aradon.ro Web analytics
Incidență record în municipiu! Carantină de noapte pe durata întregii săptămâni, pentru persoanele nevaccinate

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

Incidență record în municipiu! Carantină de noapte pe durata întregii săptămâni, pentru persoanele nevaccinate

Foto: S.A.
Reactualizat la:
Aradul a trecut de pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori, fapt care atrage după sine restricții de circulație și închiderea magazinelor la ora 22:00.
Scris de Sorina Ambruș - Aradul a trecut de pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori, fapt care atrage după sine restricții de circulație și închiderea magazinelor la ora 22:00.

ARAD. 7,81 este incidența cazurilor de Covid-19, cumulată la 14 zile, în municipiul Arad. Acesta este cel mai mare grad de infectare înregistrat în Arad, de la începutul pandemiei.

Din punctul de vedere al măsurilor restrictive care vor intra în vigoare prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, singura schimbare majoră va fi instituirea carantinei de noapte, pe toată durata săptămânii, pentru persoanele nevaccinate, între orele 20:00-05:00, iar magazinele se vor închide la ora 22:00.

Vă prezentăm, pe scurt, cele mai importante măsuri care se aplică, în municipiul Arad, la depășirea incidenței de 7,5 la mie, prag depășit astăzi.

Măsurile aplicabile în Arad

*Magazinele pot funcționa zilnic doar în intervalul orar 5,00 – 22,00, cu excepţia farmaciilor, benzinăriilor, operatorilor economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi a operatorilor economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri, care îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

*Se interzice circulația persoanelor nevaccinate în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, cu excepția deplasărilor în interes profesional sau pentru anumite activități personale, în toate zilele săptămânii.

*Nevaccinații se pot deplasa, după ora 20:00, în următoarele situații consemnate în declarația pe proprie răspundere: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuința/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistența medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid- 19; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie; părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112.

Persoanele vaccinate pot circula fără restricții în baza certificatului de vaccinare.

Reguli în baruri şi restaurante

*Restaurantele și cafenele, atât în interior, cât și la terase, pot funcționa la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00 – 22:00 și pot servi doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În cazul restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, acestea pot deservi doar persoanele cazate.

*În mall, cafenelele și restaurantele pot funcționa până la 50% din capacitatea maximă a zonei de consum, dacă sunt delimitate faţă de restul spaţiului public, iar clienții sunt obligați să prezinte certificatului digital.

*Barurile, cluburile și discotecile își suspendă activitatea, care va putea fi reluată doar în momentul în care incidența în Arad va coborî sub 5,5 cazuri la mie.

*În municipiul Arad, competiţiile sportive – în spaţiile închise sau deschise – se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau celor care au trecut prin boală.

*Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – în spații închise sau deschise se pot organiza până la ora 24:00, cu participarea personelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

Regulile de ocupare a spațiului (50 la sută), dar și de acces în baza certificatului digital se aplică și în cazul cinematografelor, a sălilor spectacol, a sălilor de fitness sau a jocurilor de noroc.

Ce facem cu terasele…

Începând de la depășirea pragului de 6 cazuri la mie, accesul clienților, inclusiv pe terase, se face doar în baza certificatului verde. Doar că, hotârârea face diferență între terase și spații de servire situate în exteriorul clădirilor. Terase sunt considerate spațiile de servire care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul permanent sau temporar. Prin urmare, în aceste cazuri, pe o astfel de terasă administratorii sunt obligați să solicite și să scaneze certificatul verde.

Dacă vorbim însă despre „spații special destinate comercializării și consumului de produse alimentare și băuturi alcoolice dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară” măsura accesului în baza scanării certificatului verde nu se mai aplică.

Deocamdată, însă, fiecare procedează după cum înțelege și interpretează dispozițiile legale. Unele localuri cu spații situate în exteriorul clădirilor solicită certificatul digital, deși nu ar fi nevoie, iar în alte locuri – care se încadrează fără doar și poate în categoria teraselor – așa cum este ea descrisă de lege, permit accesul tuturor clienților, fără să pună întrebări.

