aradon.ro Web analytics
Webinar pentru studenţii medicinişti de la UVVG

Webinar pentru studenţii medicinişti de la UVVG

Cursul online va avea tematica: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior - alternative terapeutice”.
Cursul online va avea tematica: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior - alternative terapeutice”.

ARAD.A devenit o tradiţie ca Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad să se implice în organizarea de webinarii, simpozioane şi conferinţe ştiinţifice pe diferite teme, pentru a veni în sprijinul studenţilor şi cadrelor didactice. Efortul şi implicarea conducerii UVVG, în special a dnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, arată deschiderea Universităţii arădene spre internaţionalizare, dezvoltare, inovaţie şi cercetare, dovadă numele importante din mediul academic şi nu numai care răspund acestor iniţiative.

Chiar în aceste zile, în Centrul de Conferințe din incinta Campusului Vasile Goldiș, conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a primit vizita unei delegații din Italia, reprezentată de dr. Galasso Gennaro, directorul Centrului pentru Informare, Documentare și Orientare al UVVG din Cassino, Italia, precum și prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora – specialist internațional în chirurghie microscopică. Cel din urmă a primit, recent, titlul de Visiting Profesor al universității şi a purtat discuţii cu preşedintele Senatului UVVG, conf. univ. dr. Paul Freiman şi conducerea Facultății de Medicină Dentară, reprezentată de dna decan dr. Ioana Lile şi dna prodecan dr. Diana Marian. A fost o bună ocazie de a se dezbate diferite teme şi a se lega noi propuneri de colaborare pe termen mediu şi lung. A urmat o vizită la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean” din cadrul UVVG, care se mândreşte cu o activitate ştiinţifică orientată spre cercetare, prin contribuţii originale în domeniul biologiei celulare, moleculare, al geobotanicii şi ecologiei restaurative.

Am auzit multe lucruri frumoase despre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad de la alumni şi sunt onorat de titlul de Visiting Profesor UVVG. Sunt deosebit de încântat de structura şi infrastructura materială, dar şi de cea umană întâlnită aici. Aveţi o echipă tânără, dinamică, cu un lidership motivat, cu care îmi doresc să colaborez şi pe viitor” – a spus prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora.

Cunoscut pe plan internaţional, atât la nivel academic cât şi la nivel medical, prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora, directorul departamentului Microchirurgie a Universităţii Pennsylvania, SUA; alături de dr. Ugo Graziani şi dr. Giovanna Paternoster, specialişti în microchirurgie dentară, vor susţine, vineri, 14 mai, un webinar online cu durata de 90 minute, având ca temă: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior – alternative terapeutice”.

Astfel, studenţii medicinişti UVVG vor avea şansa de a afla noutăţi despre deficiența diametrelor osoase ale maxilarului posterior şi alternativele la ridicarea planseurilor sinusale, urmând criteriul simplității în executarea fazelor operatorii şi predictibilitatea rezultatelor. Evaluarea diagnosticului, susținută de tehnologii avansate și un plan de tratament adaptat realității clinice și așteptărilor pacientului, sunt elemente decisive pentru alegerile terapeutice.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Chia says:

  Fraiman ,Lile si Galaso :)) daca astia au ajuns sa predea si sa conduca medicina aradeana nici Domnul Dumnezeu nu ne mai poate salva .
  Aradul avea deunazi medici adevarati , oameni de omenie , profesionisti . Acuma au ajuns ciuri-buri sa opereze sa trateze si sa conduca !
  Rusine !

 2. Mapamond

  NATO respinge cerea Rusiei privind o retragere a trupelor Alianței Nord-Atlantice prezente în România și Bulgaria
  NATO a respins vineri cererile Rusiei de a retrage forţele din România şi Bulgaria, în timp ce eforturile diplomatice au continuat pentru a preveni un război în Europa, după ce Rusia a adunat zeci de mii de trupe în apropierea graniţelor Ucrainei.

  Local

  Ministrul Vasile Dîncu, despre militarii arădeni: „oameni care ne-au făcut cinste pe toate fronturile internaţionale”
  Prezent la Arad, ministrul Apărării Naţionale i-a încurajat pe tineri să aleagă cariera militară pentru că „e din ce în ce mai ofertantă”. 3

  Oameni

  A murit Louie Anderson, îndrăgitul actor din ”Viaţa cu Louie”
  Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicaţiilor cauzate de cancer, a spus Glenn Schwartz, publicistul său. Actorul avea 68 de ani. Anderson s-a interpretat pe el însuşi în serialul de animaţie ”Viaţa cu Louie” despre copilăria sa.

  ARADON Sport local

  Deplasare incomodă sub panou
  FCC Baschet UAV Arad joacă pe terenul lui Sirius în etapa a 16-a din Liga Națională.

  România

  Polițistul care a ucis o fetiță de 11 ani pe trecerea de pietoni, scrisoare către părinți. Vezi conținutul
  Polițistul care a ucis-o pe trecerea de pietoni pe Raisa, fata de 11 ani, le-a scris părinților fetei și le cere iertare. Scrisoarea a fost pusă la dispoziția presei de familia îndoliată. 14

  România

  Ministrului Apărării, Vasile Dîncu: „Nu este momentul ca România să intre în război, dar trebuie să ne pregătim dacă avem un conflict la graniţă"
  Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut azi declaraţii la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara. Ministrul declară că nu este momentul ca România să intre în război. 4

  UT Arad

  Bănci de rezervă noi, la Arena „Francisc Neuman”
  ARAD. Chiar în aceste momente, la Arena „Francisc Neuman”, angajații de la Recons instalează scaune noi la băncile de rezervă. Copertinele au fost montate de câteva zile, mai rămâneau scaunele. Acum, a sosit momentul ca și ele să fie puse la locul lor. 2

  Local

  Pas uriaș pentru Centura de Sud-Est
  Guvernul a aprobat indicatorii tehnici și economici ai viitoarei Centuri de Est a municipiului. 8

  România

  Rusia cere retragerea NATO din România și Bulgaria
  Administraţia Vladimir Putin argumentează, în solicitările privind garanţiile de securitate, că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria. 21

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.