În perioada 07.04-19.04.2014, medicii veterinari vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. „Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică”, informează reprezentanţii ANSVSA.
În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.
Acţiunile de control vor avea în vedere în special următoarele produse: animalele destinate sacrificării, carnea de miel, ouăle şi produse din ouă destinate consumului, lapte şi produse din lapte, peştele şi produsele din pescuit.
Citiți principiile noastre de moderare aici!