Masca obligatorie

După mai multe zile de alba-neagra pe subiectul purtării măștii de protecție în spațiile deschise, la incidențe mai mari de 6 cazuri la mie, a venit și ordinul comun al Ministerului de Interne și Minsiterului Sănătății, care mai mult încurcă, decât descurcă.

Astfel, ordinul prevede ca în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție, în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică, prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.” Rămâne de văzut dacă autoritățile locale vor veni cu eventuale excepții suplimentare.

De vineri

Noile măsuri vor intra în vigoare cel mai probabil de vineri, 8 octombrie, după aprobarea hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Restricțiile vor fi ridicate în momentul în care incidența va coborî sub 7 cazuri la mia de locuitori.

Descarcă aici declarația pe propria răspundere!

Model orientativ declaratie proprie raspundere

88 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Revelo says:

  Discrimanare intre vaccinati si nevaccinati.
  Pentru ce interdictiile? Daca sunt pentru stoparea raspandirii atunci si vaccinatii si nevaccinatii pot sa se infecteze si sa raspandeasca. Cum se sustine logic distinctia intre cele doua categorii?
  Abordarea este de natura sa confirme ideea ca se urmareste vaccinarea si nu stoparea pandemiei.
  2. Ar fi interesant sa ni se comunice si baza legala sa nu ramanaem in zona speculatiilor de presa.

  • Bo says:

   Revelo, gandeste un pic! Intradevar si vaccinatii pot raspandi virusul, problema e cui il raspandesc! Ca daca ia virusul unul vaccinat, sunt sanse mai mici ca acel nou infectat sa faca o forma severa de COVID. In schimb daca ia unul nevaccinat (fie el testat recent), acel nevaccinat poate sa faca o forma severa si sa moara. Vei spune ca si cei vaccinati fac forme severe…..asa e, insa e probabilitatea mult mai mica.
   Restrictiile se impun nu pentru a stopa pandemia, ci pentru a limita numarul celor ce vor face forme severe. Si de aceea se incurajeaza vaccinarea, sa fie cat mai putin oameni in situatia de avea nevoie de ATI, sau chiar sa moara.

   • io says:

    Si vaccinatii care isi transmit intre ei noaptea, ziua nu mai transmit?

   • emilut says:

    Au murit și încă mor destui vaccinați cu schemă completă, iar tu spui că fac forme ușoare … așa se întâmplă când te iei după Gheorghiță și Arafat.
    Alții suspendă vaccinarea cu Moderna, la noi se încurajează.
    Trăiască România #educată !

   • Mortdecai says:

    Nu prea e logică părerea ta.
    Tu spui că depinde pe cine infectează cel nevaccinat. Eu îți replic că depinde pe cine infectează și cel vaccinat.
    Spui că un nevaccinat poate infecta un alt nevaccinat care poate face forme severe și muri. La fel cel nevaccinat poate face forme severe și dacă-l vaccinează un vaccinat.
    Spui că un nevaccinat poate muri. Poate că sunt oameni care ăși asuma asta. Tu poți să nu fii de acord cu ei dar asta nu înseamnă că nu au dreptul ăsta.
    Nu e treaba vaccinaților de a impune tuturor frica lor în ideea ipocrită și absolut falsă că i-ar interesa de cei nevaccinați pe care doar îi critică, jignesc și desființează plini de ură.
    Spui să fie câți mai puțini la ATI. Este problema statului, responsabilitatea lui, sarcina lui, obligația lui de a se îngriji să să fie suficientă capacitate la ATI. Obligația statului mi-o aduci mie ca argument? Păi eu nu sunt statul, eu sunt un amărât care plătește contribuții la sănătate. Eu îmi plătesc obligațiile mele. Statul nu și le realizează pe ale lui. Statul susținut de trupele de morți de grija mea încearcă să-mi transfere mie responsabilitatea capacității insuficiente a ATI.

    • Dd says:

     👏👍
     Absolut corect!

     Multă lume uită de DREPTUL PERSOANELOR DE A NU FI RESUSCITATE când ajung în moarte-clinică (daca ele solicită în scris, anterior, acest lucru).
     Se pare ca aceștia au acest drept, dar nevaccinații nu au dreptul de a-si asuma riscul de a se îmbolnăvii și muri de COVID (atât timp cåt pe robo-vaccinații nu-i afectează în nici un fel acest lucru)…!
     Sau îi afectează, totusi…? Păi atunci la ce bun vaccinul…? Pt placebo…?
     Păi, mai bine, atunci, beți apă de robinet, ca e mai puțin nocivă !

