aradon.ro Web analyticsRaport lunar cu investițiile din spital

De Adriana Barbu
Reactualizat la:

Raport lunar cu investițiile din spital

Aparatele cu care a fost dotat Spitalul Judeţean/Foto: A.B.
Reactualizat la:
Stadiul investițiilor licitate de Consiliul Județean pentru spital, lucrările și contractele semnate în ultima perioadă, date făcute publice prin intermediul unei comunicări.
Scris de Adriana Barbu - Stadiul investițiilor licitate de Consiliul Județean pentru spital, lucrările și contractele semnate în ultima perioadă, date făcute publice prin intermediul unei comunicări.

ARAD. Se fac investiții majore la Spitalul Judeţean şi ca atare Consiliul Judeţean Arad face referire la ele ori de câte ori are ocazia. O astfel de ocazie s-a invit acum pentru CJA, care trece în revistă, prin intermediul unui comunicat de presă, toate investiţiile în derulare astăzi, pentru a puncta la final cea mai recentă dintre ele: lucrări de amenajare a spațiilor destinate aparaturii medicale deja achiziționate.

Consiliul Județean Arad reaminteşte faptul că „a câștigat 4 milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), respectiv dotarea cu aparatură medicală performantă a Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”. Mai aminteşte, prin vocea preşedintelui CJA, Iustin Cinoca, că „lucrările pe șantierul noului corp de clădire al UPU sunt în derulare, ordinul de începere a acestora fiind semnat la mijlocul lunii mai 2022. Construcția în care funcționează UPU se va extinde spre Nord-Est, cu un corp de clădire având regim de înălțime subsol+parter. Valoarea contractului de lucrări este 5.400 000 lei, iar durata de execuție este 12 luni. Pentru dotarea cu aparatură performantă a Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Consiliul Județean a cumpărat pentru spital 7 aparate medicale moderne”.

În noul corp de clădire vor funcționa un computer tomograf și un ecograf cu funcții cardio, aflate în prezent în procedură de licitație, cu o valoare estimată de 3.455.000 lei, respectiv un aparat radiologic, în valoare de 850.000 lei, care a fost deja achiziționat.

Dotările de la Ambulatoriu

„Tot prin Programul Operațional Regional, se aminteşte în comunicat, Consiliul Județean Arad a câștigat fonduri pentru dotarea cu aparatură performantă a Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență. În cadrul acestui proiect au fost achiziționate echipamente medicale pentru dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM), a Laboratorului de Cardiologie Intervențională și a Cabinetului în specialitatea gastroenterologie din cadrul Ambulatoriului Integrat de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad: – aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, valoare 1.398.787 lei cu TVA. Echipamentul urmează să fie livrat; – computer tomograf de tip multislice cu 128 slice-uri, valoare 2.746.520 lei cu TVA. Echipamentul a fost livrat și instalat, fiind în curs de autorizare CNCAN; – aparat radiologic DEXA (osteodensitometru), valoare 187.553 lei cu TVA. Echipamentul a fost livrat, instalat, este autorizat radiologic de CNCAN și este funcțional; – angiograf artere periferice, valoare 3.541.202 lei cu TVA. Echipamentul a fost livrat și instalat, fiind în curs de autorizare CNCAN; – ecograf cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast, valoare 453.628,00 lei cu TVA. Echipamentul a fost livrat, instalat și este funcțional; – turn de videoendoscopie cu 2 videogastroscoape și 2 videocolonoscoape, valoare de 612.850 lei cu TVA. Echipamentul a fost livrat, instalat și este funcțional; – mașină de spălat și dezinfectat endoscoape, valoare 189.490 lei cu TVA. Echipamentul a fost livrat, instalat și este funcțional”.

Amenajări de 1,4 milioane de lei

La final, se face și precizarea:

„În vederea amplasării angiografului pentru artere periferice și a computerului tomograf, Consiliul Județean Arad a finanțat un proiect de amenajare a unor spații la parterul clădirii în care funcționează Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului. În vederea realizării acestei investiții a fost încheiat un contract privind execuția de lucrări în valoare de 1.443.451 lei cu TVA. Serviciile de elaborare a tuturor documentațiilor tehnico-economice și execuția lucrărilor au avut ca sursa de finanțare bugetul propriu al Consiliului Judetean Arad. Lucrările de amenajare a spațiilor destinate celor două echipamente au fost finalizate, iar echipamentele medicale au fost instalate”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  Local

  Un bărbat din Timiș, care își ținea tatăl mort în casă, a încercat să se sinucidă când a intrat poliția peste el
  Un incident deosebit de grav s-a petrecut, vineri, în comuna timișeană Banloc. Un bărbat a încercat să se sinucidă de față cu oamenii legii, după ce a fost prins că își ținea tatăl mort în casă. A refuzat să permită accesul altor persoane, atât în curtea imobilului, cât și în casă.

  Local

  Polițiștii arădeni au discutat cu copiii instituționalizați despre alcool și droguri
  Pe parcursul acestei săptămâni, au avut loc mai multe întâlniri cu copiii din casele de tip social, ocazie cu care le-au fost prezentate riscurile la care se expun în cazul consumului de alcool și droguri.

  Local

  Cod galben de furtună, emis pentru județul Arad
  ANM a emis o avertizare cod galben pentru perioada 25-26 iunie. Sunt posibile intensificări ale vântului, vijelii și ploi torențiale.

  Local

  Ioan Tamaș a solicitat eliberarea din funcția de inspector șef al IPJ Arad
  Chiar dacă îndeplinește condițiile de pensionare, acesta a solicitat prelungirea rămânerii sale în sistem. Râmâne de văzut unde își va continua activitatea, dar mai ales cine îl va înlocui la cârma IPJ Arad. 1

  Local

  „Moise” domină topul primelor 20 de medii de la Evaluarea Națională
  9 din primii 20 de elevi din Arad, în funcție de mediile obținute la Evaluarea Națională, sunt de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  ARADON Sport local

  Shereen Sutherland va juca în Grecia
  Extrema pleacă după jumătate de sezon de la FCC Baschet UAV Arad, unde nu a impresionat.

  UT Arad

  Șteau și Maxim vor să ajute cât mai mult la UTA
  Tinerii veniți de la Gaz Metan Mediaș au jucat o repriză în amicalul cu Maritsa, Șteau marcând primul gol arădean.

  Mapamond

  Focuri de armă într-un club pentru homosexuali din capitala Norvegiei. Două persoane au fost ucise şi cel puţin 14 sunt rănite
  Două persoane au fost ucise şi 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte şi pe străzile din apropiere din capitala Norvegiei, Oslo, a anunţat poliţia norvegiană. 3

  UT Arad

  Ilie Poenaru: „E important că am marcat 5 goluri, în rest nu sunt mulțumit”
  Antrenorul UTA-ei a vorbit despre greșeli de interpretare și poziționare și că echipa are mult de lucru din punct de vedere tactic.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.