aradon.ro Web analyticsWebinar pentru studenţii medicinişti de la UVVG

Webinar pentru studenţii medicinişti de la UVVG

Reactualizat la:
Cursul online va avea tematica: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior - alternative terapeutice”.
Cursul online va avea tematica: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior - alternative terapeutice”.

ARAD.A devenit o tradiţie ca Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad să se implice în organizarea de webinarii, simpozioane şi conferinţe ştiinţifice pe diferite teme, pentru a veni în sprijinul studenţilor şi cadrelor didactice. Efortul şi implicarea conducerii UVVG, în special a dnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, arată deschiderea Universităţii arădene spre internaţionalizare, dezvoltare, inovaţie şi cercetare, dovadă numele importante din mediul academic şi nu numai care răspund acestor iniţiative.

Chiar în aceste zile, în Centrul de Conferințe din incinta Campusului Vasile Goldiș, conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a primit vizita unei delegații din Italia, reprezentată de dr. Galasso Gennaro, directorul Centrului pentru Informare, Documentare și Orientare al UVVG din Cassino, Italia, precum și prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora – specialist internațional în chirurghie microscopică. Cel din urmă a primit, recent, titlul de Visiting Profesor al universității şi a purtat discuţii cu preşedintele Senatului UVVG, conf. univ. dr. Paul Freiman şi conducerea Facultății de Medicină Dentară, reprezentată de dna decan dr. Ioana Lile şi dna prodecan dr. Diana Marian. A fost o bună ocazie de a se dezbate diferite teme şi a se lega noi propuneri de colaborare pe termen mediu şi lung. A urmat o vizită la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean” din cadrul UVVG, care se mândreşte cu o activitate ştiinţifică orientată spre cercetare, prin contribuţii originale în domeniul biologiei celulare, moleculare, al geobotanicii şi ecologiei restaurative.

Am auzit multe lucruri frumoase despre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad de la alumni şi sunt onorat de titlul de Visiting Profesor UVVG. Sunt deosebit de încântat de structura şi infrastructura materială, dar şi de cea umană întâlnită aici. Aveţi o echipă tânără, dinamică, cu un lidership motivat, cu care îmi doresc să colaborez şi pe viitor” – a spus prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora.

Cunoscut pe plan internaţional, atât la nivel academic cât şi la nivel medical, prof. univ. dr. Gabriele Edoardo Pecora, directorul departamentului Microchirurgie a Universităţii Pennsylvania, SUA; alături de dr. Ugo Graziani şi dr. Giovanna Paternoster, specialişti în microchirurgie dentară, vor susţine, vineri, 14 mai, un webinar online cu durata de 90 minute, având ca temă: „Atrofii osoase ale maxilarului posterior – alternative terapeutice”.

Astfel, studenţii medicinişti UVVG vor avea şansa de a afla noutăţi despre deficiența diametrelor osoase ale maxilarului posterior şi alternativele la ridicarea planseurilor sinusale, urmând criteriul simplității în executarea fazelor operatorii şi predictibilitatea rezultatelor. Evaluarea diagnosticului, susținută de tehnologii avansate și un plan de tratament adaptat realității clinice și așteptărilor pacientului, sunt elemente decisive pentru alegerile terapeutice.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Chia says:

  Fraiman ,Lile si Galaso :)) daca astia au ajuns sa predea si sa conduca medicina aradeana nici Domnul Dumnezeu nu ne mai poate salva .
  Aradul avea deunazi medici adevarati , oameni de omenie , profesionisti . Acuma au ajuns ciuri-buri sa opereze sa trateze si sa conduca !
  Rusine !

 2. UT Arad

  Abonamentele la UTA se vând ca „pâinea caldă”
  ARAD. Clubul UTA a demarat campania de reînnoire a abonamentelor. Timp de zece zile, cei care și-au plătit locul pe stadionul „Francisc Neuman” pentru întreg sezonul 2020-2021, au șansa să și-l păstreze şi să beneficieze de o reducere.

  Local

  Doar 72% dintre absolvenții arădeni de liceu s-au înscris la Bacalaureat
  Doar 72% din totalul absolvenților claselor a XII-a și a XIII-a din județul Arad s-au înscris la examenul de Bacalaureat.

  Local

  Comuna Conop are propriul steag
  CONOP. Comuna Conop din judeţul Arad are un steag oficial, începând de miercuri, 16 iunie.

  Local

  Tiriştii vor bloca vineri Aradul
  Pe surse, am aflat că vineri va avea loc un protest al transportatorilor care vor circula cu 5 km/h pe centura Aradului. 3

  Local

  Bărbat muşcat de viperă, în judeţul Arad
  Incidentul a avut loc miercuri după masă, în localitatea Juliţa. Victima a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean. 15

  Local

  Gruparea Loliș așteaptă sentința Tribunalului Arad
  Gruparea, formată din 11 persoane, a furat seiful din incinta unei case de schimb valutar din Chișineu-Criș și a mai sustras 70.000 de euro din două locuințe din satul Hălmăgel.

  România

  VIDEO. Bătaie între fete la o școală din județul Timiș. Elevă trântită pe jos și lovită cu picioarele
  Un nou caz de agresiune la o școală din Timiș, după cel grav de bullying de la un liceu din Timișoara. O elevă de la Școala Gimnazială 2 din Sânnicolau Mare este trasă de păr, trântită pe jos și lovită cu pumnii și picioarele de colege, în prezența mai multor adolescente. 1

  Local

  Reţeaua şcolară, din nou în CLM
  De data aceasta, printr-o plângere a profesorilor de la „A. Vlaicu” şi „H. Coandă” care solicită revocarea fuziunii aprobate de aleşi în aprilie.

  Local

  Un documentar și o dramă, pe marele ecran de la Arta
  Filemele „Păr” şi „Babyteeth” vor fi proiectate vineri, respectiv sâmbătă, de la ora 21.45.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.