     Cum ar zice Caragiale:
     “Curat murdar, coane Fănică…!” 🤔

   • frast says:

    esti un prost care te iei dupa ce auzi de la ei asa ca taci daca nu stii

   • Leu says:

    Teorie și propaganda de la TV. Farà o susținere medica. Nu uitam ca vaccinul este experimental și avem la momentul de fata varianta delta care nu poate fi oprită cu primele doua doze, așa spun doctori care contează, nu cei doi puișor de la Bals

  • Probably says:

   “o persoană care se infectează post-vaccinare poate ajunge să transmită virusul la fel de ușor ca un nevaccinat, dar va fi contagios pentru o perioadă mai scurtă, iar încărcătura virală va fi mai mică.” Mi se pare rezonabil.

 2. Anonim says:

  Rahat! Guvernul e demis,la fel si subsecretarii de stat in frunte cu Arahat.
  Hotararile astea oricum erau ilegale,dar acum sunt penale,luate de oameni ce acum fac uzurpare de calitati oficiale. Orice garcea ce v-ar amenda,se face vinovat de abuz in serviciu,fapta pedepsita conform codului penal cu pedeapsa de la 2 la 7 ani !!!!

 3. blonda says:

  Sa inteleg ca persoanele care ne legitimeaza seara dupa ora 22 sant vaccinate??????????

 4. provincialul says:

  Ma verifica, CINE ?
  A angajat GUVERNUL sau Johanis personal medical calificat pentru fiecare terasa, restaurant, magazin ? Cine l-a abilitat sa ma verifice / Are o legitimatie sa stiu ca nu e o facatura ?
  Dar ala care ma verifica e vaccinat ?
  Cum sint despagubiti privatii ca sint pusi sa faca ce nu au in obiectul de activitate – verificari medicale ? I-a intrebat cineva daca sint de acord sa faca verificarile astea ?
  Magazine si restaurante de stat nu mai exista.
  Cum isi permite guvernul sa ia decizii in curtea privatului ? Sau, nu stiu eu si au fost nationalizate ? Cum vine asta, vine un Gheorghe si imi spune ce sa fac la mine in casa ? Unde e LIBERTATEA mult trimbitata de GUVERNUL DEMOCRAT ?
  Ne intoarcem la DICTATURA ?
  Hotariri si decizii aberante !

 5. Delta says:

  Heiiii, aloooo, nu este guveeern, in consecinta ceea ce se vrea este ilegaaaal. Ingreunati instanteleeee. Starea de alerta in urma hotararii instantei din Cluj este desfiintataaa.

 6. anonim says:

  Discriminarea pacii. 😂
  Cretini antivaccinisti, iata rezultatul cretinismului vostru.Baunati si negati realitatea😂

 7. Cosmin says:

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  NEVACCINATILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA =))))))))))))))))))))))))))))))

 8. dar daca pana mai ieri, incidenta era 6, cum calculati astfel incat cea cumulata este la peste 7/1000 ? le adunati?

  • SN says:

   Din moment ce îi spune “incidența cumulată la 14 zile”, evident că se adună cazurile zilnice din ultimele 14 zile și se raportează la populația oficială a municipiului. Not rocket science 🤷🏻‍♂️.
   Numărul cumulat al cazurilor pozitive noi în ultimele 14 zile, în municipiu, este de 1303 (https://cetateanactiv.ro/rapoarte-covid/)

