aradon.ro Web analytics
Liderii Sindicatului Democratic Învățământ – apel la parlamentarii arădeni: „Nu susțineți prin vot certificatul verde!”

De Sorina Ambrus

Liderii Sindicatului Democratic Învățământ – apel la parlamentarii arădeni: „Nu susțineți prin vot certificatul verde!”

Arad. Sindicatul Democratic Învățământ (SDI) Arad a solicitat, în cursul zilei de joi, aprobare pentru acțiunea de pichetare a Prefecturii programată a avea loc luni, 22 noiembrie, de la ora 13:00.
Scris de Sorina Ambrus - Arad. Sindicatul Democratic Învățământ (SDI) Arad a solicitat, în cursul zilei de joi, aprobare pentru acțiunea de pichetare a Prefecturii programată a avea loc luni, 22 noiembrie, de la ora 13:00.

După cum relatam încă de miercuri, cadrele didactice arădene sunt împotriva obligativității de efectuare a testelor de salivă în școli, de către profesori și doresc modificarea instrucțiunilor venite de la Ministerul Sănătății. Potrivit documentului care explică motivul protestelor, semnatarii solicită ca sarcina efectuării acestor teste de depistare a unei eventuale infecții cu SARS-CoV-2 să fie făcute acasă, de către părinți.

Apel către parlamentari

În același timp, în cursul zilei de ieri, conducerea SDI Arad a înaintat o scrisoare deschisă tuturor parlamentarilor arădeni, în care aceștia sunt rugați să nu voteze legea prin care se dorește introducerea certificatului verde la locul de muncă. “Evoluția situației din România în ultimele luni, reluarea activității cu prezență fizică în unitățile din România având drept unic criteriu procentul de vaccinare al personalului, restricțiile impuse unei categorii de cetățeni și proiectul de lege prin care se urmărește condiționarea exercitării unor drepturi fundamentale (libertatea de mișcare, accesul la bunuri și servicii, dreptul la muncă) de vaccinarea împotriva Covid-19 sau de testare periodică plătită, pentru toţi angajații sectorului public sau pentru anumite categorii de salariați, precum și valul profund de nemulțumire a personalului din învățământul preuniversitar de stat din județul Arad, căruia acum se încearcă să i se impună ca sarcină de serviciu testarea elevilor cu teste non-invazive pe bază de salivă, ne obligă să atenționăm în legătură cu toate aceste aspecte. Nu este vorba despre o viziune ce are la bază teoria conspirației sau o abordare antivaccinistă, pentru că nu este cazul, ci despre lege, principii, libertate, opțiune personală, egalitate în exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale”, se arată în introducerea scrisorii deschise.

Mai departe, sunt enumerate actele care stau la baza argumentelor de mai sus: Declarația Universală a Drepturilor Omului, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Constituția României și rezoluția nr. 2361/27.01.2021- Vaccinarea împotriva Covid-19: considerații etice, legale și practice.

Abuz și discriminare

Reprezentanții sindicatului sunt de părere că o astfel de lege ar însemna abuz și discriminare și fac un apel la parlamentarii arădeni să nu voteze adoptarea acestei legi. „Considerăm să responsabilitatea pentru toată această criză medicală prin care trece țara în acest moment nu poate fi aruncată pe umerii cetățenilor, pe umerii salariaților din învățământul preuniversitar de stat în cazul nostru, divizați acum între vaccinați și nevaccinați, cetățeni cu drepturi depline și cetățeni cu drepturi restricționate, ci este realizarea unei infrastructuri suficiente și moderne pentru sistemul medical public din România. În aceste condiții, în numele tuturor salariaților din învățământul preuniversitar de stat din județul Arad, vă solicităm să nu susțineți prin vot adoptarea acestei legi care, urmărind condiționarea exercitării unor drepturi fundamentale de vaccinare împotriva Covid-19, ar genera abuz și discriminare. Considerăm că astfel veți apăra principiile de bază ale Constituției României și drepturile fundamentale ale cetățenilor care, prin vot democratic, v-au ales să îi reprezentați în Parlamentul României.”

Răspuns prin email

În încheiere, parlamentarii arădeni sunt rugați să comunice sindicatului, prin email, punctul de vedere asupra acestui subiect, precum și modul în care vor vota proiectul legislativ prin care se dorește introducerea certificatului digital de vaccinare în instituțiile publice. Proiectul de lege care a fost respins de Senat, ar urma să fie supus aprobării în Camera Deputaților, săptămâna viitoare.

24 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Nealcosu says:

  Asa invatamant, ….asa profi, ….așa educație, ….așa viitor. .. capsunari in germanica! Succes la cules sparanghelul!

 2. Iuliu-Octavian Gaman says:

  Psd-haur si presa aservita te vrea analfabet functional si idiot util! Daca te uiti la notele primite la titularizare si la concursurile pentru functia de director de scoala, iti dai singur seama ca am avut dreptate!

 3. discipol says:

  De ce sa nu sustinem ? Ca nu vreti voi ?
  Altadata erau dascali , nu gluma. MODELE DE URMAT

  • anonim says:

   Esti parlamentar ? sau nu ai inteles cui ii este adresat apelul ??? cu ce te ajuta pe tine acest rahat de
   ,, certificat verde ,, ??? … sunt 100 % ca habar nu ai sa explici , insa te ai trezit vorbind ca sa nu taci

  • Prenume nume says:

   Vei fi sclav cu acte și tu și toți care îl susțin!

 4. DECEMBRIE 89 says:

  Bravo profesorilor! Certificatul verde incalca dreptul la viata si la munca. Vin si eu alaturi de voi!

