stă în Grădiște și se consideră rezident în zona centrală…

 4. Ahmed Yatin says:

  Cea mai arida zona, unde temperaturile depasesc cu 3-5 grade pe timpul veri temperatura normala.

 5. COCO says:

  mergei naibii cu regenerarea voastra cu tot. E un praf si o mizerie in tot orasul. Santiere deschise intr-o suta de locuri, nefinalizate. Borduri si boscheti peste tot.Malul e deplorabil, ETC, ETC, ETC. Centrul e praf si pulbere. Cel mai urat centru din vestul tarii. Rusine! Sper sa nu mi aud de voi!

 6. Geremy says:

  Cand va fi gata?! In 2035?…e ca si cum ai spune 2350.
  Deci e rezolvata zona.

 7. aradean says:

  in Arad a aparut moda cu ridicarea de blocuri ( pe bani desigur pt ca Ceasca cel ce le ridica gratuit pt viitorii locatari a murit) Nimeni nu se gandeste la o scoala la un spital etc doar la apartamente Probabil acolo e castigul mai mare. chit ca unele zone in care se construiesc aceste blocuri nu au nici mijloace de transport in comun .necesare pt copiii ce merg la scoala pt persoanele in varsta ce nu au masini etc.
  PS s-au distrus fabrici si intreprinderi precum CPL UTA Tehnometalica Strungul si altele ce aduceau bani la buget si jdemii de locuri de munca pt ca sa se construiasca apartamente. pe bani . taci ca-i bine…!

  • mig29 says:

   Deciiiiiii tovarășe arădean și ceașcă făcea apartamente pe bani, în special în Micalaca s-au executat. Cei care cumpărau apartamente (și nu erau ieftine deloc) se uitau ca la niște sărăntoci și pomanagii la cei care stăteau cu palma întinsă la stat. În al doilea rand (ți-am spus de 1 miiard de ori dar tot bolșevic ramai) acele întreprinderi enumerate de tine dacă erau performante într-o economie liberă nu aveau nevoie de nici o susținere. Dacă aduceau atâția bani gheața la buget înseamnă că trebuia să avem cei mai mulți km de autostrăzi raportat la suprafață, salariul minim de 3000 USD, toate satele asfaltate cu apa, canalizare, gaz, etc. 😩 Darrrr tovarășe te anunț ca Aradul asa cum l-ați lăsat voi comuniștii nu era canalizat. Și nu era sat ci muncipiu (cum zicea iubitul tău tovarăș)! Și veziii ca la strungul se fac acuma cele mai moderne tramvaie din țară și s-au câștigat contracte pe toată tara (100 buc numai la Bucale). Șiiiii mobila tapițata se face la greu în Arad și în prezent. Tu pricepi tovarășe din ce îți scriu sau tuuuuuuuuu din tâmpeniile învățate la Gheorghiu Dej nuuuu te poți desprinde? Sa nu mai spun ca Aradul era tot numai un noroi cu oameni nervoși și pamantii la fete!! Acuma sunt sate, comune, orașe care sunt asfaltate complet cu rețele de apă și canal, gaz! Nici nu se compara cum arata Aradul la 1989! Și încă Aradul la nivel de tara stătea foarte bine la program apă rece și caldă! Deciiiiiii cum era în rdetul țării!!!!!!

  • aradean says:

   aradeanule, s-au distrus, dar in ce perioada? in cativa ani, pana in `94 -95 au devenit gauri negre. Iar domnul Virgil Imre Asztalos Magureanu de la conducerea SRI muncea cu spor la indeplinirrea atributiilor de serviciu. magureanu precinu lu Iliescu seful FSN/PDSR/PSD. Dar care atributii? pai alea cu subminarea economiei nationale, urmarirea infractorilor care dau tunuri, coruptilor samd.
   taci ca o fo` bine! ne-am realizat si noi pe viata cu un apartament pe gratis!
   cu mancarea stateam mai prost dar primeam dublu de la partid ca eram membri… ce d___? noi nu suntem ca plebea

  • anonim says:

   Ca bine spuneti Aradean !

  • gigel frone says:

   Alt comunist nostalgic cu fabricile lui de kkt unde se ducea manga de beat la lucru si fura la greu tot ce prindea prin fabrica.Daca aveam o industrie asa de senzationala cum iti explici mizeria in care traiai? curent cu portia,apa calda cu portia,mancare cu portia….exact ca si puii de la Avicola erai,statul iti dadea ce vroia,cand vroia si cat vroia.Daca iti place sa traiesti ca un sobolan e problema ta da nu improsca cu mizerii pe aici.

 8. Violeta says:

  Da.Personal m-am saturat de dezvoltatorii acestia care fac case la 80cm una fata de alta ca in Via Carmina sau Gradiste,unde de fapt stai la bloc orizontal si de bucuri de un mic loc de parcare.Se pare ca se fac lucrari de duzina care sunt la preturi foarte mari.Fa-ti singur casa si vezi cit te costa?Reclama este:Vin-o sa asculti ciripitul pasarelelor,practic asculti muzica data la maxim de la tot felul de oameni fara educatie si respect fata de alti oameni….
  Teoretic e ok.Se modernizeaza zona,practic tot un furnicar.Dar se pare ca sunt multi interesati de aceste casute….Succes !!Unii fac bani iar altii ai pierd….