 9. O idee.. says:

  Pt. Patrie și popor, punem mana pe topor… Era un banc!
  Pai încă oameni nu se desmeticesc, chiar deloc!
  Au atâtea exemple de pe mapamond unde cetățenii Onești ai unor tari sunt bătuți, șantajați de guvern, maltratați de organele de stat și nu vad, sunt orbi!!!
  Se instaurează o noua dictatura mondiala!! Nu mai ai drept la nimic decât sa taci, gura mica, pas de voie în perimetrul pus de niște calai…
  În Franța se dezbate legea de a da sau nu amenzi de 1500 euro pt cei nevaccinați!! De ce? Pt ca se dorește nu stoparea unei asa zise pandemii, ci trecerea de pe modul om, civilizație, libertate, exprimare libera, la:ciocu mic, libertate din pistol, la animale dresate, injectate…
  Cei putini, acei oameni care sunt cu adevărat, vor trece.. Dar vor trece cu demnitate!! Restul drum bun spre cele de mai sus, burta sa va fie plină, verdele sa va fie negru!! Sa fiți ca la circ!!
  Și nu mai contează restul.. Peste tot și toate exista dreptate și adevăr, iar la momentul potrivit fiecare va primi după ce a făcut!!
  Sufletele nevinovate vor depune acuzațiile pe masa, la Marea Judecata Divină, împotriva lor!!!

 10. Zabrani says:

  Bineînțeles e foarte important să fie măsuri de precauție e dar suntem mulți angajați și avem nevoie de locuri de muncă dar cu ocazia asta ne putem la un liber și prin faptul că multe lucruri de acasă nu le putem face dar acuma cu această ocazie putem realiza și de ce nu chiar că ar fi ideal pe timpul nopții să nu se mai lucru suntem foarte epuizați nici tratamentele nici recuperării fizice fizice mă refer și dacă Mi la fizioterapie nu te bagă nimeni în seamă așa măcar cel mai important ar fi ca calitatea vieții și calitatea actului medical și calitatea muncii să fie una mai respectată de toți oamenii care lucrează în această țară și atunci ar fi bine de ce își merită aceste restricții și precauți pentru că ne ajută foarte

 11. Florica vlaicu says:

  La ora 20 toti nevaccinatii cu cațel cu purcel in debara adunarea.
  Acum faceti pe jmecherii …O sa umble politia in draci sa va indoape cu amenzi.Trebe bani multi la bujet.

  • Bibi says:

   Maș mira să dea amenzi , fără guvern nu cred că își riscă cineva pâinea să facă el pe smecherul și să dea amenzi neconstituționale! Numa bine !

 12. Anton Varga says:

  Bă mai lucrat și acasă că n-am ca săturat de barul astea FEI curi marfă proastă nu mă sărăcie vezi numai prețul de tot căcatul mai lăsați treaba asta cu căcaturile astea pentru că mulți avem nevoie de odihnă mulți avem nevoie de o refacere normală a corpului nostru și vrem să trăim într-un loc în care munca să fie respectată de multe ori mergem la medic și murim cu zile normale restricțiile astea după 10:00 și precauție da mai porți mască mă care-i problema ești mai curată te mai speli pe mâini da mulți vor să interzică și apa deci dacă este import și papă de ploaie păi despre ce vorbim și căldură nu la fel băi ai investit atâta Primăria Arad în cercul ăsta încât noi nu ne putem mulțumi că suntem toată ziua la Takata la leoni la orice firmă mai nou

 13. Ionut says:

  Trebuie sa va exprimati mai corect. Cei care au certificat de vaccinare sau care au trecut prin boala sunt exceptati de la completarea declaratiei nu doar cei vaccinati cum va exprimati in articol.

  • cucu says:

   trebuie sa te exprimi mai corect. Cei care au trecut prin boala in ultimele 180zile si sunt inregistrati la DSP ca au fost bolnavi…nu merge asa “pe cuvant”

   nu toti cei bolnavi cum te exprimi in comentariu

 14. Un Vaccinat says:

  Numa bine ma duc vineri seara la ora 21 la Nerv sa beau o bere, in liniste si pace fara toti puletii pe langa mine. Nu va vaccinati sa scapam de prosti.

 15. Marius says:

  Nu vă mai excitați degeaba. Știți bine că nimeni nu va respecta restricțiile. Mai ales aia cu circulația noaptea care poate fi restricționată doae prin lege. Nu mai avem guvern și voi vă mai gândiți la restricții?
  Moda restricțiilor a trecut de mult. De aia se tot ridica rata de incidență de la care intră alte restricții. Mai umblați și voi prin oraș să vedeți cat de mult îi interesează pe oameni covidul și restricțiile.
  Vine iarna. Vin facturile. Vin scumpirile…

 16. Flavius Arad says:

  Discriminarile astea sunt revoltatoare !!!!
  Cei vaccinati transmit boala cel putin la fel ca un nevaccinat, asta fara sa luam in calcul ca vaccinul este sub forma de test!