  Jos dictatura certificatelor!

 5. geza says:

  asta-i menirea dascalului ?

  • anonim says:

   Ce profund gandesti , de unde esti ? ca tot uit !!! …. a protesta impotriva unor masuri care iti incalca demnitatea in picioare e menirea fiecarui om care are o urma de ratiune si o ramasitza de demnitate , cand ai devenit un sclav supus , iti pare nefiresc sa te revoltzi contra stapanirii …. somn usor !

 6. rahat pe batz says:

  bravo haideti mai multi poate reusim ceva desi este greu, certificatul. verde este un rahat trebuie oprit, avealar pe cel de deces pe piept, cine la impus

 7. Liberta says:

  Pe de o parte omul e liber sa aleagă pe de alta parte e constrâns.

 8. Eu says:

  Este tarziu, din pacate este impus de sus…

 9. deputaților li se cere să accepte sclavia says:

  Postul de deputat nu este pe viață. Când nu veți mai fi deputați și veți dori să nu faceți al 9 lea vaccin pentru simplu motiv că vă simțiți foarte rău, nu veți mai putea lucra, cumpăra, vinde pentru că nu vreți să fiți responsabili.
  Certificatul ăsta nu va dispărea niciodată dacă îl acceptăm. Mincinoșii ăștia ne cer răbdare până în iulie 2022 și spun că certificatele vor dispărea dar nu va dispărea identitatea digitala care vă va limita accesul la orice daca nu faci ce zic criminalii de la butoane.
  Dragi deputați, vi se cere să deveniți sclavi și voi și urmașii voștri. Alegeți în consecință. Singura alinare este că cei ce vă împing de la spate vă vor da în mâinile poporului să vă ucidă când haosul va domni. De 30 de ani despre clasa politică se spune că doar fură, e inutilă și abuzivă. Ce viitor credeți că veți avea când lumea se va sătura?

 10. votați cu inima și mintea says:

  Elita ocultă va da în mâinile popoarelor politicienii proprii pentru a crea guvernul mondial cu soluțiile minune și conduse de Antihrist.
  Ca urmare pentru că deja avem frică, frig și urmează foame, când lumea se va sătura elita va permite uciderea actualilor guvernanți care vor fi făcuți vinovați pentru tot răul.
  Capcana este următoarea: daca votează pro certificat la următoarele alegeri partidele trădătoare dispar și Aur iese învingător pentru că a ascultat vrerea populară. Dacă votează împotrivă partidele trădătoare îi vor da afară și se va da vina pe ei pentru pandemia și falimentul țării.
  Totuși cum poți fi de acord cu certificatul când va pica și pe capul tău? Numai Ceaușescu a fost președinte pe viață voi ăștialalți ce veți face mâine?

 11. DECEMBRIE 89 says:

  Haideti ca se poate:

  MINISTERUL MUNCII DIN SUA (OHSA) SUSPENDA OBLIGATIVITATEA VACCINARII LA LOCUL DE MUNCA IN URMA UNEI HOTARARI A CURTII DE APEL!

  https://www.forbes.com/advisor/personal-finance/osha-vaccine-mandate-suspended/

 12. Ioio says:

  Se aude ceva ca de 1 dec sa iesim sa protestam impotriva certificatul verde …eu vrea sa ies , nu faceti prostia sa va vaccinati la chiuveta pe bani , iesiti la proteste ca astia o sa ne calce si pe cap daca i lasam .

 13. Filip says:

  Felicitări profesorilor!

 14. Anonim says:

  Profesorii, doar o gloata incultă.
  Dacă ei însuși nu realizează paradoxul situației, ar trebui excluși din învățământ.

 15. Cetatean says:

  personalul din invatamant ar trebui sa fie in fruntea OBLIGATIVITATII vaccinarii. Cand colo, iar se apeleaza la “drepturile omului” ! Absolut jenant !

 16. Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel.

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  România

  Guvernul Ciucă a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale
  Guvernul a aprobat marți plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Astfel, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kwh la energie electrică și 0,31 lei/kw la gaze naturale. Premierul spune că a decis ridicarea nivelului de compensație. 1

  România

  Start la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Au fost înregistrate câteva mii de solicitări
  Miercuri începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech. 3

  Local

  Mai multe urgențe, în 2021, în Arad
  Numărul apelurilor la 112 efectuate de arădeni în anul 2021 a fost mai mare decât cel al apelurilor din 2020. Ponderea urgențelor a fost și ea mai mare. 1

  Local

  Câți bani va primi cultura de la „Județ”, în 2022?
  Ce sume prevede Consiliul Județean Arad, în bugetul pe anul 2022, pentru instituțiile de cultură?

  UT Arad

  Condiția pusă de UTA pentru ca Passaglia să poată pleca
  Jucătorul va sta, momentan, în tribună, dar poate fi și exclus din lot. Conducătorii clubului arădean vor bani, ca despăgubire. 6

  Local

  Tablete pentru toţi elevii din Târnova
  Comuna a obţinut o finanţare europeană care va permite cumpărarea de tablete pentru cei aproximativ 500 de elevi din cele două şcoli gimnaziale. 2

  Local

  Poliția a fost mobilizată în Piața Catedralei din cauza unei genți de voiaj
  Un apel primit marți seara la numărul de urgență 112 anunța faptul că o geantă de voiaj a fost abandonată în Piața Catedralei. Mai multe echipaje de Poliție au fost trimise la fața locului. Acestea au asigurat zona. Totodată, a fost solicitată prezența geniștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timișoara. În cele din urmă s-a stabilit că geanta de voiaj este goală. 9

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.