aradon.ro Web analyticsSelecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență

De Eugen Rogojan

Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență

Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad.
Scris de Eugen Rogojan - Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad.

Centrul Județean de Excelență Arad, înființat începând cu anul școlar 2021-2022, este o instituție conexă a Ministerului Educației, coordonată metodologic de IȘJ Arad. Centrul va funcționa „în scopul asigurării condițiilor de pregătire și dezvoltare a elevilor capabili de performanță din municipiul și județul Arad”. Selecția se va face pentru următoarele discipline: limba și literatura română, limbi moderne, limbi materne, matematică, informatică, discipline tehnice, fizică, chimie, biologie și discipline socio-umane. Vor fi selectați elevi de gimnaziu și liceu.

Conform apelului lansat de Inspectoratul Școlar Județean Arad, înscrierea elevilor se va face de către părinte, tutore sau reprezentant legal, până pe 10 octombrie 2021, cu ajutorul formularului disponibil pe site-ul https://forms.gle/LbgdGjCUyZqRiKgS8.

Evaluarea portofoliilor elevilor înscriși se va face între 11 și 14 octombrie, lista elevilor înscriși urmând să fie publicată pe forumul IȘJ Arad, pe data de 15 octombrie. Numărul maxim de locuri disponibile pentru fiecare grupă de excelență este de 20 de elevi. Proba scrisă pentru admitere va fi organizată pe 23 octombrie 2021. Lista cu rezultatele finale va fi publicată pe 25 octombrie pe forumul IȘJ Arad, urmând ca pe 28 octombrie să fie afișată și componența grupelor.

Cursurile noului centru de excelență vor începe pe 1 noiembrie 2021. „Elevii calificați la faza națională a olimpiadelor din calendarul Ministerului Educației în ultimii patru anisunt selectați în grupele de excelență fără a mai susține testarea, la disciplina la care au fost calificați”, se arată în calendarul înscrierii. În limita numărului de elevi pe grupă, comisia județeană de selecția va putea aproba selectarea în grupele de excelență și a elevilor care au obținut premiile 1, 2, 3 sau mențiune la faza județeană sau locală a olimpiadelor școlare, în ultimii patru ani școlari.

Director al Centrului Județean de Excelență este, în acest moment, prof. Loredana-Mirela Roman, iar sediul noii unități va este pe strada Mucius Scaevola, nr. 9, în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Arad.

În ceea ce privește cadrele didactice, acestea vor fi „cadre didactice care dețin competențe în pregătirea elevilor capabili de performanță”, conform unui comunicat de presă semnat de Inspectorul Școlar General al IȘJ Arad, Marius Gondor și directorul Centrului Județean de Excelență, Loredana Roman.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tov Jenu says:

  Matale în ce vremuri… “traiesti” ?? Tov ziar – istu’..??? “strada Mucius Scaevola, nr. 9, în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Arad.”.. Zău.. 😉 🙈
  Acolo e CCD , îți TRADUC ??????
  Matale ști unde e CJA ? Asta ar trebui s-o ști !!!
  Cam pe acolo e și ISJ Arad….
  Rușinică…. baci ziar-istu’
  Cică…. ziarist … 😂🙈

 2. Romania mare says:

  Acum s-au urcat -primaria- 9 țigani îm tramvai Fără mască..Fac scandal .Fără bilet.

 3. Zabrani says:

  Cum vine asta faci Centrul de excelență și în tramvai întâmplă țiganii fără bilet fără niciun noi mă înjură urat despre ce vorbim ca să excelență ce prin idioțenie prin ce adică nu trebuie să mănânce nu trebuie să cace nu trebuie să pișe sunt destule eu am văzut așa copiii de excelență kte capacitatea dar în mediul lor să spun așa privat sunt imposibil de discutat la nivel de persoană la persoană adică excelență ca să-i dai 50 RON sau pe zi sau cum vine treaba să-i dai 5000 RON pentru

 4. maia says:

  linkul către formular nu e valid

 5. Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 4

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca.

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 3

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament.

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 10

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  ARADON Sport local

  FCC Baschet UAV Arad a scăpat de o deplasare lungă 
  „Galben-albastrele” vor juca la Timișoara, duminică, returul cu Triumf Botoșani din campionat.

  ARADON Sport local

  Duminică are loc Memorialul „Ionuţ Leac”
  ARAD. Graţie Comisiei de Copii şi Juniori din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad (preşedinte Gabriel Hărduţ), cu sprijinul unor sponsori generoşi şi a familiei regretatului antrenor, a devenit o tradiţie organizarea Memorialului „Ionuţ Leac” la fotbal pentru copii.

  Local

  Transport agabaritic la frontiera Nădlac. Convoiul se va deplasa până la frontiera Giurgiu
  Un transport agabaritic va intra în România, miercuri seara, începând cu ora 20:00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Convoiul va traversa țara, destinația fiind frontiera Giurgiu.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.