 17. Emil says:

  Ce înseamnă activități nesportive ?

 18. Healthyman says:

  Vaccinații și cei trecuți de prin boală, dar pozitivi umblă brambura iar oamenii sănătoși și stau în casă

 19. Vladoi ir says:

  Carantina si starea de Alertă (neconstituțional,de dumimica Romania nu mai are nici o stare le alerta:ultima prelungire a fost in 10 septembrie pentru 30 de zile cea ce însemnă ca pană în 9 octombrie,deci pana sambată,Un guvern interimar nu poate prelugi o stare exceptionala(si neconstituțională)cum este stare de alerta,in plus de vineri 15 oct guvernul nu mai poate emite nici un fel de act juridic deoarece se împlinesc 45 de zile de interimat ale unui minister,în speță fiind vorba de Ministerul Justiției care a ramas fara ministru(Stelian Ion)iar cum toate actele juridice emise de un guvern au nevoie de avizul Ministrului Justiției,de vinerea viitoare guvernul va mai avea doar rol decoratv,un aspect neluat ìn calcul este ca demiterea guvernului prin moțiune ce cenzură provoaca interimatul si in cazul secretarilor de stat ,deci Raed Arafat are functia de secretar de stat ,de comandantu acțiunii Raed Arafat e pe făraş aşa ca de Duminică puteti face nunți,proteste si chiar sa intrați oriunde fara certificat verde ,Hai Libertate

 20. bombardieru_antimanele says:

  Nu vad nici un articol despre numarul persoanelor vaccinate infectate din spitale, adica cate persoane internate au fost vaccinate cu doza 1, 2 sau 3. Se monitorizeaza eficienta vaccinului de vreo institutie publica?

  Rog echipa Aradon sa faca un articol despre cum se urmareste eficienta vaccinului si unde pot gasi aceste date.

 21. Viking says:

  Ok, de maine cei neintepati nu mai au drepturi. Tot de maine nu vor mai avea nici obligatii, toate revenindu le celor intepati.

 22. frast says:

  esti un prost care te iei dupa ce auzi de la ei asa ca taci daca nu stii

 23. Radu says:

  Nevaccinații nu suntem “proscriși”…A-rahat!!!

 24. mircea says:

  De ce va agitati ca si spraiul.Eu m-am vaccinat pentru protectia mea(suna cam cinic) ,in rest fiecare face ce vrea cu viata lui.Daca ia virus de la mine este problema lui,ca nu sa vaccinat si ajunge la ATI cu oxigen.Si da masura restrictiei de circulatie are ca scop vaccinarea,si implicit scaderea presiunii pe spitale.In rest multa sanatate la toata lumea.

 25. Contul says:

  Tot așa vor circula și nevaccinati , cine să îi verifice? Opresc aleatoriu pe stradă sau cum ?

 26. Dani says:

  Aradon, prezentați o știre corecta și nu mai induceți în eroare. De ce nu spuneți nimic de cei trecuți prin boala? Ei nu au voie?

 27. Lorin says:

  Cine vine deseara la foc de tabară pe platoul Primariei..iesiti din casa indiferent ca esti vaccinat san nevaccinat …cei slabi de îngeri stati în casa asteptati discursul incompetentilor Iohannis Arafat

 28. Someru says:

  Nu stiu ce sa zic, doar imi spun parerea. Sigur, o sa se gasesca destule persoana sa ma contrazica dar ma repet, este parerea mea. m-am vaccinat prin primavara si in afara de ziua in care m-am vaccinat, nu am avut nimic. Atunci am avut febra, ameteli, chestii din astea. Acuma sa revin la idee. De vreo 3 saptamani am fost la cineva in vizita, la o cafea. Toti membrii familiei erau bolnavi. Am stat acolo vreo doua ore si se pare ca nu am nimic. Cel putin nu inca :)) Am stat acasa cateva zile, zic na, sa nu dau si la altii daca am luat de la ei. Nimic… Asta, in conditiile in care si-au imbolnavit copii care locuiesc in alta localitate si s-au intalnit doar 5 minute. Parerea mea proprie si personala este ca vaccinul ajuta. Mai aveam un vecin care a si murit, a stat acasa doua saptamani bolnav fiind. A zis ca el vrea sa moara acasa. Nu a avut norocul asta pentru ca dupa doua saptamani a sunat la urgente si a mers la spital. A mai trait o zi… Probabil nu mergea dar familia povestea ca a fost chinuit foarte rau de lipsa de aer. Face fiecare cum credeti dar ganditi-va bine ce faceti… Sanatate multa la toti!!!

