aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Despre excese, adevăruri și lecții de viață

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Despre excese, adevăruri și lecții de viață

Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută.
Scris de Aurelia Gabor - Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută.

Nu degeaba se spune: „cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”. Ne amintim cu nostalgie proverbele transmise de generaţii şi constatăm odată cu trecerea anilor, că acestea sunt adevăruri şi lecţii de viaţă. Rolul părinţilor şi bunicilor este de a educa încă din copilărie şi adolescenţă copiii din punct de vedere moral și social, dar important este să le formeze acestora deprinderi alimentare sănătoase, fără excese de dulciuri, pâine, paste făinoase, grăsimi. Jocurile, plimbările, drumeţiile, vor obişnui copilul cu activităţile sportive, iar o siluetă frumoasă se formează încă din copilărie: spatele drept şi capul sus. Odată cu începerea şcolii, familia este obligată să corecteze permanent postura copilului, deoarece tendinţa acestuia este de a scrie cocoşat peste caiete. Practicarea unui sport va influienţa o dezvoltare fizică armonioasă, sistem nervos echilibrat, socializare.

Când privim o femeie, remarcăm în primul rând silueta şi ţinuta. Adolescentele sunt tentate să copieze atitudinea unor „vedete”. Pantofii cu platformă purtaţi prin gropile din trotuar, mersul cu genunchii îndoiţi de atâta nesiguranţă, spatele cocoşat de grija de a nu călca într-o groapă, trunchiul înclinat ca turnul din Pisa datorită genţii care se poartă într-un anume fel, rezultatul: dezastru! Domnişoarelor, faceţi sport pentru a nu vă deforma silueta, corectaţi-vă postura, uitați-vă în oglindă înainte de ieşi din casă, mergeţi cu spatele drept, capul sus, umerii traşi înapoi şi coborâți abdomenul în contracţie. Practicaţi regulat gimnastica de întreţinere, exerciţii care să solicite toate grupele musculare, discutaţi cu antrenorul să vă ajute la corectarea posturii, nu uitaţi că tinereţea se duce lăsând în urmă greşelile noastre.

Dacă suntem mature, avem familie, un loc de muncă, vom deveni model pentru cei tineri, dar în primul rând vom avea grijă de noi, bunul gust este calitatea unei femei care se respectă. Vom continua programul de gimnastică zilnic, iar dacă nu avem posibilităţi financiare, vom dansa acasă pur şi simplu! Vom face plimbări în aer liber, jocuri cu mingea alături de familie, avem atâtea posibilităţi să ne menţinem în formă. Familia nu înseamnă pentru o femeie doar sacrificii, renunţări privitoare la timp şi bani, avem îndatoriri dar şi drepturi. Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi dreptul de a fi respectate, iubite, fericite şi, din fiecare clipă, să facem o sărbătoare alături de cei dragi! Admir şi respect mamele care vin la sala de gimnastică aerobică alături de fetele lor!

Să nu uităm că suntem copii, câtă vreme avem părinţi! Să le acordăm acestora atenţia cuvenită, grija cu care ei ne-au crescut, respectul pentru sacrificiul lor, mulţumirile noastre că ne-au ajutat să răzbim în viaţă. Ne asigurăm că se plimbă suficient, citesc, au prieteni, sunt sănătoşi. Şi bătrâneţea are farmecul ei dacă rămâi activ. Acum ei sunt cei care au nevoie să fie ocrotiţi. Niciodată nu este târziu să fim buni cu cei din jurul nostru.

Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi, din fiecare clipă, să facem o sărbătoare alături de cei dragi

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Șase case din municipiul Arad, sparte de un hoț din județul Dolj. Prejudiciul total, 16.600 de lei
  Șase locuințe din municipiul Arad au fost sparte în cursul lunii mai. Hoțul a furat ceasuri, bani, bijuterii și telefoane mobile, prejudiciul total ridicându-se la aproximativ 16.600 de lei. Polițiștii au stabilit că după comiterea furturilor, făptașul a fugit. Acesta a fost găsit ascunzându-se la domiciliul unei rude din județul Olt. Hoțul, un bărbat de 33 de ani, din județul Dolj, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru furt calificat.

  Local

  Manifestări organizate de Primărie, de 1 Iunie
  Ziua Copilului va fi sărbătorită cu muzică, spectacole pentru copii, dans și activități recreative.

  Local

  Discuția secretă: zile de literatură și film, la Arad
  Discuția secretă, festivalul internațional de literatură, va aduce în fața publicului arădean zeci de scriitori români, maghiari și sârbi.

  ARADON Sport local

  Finala Cupei României se joacă la Pecica!
  ARAD. Oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad au decis ca finala Cupei României la fotbal, faza judeţeană, ediţia 2022-2023, să se dispute la Pecica sâmbătă, 4 iunie, de la ora 17,30.

  Local

  Cum ne păzim de hoții care fură din autoturisme? Recomandările polițiștilor
  Ultima zi din cadrul evenimentului național ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și siguranței rutiere.

  Local

  Peste 115 persoane, ajutor de la SMURD
  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad anunță că în ultimele 4 zile, peste 115 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

  UT Arad

  Caută jucători pentru UTA
  Noul antrenor, Ilie Poenaru, a confirmat două nume, dar mai are câteva ţinte. 1

  Local

  Florina Ionescu rămâne manager al spitalului. Contestaţiile nu au schimbat rezultatul concursului
  Cele 46 de sutimi câştigate, cumulat, de cei doi candidaţi care au depus contestaţii nu au modificat rezultatul final al concursului pentru funcţia de manager al SCJU Arad. Ce declară candidatul câştigător? 1

  Local

  Bîlcea: „Investițiile Aradului în sănătate trebuie să crească”

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.