aradon.ro Web analyticsPremieră medicală: o arădeancă bolnavă de COVID-19, care a născut recent, operată de icter la Timișoara

De Adriana Barbu
Reactualizat la:

Premieră medicală: o arădeancă bolnavă de COVID-19, care a născut recent, operată de icter la Timișoara

Reactualizat la:
O tânără arădeancă, care a născut de curând la spital în Arad, este transferată în aceste momente (luni, la amiază) la Spitalul Județean din Timișoara, pentru a fi operată de icter mecanic.UPDATE. Din păcate, veștile venite de la Arad despre tânără mamă, diagnosticată pozitiv cu COVID-19 și operată la Timișoara de icter mecanic, nu sunt chiar atât de frumoase pe cât le-am prezentat iniţial. Din informaţiile pe care le deţinem, spitalul din Timişoara nu a dorit să o opereze pe tânără. Negocierile pentru a realiza totuşi operaţia s-au întins destul de mult, medicii din vecini arătându-se de acord cu transportul şi operaţia tinerei doar duminică noaptea. Până atunci, după refuzuri, a fost vehiculată varianta de a trimite medicii timișoreni la Arad cu tot cu aparatura necesară intervenţiei. Se pare că singurul care s-a arătat de acord, din prima, cu intervenţia, aşa cum a decurs ea în cele din urmă, a fost medicul care a şi operat-o pe tânăra mămică.
Scris de Adriana Barbu - O tânără arădeancă, care a născut de curând la spital în Arad, este transferată în aceste momente (luni, la amiază) la Spitalul Județean din Timișoara, pentru a fi operată de icter mecanic.UPDATE. Din păcate, veștile venite de la Arad despre tânără mamă, diagnosticată pozitiv cu COVID-19 și operată la Timișoara de icter mecanic, nu sunt chiar atât de frumoase pe cât le-am prezentat iniţial. Din informaţiile pe care le deţinem, spitalul din Timişoara nu a dorit să o opereze pe tânără. Negocierile pentru a realiza totuşi operaţia s-au întins destul de mult, medicii din vecini arătându-se de acord cu transportul şi operaţia tinerei doar duminică noaptea. Până atunci, după refuzuri, a fost vehiculată varianta de a trimite medicii timișoreni la Arad cu tot cu aparatura necesară intervenţiei. Se pare că singurul care s-a arătat de acord, din prima, cu intervenţia, aşa cum a decurs ea în cele din urmă, a fost medicul care a şi operat-o pe tânăra mămică.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, medicii de la Spitalul Județean Timişoara sunt deja pregătiți să o primească pe tânăra mamă care a fost diagnosticată cu COVID-19. Niciunul dintre cadrele medicale nu au refuzat operația. La intervenţia programată pentru luni, într-o sală care a fost deja gândită pentru astfel de cazuri, a fost evidenţiată zona roșie și traseele au fost deja stabilite, vor fi prezente patru cadre medicale, un medic gastroenterolog, două asistente și un medic ATI.

Potrivit medicilor de aici, tânăra va reveni la spitalul din Arad după 24 de ore de la intervenţie pentru a fi tratată acasă, în continuare, de COVID-19, operația nefiind considerată una complicată. În plus, cadrele medicale care vor lua parte la operație au toate echipamentele de protecție necesare asigurate. Intervenţia va fi una endoscopică.

În ceea ce o priveşte pe arădeancă, se pare că tânăra a fost confirmată cu noul coronavirus după ce a născut, bebeluşul fiind şi el testat, dar rezultatul în cazul acestuia fiind negativ.

Intervenţia cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean din Timişoara reprezintă o premieră medicală, până acum nefiind operaţi decât pacienţi suspectaţi de COVID-19, nu şi pacienţi confirmaţi pozitiv cu coronavirus. Tânăra din Arad are 29 de ani şi nu prezintă simptome clasice de infectare cu SARS-Cov-2, ci doar o tuse seacă care, potrivit medicilor, poate fi pusă şi pe seama altor mici afecţiuni.

UPDATE. Din păcate, veștile venite de la Arad despre tânără mamă, diagnosticată pozitiv cu COVID-19 și operată la Timișoara de icter mecanic, nu sunt chiar atât de frumoase pe cât le-am prezentat iniţial. Din informaţiile pe care le deţinem, spitalul din Timişoara nu a dorit să o opereze pe tânără. Negocierile pentru a realiza totuşi operaţia s-au întins destul de mult, medicii din vecini arătându-se de acord cu transportul şi operaţia tinerei doar duminică noaptea. Până atunci, după refuzuri, a fost vehiculată varianta de a trimite medicii timișoreni la Arad cu tot cu aparatura necesară intervenţiei. Se pare că singurul care s-a arătat de acord, din prima, cu intervenţia, aşa cum a decurs ea în cele din urmă, a fost medicul care a şi operat-o pe tânăra mămică.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Horus says:

  La Arad nu se poate opera icter mecanic? Ne facem de râs. Ar trebui să-i prezentam asta lui Cionca, cum transfera Aradul gârlă cazuri la tm multe dintre ele banale pentru un “centru universitar” și spital unde s-au investit milioane de euro…

 2. Derek says:

  Ce oameni domnule. Ce am ajuns.

 3. ARADON Sport local

  CSUAV Arad joacă al doilea meci acasă în DNS
  Adversarii vin la Arad după o primă victorie în actuala ediție a ligii secunde.

  ARADON Sport local

  „Leoaicele”, la a patra partidă cu Fortuna
  Piroș Security Arad s-a impus în cele trei dueluri stagionale cu timișencele.

  ARADON Sport local

  Un arbitru cu probleme la Chișineu Criș
  Crișul a avut, din nou, de suferit de pe urma lui Sorin Vădana, care și-a mai bătut joc de elevii lui Adi Abrudean și în trecut.

  Local

  De la nuntă, la vaccinare. Un bărbat care a participat la o cununie civilă, la Primărie, a decis să se vaccineze
  Un bărbat care a participat sâmbătă la o cununie civilă în incinta Palatului Administrativ a decis să se vaccineze. Nu a știu nimic despre Maratonul Vaccinării, însă când a aflat că se poate vaccina pe loc, doar cu buletinul, bărbatul nu a stat pe gânduri. Și-a dat jos sacoul și cămașa și și-a pus brațul “la bătaie”. 5

  Local

  A doua zi a Maratonului Vaccinării, la Arad
  Este a doua zi a Maratonului Vaccinării, iar până la această oră au fost vaccinate peste 180 de persoane. 2

  Local

  Cadavrul bărbatului căzut în râul Mureș, la Secusigiu, găsit în județul Timiș
  Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a căzut în urmă cu șase zile, din barcă, în râul Mureș, în dreptul localității Secusigiu. Trupul neînsuflețit a fost observat sâmbătă după masa, plutind în râu, în dreptul satului Igriș, județul Timiș, fiind alertate autoritățile. Acestea au stabilit identitatea cadavrului. 

  ARADON Sport local

  Frontiera Curtici, campioana Ligii a IV-a!

  România

  Georgiana, adolescenta de 13 ani din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă, a murit!
  Eforturile au fost în zadar, pentru Georgiana Cordea, eleva din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă agresivă. Adolescenta a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. 6

  România

  Timișoara și alte zece localități din Timiș, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte
  Timișoara și alte zece localități intră în scenariul verde, oficial, de duminică, conform hotărârii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.