  • Galatus says:

   Ce sa mai spuna ceilalti din bermo de pe voluntarilor dupa ce au platit o caruta de bani pe apartamente sau trezit umbriti de ared 😜aceasi marie cu alta palarie. La fel blocul ared de linga cadastru, o muie bine gindita tuturor berbecilor care locuiesc de la et1-4 umbra totala pe zeci de mii de euro.

   • La inceput says:

    Arata cât de frumoasa e priveliștea ,spatiile verzi,dar în scurt timp apare alt bloc,pe acea priveliște . Dispare așa zisul parc si priveliștea frumoasa.Se reduc si locurile de parcare si locurile de joaca.Țeapă 100%.

  • Simo says:

   Poate la un sfert din cât cer dezvoltatorii e prețul de cost.Restul e profit.În tarile civilizate statul construiește șau impune costuri fixe, calculate pt constructii.E vorba de tari capitaliste dezvoltate.

 9. mike says:

  2035…;)good night!

 10. CarPol says:

  Arata frumos. Orice e mai bine decat crescatoria de sobolani si ambrizie care e acum.

 11. rawnie says:

  asta daca o mai fi cineva prin arad in 2035.
  parcul se va numi loţi, laioş, sau pişta?
  asta e singura mea nedumerire.

 12. Al3x says:

  Un nou cartier dormitor facut pentru prosperitatea dezvoltatorilor. 2300 de apartamente in blocuri de 10 etaje si 450 apartamente in blocuri de 8 etaje – oribil.

 13. Dani says:

  De 12 ani promisiuni si iară promisiuni!
  Ati facut din arad un sat…
  Pleacă si fabricile din zona industrială,așa mare ii șpaga cerută de nu se mai face față??

 14. Ady says:

  Domnule bibarț..subalternul lui Falcă,de ce țineți in garaj acel q8 si vă plimbati cu Dusterul…sa dea bine la fraieri,bravo!

 15. ghh says:

  In China era gata în jumătate de an :)) vrăjeli si promisiuni

 16. Voi vi-s dobitoci ? Pai la ce spuneti voi ,majoritatea votantilor, in 2035 vor fi la loc cu verdeata ,unde nu este nici scarba ,nici durere,ci viata fara de sfarsit!Ba dobitocilor da-ti solutii pentru lucrari de care sa benieficieze si cei care au acum 16 ani,20,ani,30 ani,40 ani ,50 ani ,dar si cei care au 65 ani ,70 ani.Ceea ce scrieti voi sunt povestiri de Petre Ispirescu.Nu va este rusine ?Sunteti niste papagali electorali ! Credibilitate zero,analfabeti,agramati,analfabeti sociali.Rusine!!!!

 17. PRIETENII STIU DE CE says:

  Ma faceti sa râd, se mai construiesc cateva bordele de lux pentru escortele practicate de senzații tari, dar și locuri de refugiu pennnntru interlopii aradului.

 18. Calul 1978 says:

  IAR FAC SPUME ȘOBOLANII ROSII CA SE DEZVOLTA ARADUL

 19. Sorin says:

  Diana, cine ti-a spus sa scrii despre asta acum in pragul alegerilor?

 20. Local

  Mașini furate, oprite la vamă: BMW și Audi găsite la Borș, Alfa Romeo depistat la Arad. Valoarea autoturismelor depășește 45.000 euro
  Două mașini furate din străinătate au fost găsite miercuri, la doar câteva ore distanță, la frontiera de la Borș II. Un Alfa Romeo a fost depista la Vama Turnu din Arad.

  ARADON Sport local

  Se ştiu optimile Cupei României
  ARAD. 18 echipe din fotbalul județean au rămas în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2022-2023.

  ARADON Sport local

  Condițiile pentru fani la jocurile „galben-albastrelor”
  Suporterii nu vor mai putea să interacționeze cu jucătoarele pentru poze și autografe pe teren.

  Local

  150 de cazuri noi și 1.154 active în județul Arad
  De miercuri până joi s-au înregistrat în județ 150 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

  România

  Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate
  ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. 16

  Local

  Podurile de pe Arad-Oradea, la reparat
  ARAD. Va urma cel puţin o lună de zile de lucrări şi trafic aglomerat pe DN 79 Arad-Oradea. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă faptul că pe această şosea vor începe lucrările de reparaţii ale podurilor, respectiv la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie.

  Local

  Afgani ascunși printre anvelope, descoperiți la frontiera Nădlac II
  Zece cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 14 și 41 de ani, au fost găsiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în remorca unui camion care transporta anvelope în Germania. 1

  Local

  Fostul primar din Zăbrani îşi caută libertatea
  Dosarul în care Marian Toader a fost condamnat pentru fapte de corupţie se reia la Înalta Curte. 3

  Local

  Două pistoale și zeci de cartușe letale deținute ilegal de un bărbat, la Pecica
  Un bărbat din Pecica a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce aceștia au găsit la domiciliul pecicanului două arme și zeci de cartușe letale. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.