  • Denis says:

   Eu de 2 ani nu am avut nicio boala, nici macar raceala (probabil datorita distantei ce pastrez fata de toti). Dar in afara de distanta de minim 1 metru nu am facut altceva, nu m-am vaccinat, doar iau regulat vitaminele recomandate. Chiar daca m-am intalnit cu sute de persoane in ultimul an, unii dintre ei fiind testati pozitiv in ziua sau dupa ziua in care ne-am intalnit, nu am patit nimic, nici cunoscutii mei nu au avut nimic. Deci se pare ca nu doar cu vaccin poti ramane sanatos. Pe de alta parte, mai multi medici zic ca vaccinatii chiar daca raman asimptomatici sau mai putin afectati de boala, pot sa raspandeasca mai mult si mai abundent decat nevaccinatii, vaccinatii posibil si sa nu aibe niciun simptom, pe cand nevaccinatii posibil sa aibe simptome slabe de la inceputul bolii, deci au un indiciu ca sa se testeze/izoleze si sa nu mai intre in contact cu altii.

 29. Surubel says:

  Fraților am înnebunit!!! Sunt o persoana vaccinata cu cele 3 DOZE (PE BUNE, NU CU CERITICAT CUMPĂRAT DE LA KUKI) CARANTINA OBLIGATORIE PENTU TOATĂ LUMEA, de la ora 21 LA ORA 05 și GATA, deoarece nu mai respecta nimeni nimic, POLITIA PE STRADA LA VERIFICAT, MIȘCAREA OAMENILOR DOAR CU DECLARAȚIE ȘI JUSTIFICAT, ADICĂ PE DECLARAȚIE SA SE SCRIE CLAR UNDE, CU CINE, PENTRU CE, ADRESA,
  ÎN CAZ CONTRAR AMENZI PESTE 5000 LEI.
  ROMANUL DACĂ NU PUI BICIUL PE EL NU PRICEPE!!!

  • Viorel says:

   Fiind si vaccinat si de acord cu carantina, se vede ca iti pasa si de lumea din jurul tau. Din pacate in Romania sunt foarte multi carora le pasa doar de ei si de “treaba” lor. S-a vazut asta si cand a fost carantina totala. Majoritatea romanilor nu inteleg ce e libertatea sau drepturile si vor sa faca in ciuda cu orice pret. Ei vor petreceri si adunari in grupuri indiferent de consecinte. Ei sa se simta bine…
   Macar acum se vede adevarata fata a romanilor, toti se cred atotstiutori, sunt egoisti si conspirationisti.
   Mai bine asculta de o Sosoaca decat de virusologi, ca parca “suna mai bine”, nu conteaza adevarul… conteaza cat de bine manipulezi lumea sa nu creada adevarul si sa nu respecte legea si sanatatea/dreptul la viata a oamenilor din jurul sau.

   • KVK says:

    Lumineaza-ne luminatia ta la care virusologi te referi si care e adevarul. Retorica asta cu Sosoaca pentru oricine nu e vaccinist e de prost gust. Iti dau doar un nume de doctor(unul din multi) care spune ca nu e in regula nu aceste vaccinuri ca exact din cauza lor apar mutatii perverse ale virusului: Luc Montagnier, acum spune tu unul de la care “iei lumina” de ai devenit atat de vehement si convins ca stii adevarul. Totodata la care “drept la viata” te referi? dreptul la viata al vaccinatilor?

