aradon.ro Web analytics

Parteneriat cu un muzeu din Muntenegru

Parteneriat cu un muzeu din Muntenegru

Complexul Muzeal Arad și Muzeul Regional Pljevlja din Muntenegru au realizat un parteneriat, la inițiativa rectorului Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.
Scris de Eugen Rogojan - Complexul Muzeal Arad și Muzeul Regional Pljevlja din Muntenegru au realizat un parteneriat, la inițiativa rectorului Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Prezent la Școala de Vară a Universității „Aurel Vlaicu”, dr. Branko Banovici, cadru didactic universitar la Universitatea „Donja Gorica” din Muntenegru și managerul Complexului Muzeal Arad, dr. Constantin Ioan Inel au participat la o întâlnire pe teme de management muzeal și cultural. „Au fost stabilite contacte profesionale în vederea efectuării unor schimburi culturale viitoare și demersuri pentru protejarea și valorificarea patrimoniului muzeal al celor două instituții, prin proiecte comune de cercetare științifică, conferințe și proiecte expoziționale”, transmit cei de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, instituție ce a facilitat întâlnirea celor două muzee.

Întâlnirea dintre managerii celor două instituții muzeale s-a desfășurat la Palatul Cultural Arad și s-a încheiat cu vizitarea expoziției de istorie dedicată Revoluției române de acum 30 de ani, „Arad – decembrie 1989”.

„Mă bucur că am reușit să aducem laolaltă două instituții culturale din două țări diferite. Este important pentru noi, ca universitate, să facilităm cooperarea dintre instituții, să creăm oportunități benefice pentru comunitatea locală” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 1

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean
  1

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 3

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 3

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.