 30. Dorian says:

  Mult respect pentru aradenii ce nu sau vaccinat ,astazi am trecut prin vizită la Atrium Mall nu imi venea sa cred era totul gol doar vanzatorii si agentii de paza ,va respect ca sunteti niste oameni faini si totodata organizati…ținețio tot asa ……

 31. O idee... Doua... says:

  Aere expirate!! Pt vaccinați.. (mai nu avem nimic împotriva vaccinului dacă este bun, testat etc. Dar ăștia în 2,3 săptămâni deja l-au băgat pe oameni far a fi în prealabil testat pe animale minim 1 an…) și noi nevaccinați, am fost în trecut vaccinați și nu suntem împotriva, dar suntem impotriva atunci când suntem luați ca idioți, ca analfabeți intelectuali, ca niște animale care nu au dreptul și voie sa gândească, sau când acest vaccin ne limitează drepturile fundamentale reglementate puțin constituție, pai atunci e bai mare!!! Cum adică sunt analfabet ca nu ma vaccinez cu un ser netestat?! Am făcut destule vaccinuri în viata mea și nu exitam nici acum dacă acest vaccin(inpropriu numit) nu era un ser netestat și dacă nu erau băgate limitări de libertate și dacă nu erau puse limitări de drepturi, dacă nu ai nu mai ai voie, nu mai ești un cetățean onest al tari car epna aici a plătit și muncit pt poporul asta, dacă nu iei vaccin nu mai poți sta în aer liber sau nu mai ai dreptul la familie, copii, părinți ca zic ei????!!!! Mai da chiar credeți voi și alți ca voi ca sunt e idioți și proști?! Avem poate mai multa școală și pregătire ca voi ăștia vaccinați luați toți la un loc!! Suntem dintre cei cu scauna cap, nu suntem foaie verde de pe drum, cu birtu și berea în cap! Cu hai sa ne jucam cu vremea!!
  Au fost spectacole și evenimente la car au participat doar cei vaccinați și ma întreb de ce s-a ajuns aici dacă doar ei au avut voie sa meargă la concerte etc???!!!,
  Pai noi astialalti am stat acasă, prin curte, ca să nu infectam. Deci care e relevanta ideei?? Sau cum de după o anumita ora nu putem ieși ca infectam?? Pai dacă e asa și noi respiram încă printre voi, stam în curte, prin parc și respiram.. Deci dacă mergem pe ideea voastră va dam virusul mortal… Sau vreti sa ne luați și libertatea de a respira?????!!!!!!!
  Bravo, bravo vouă, sunteți prea fara materie cenușie și nu mai aveți timp sa gândiți cu capul ci doar sa gândiți cu burta!! Burtologie curata!! Și noi analfabeți intelectuali am luat în trecut vaccinuri o grămadă, de la primele luni de viata, asa ca nu mai deschideți gura ca miroase a carii netratate!!!
  Nu am nimic cu voi, dar nu ne mai arăți cu degetul!!
  Căci suntem destul de intelectuali, curați și decenți și ne spălăm și pe mâini de mici copii!!!!!
  Deci și prin urmare vad ca sloganul dacă ai carte ai parte nu mai este valabil, ci dacă ai cap minte ce îți mai trebuie(era o vb dintr-un film romanesc)……

 32. D.C. says:

  Am un nepot vaccinat în primăvară și posesor de QR. Săptămâna trecută a fost testat pozitiv după un test solicitat de angajator tuturor angajaților. Întrebare: Dacă nu era testat, putea circula liber pe baza Certificatului de vaccinare? Răspunsul este DA! Deci…restricțiile îi protejează pe cei nevaccinați de cei vaccinați care nu știu că sunt pozitivi. Măsuri la limita cretinismului și cică se dorește limitarea infectărilor. Prietenii mei albi, testați pe toată lumea, vaccinați sau nevaccinați, veți avea o surpriză…vă garantez!

  • Anti says:

   Corect. Interesant ar fi sa testeze si de anticorpi dar asta e tabu ca ar reiesi mizeria de sub pres

  • Surubel says:

   Vaccinul te ajuta sa nu faci o forma grava a bolii și sa nu mori, spus mai direct, dacă am fi vaccinați probabil ca nu am avea restricții de nici un fel, VEDEȚI NORVEGIA, DANEMARCA, ăștia mai înapoiați ca noi…vaccinați 80% cu 2 doze și încă 10% cu doza unica… Nu au nici o restricție fraților…. Vedeți UNGARIA(vaccinați 70%) fără nici un stres, dar na noi “dacii liberi” le știm pe toate și suntem destepti

   • KVK says:

    Tu sigur nu mai ai in tine nimic din dacii liberi dar macar nu-ti bagateliza stramosii doar pt ca te crezi mai educat si mai responsabil sau ai imitat alte popoare, te informez ca Ungaria au 58% vaccinati complet, Norvegia 69% si Damemarca 75% deci cu cifrele nu stai prea bine si ar trebui sa intrebi cetatenii din tarile astea DE CE s-au vaccinat inainte sa-ti bestelesti propriul popor in care REALITATEA de acum e ca sunt doar 30% vaccinati si ma indoiesc ca vor fi vreodata peste 50%. Acuzandu-ti concetatenii majoritari ce rezolvi acum ia zi? Crezi ca asa convingi pe cineva sa se vaccineze?

   • Charlie says:

    Surubul curului,Ungaria abia a vaccinat 50% si nu cu zeama de la Bill…intelegi?

   • D.C. says:

    Le spui asta si celor 33 de vaccinati decedati azi 08.10.2021?

 33. Poxypoll says:

  Când va începe distracția cu vaxxinatii?

 34. Otto says:

  Am și eu o întrebare personala fata de restricțiile de noaptre.
  Daca un polițist nevaccinat ii cade tura de noapte, merge la servici cu declarație sau lăsa un coleg vaccinat?

 35. Intrebare says:

  Ce facem cu familiile sau cuplurile ce locuiesc impreuna si unul e vaccinat si celalalt nu ?

 36. UT Arad

  Balint a vrut să plece de la UTA, Meszar l-a întors în ultima clipă!
  ARAD. Înfrângerea de ieri, contra celor de la Gaz Metan Mediaș a turnat „gaz pe foc” la UTA. Fanii nu l-au menajat pe Laszlo Balint, atrenorul UTA-ei fiind huiduit la scenădeschisă, unii cerându-i demisia. Mai mult decât atât, tehncianul arădenilor a declarat că a fost, pur și simplu, înjurat de familie.

  Local

  50 de arădeni bolnavi de Covid s-au adresat Centrului de evaluare de la Județean
  În județul Arad, sunt funcționale, începând de vineri, patru astfel de centre de evaluare. 9

  UT Arad

  Balint, huiduit după prima înfrângere a anului
  UTA a pierdut cu Gaz Metan, iar antrenorul a fost primul care a "plătit". 42

  Local

  Coșmarul cozilor de la frontieră continuă! Se așteaptă mai bine de două ore la Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară
  ARAD. Timpi de așteptare de două ore la mașini mici, pe sensul de ieșire din țară, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Autostradă, indică aplicația Poliției de Frontieră. În realitate, se așteaptă și până la trei ore, iar explicația celor de la frontieră este, în continuare, lipsa personalului. Momentan sunt deschise doar patru benzi pentru ieșirea din țară și două benzi pe sensul de intrare. 1

  Mapamond

  Legumele, fructele și cerealele ar putea suferi noi scumpiri, datorită crizei îngrașămintelor chimice
  Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură se teme de compromiterea recoltelor la nivel mondial. Stocurile de îngrăşăminte s-au redus şi s-au scumpit datorită creşterii preţurilor gazelor. 1

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 6

  Local

  Dezbatere publică pentru „blocurile dintre case”
  Direct vizat este PUZ-ul privind construirea a 30 de blocuri în Micălaca, în zona străzilor Podgoriei-Păstorului. 5

  Mapamond

  Un student din Indonezia s-a îmbogățit din greşeală, vânzând selfie-uri pentru NFT
  Sultan Gustaf al Ghozali are 22 de ani şi studiază Informatică la un colegiu din Indonesia. Timp de cinci ani, s-a fotografiat în faţa computer-ului, zilnic. 13

  Local

  Vin ajutoarele de stat pentru HoReCa
  Sergiu Bîlcea, deputat PNL, spune că ajutorul acordat este corect și binevenit, pentru a sprijini economia și locurile de muncă. 8

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.