aradon.ro Web analytics
Sfaturile lui Reli. Despre excese, adevăruri și lecții de viață

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Despre excese, adevăruri și lecții de viață

Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută.
Scris de Aurelia Gabor - Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută.

Nu degeaba se spune: „cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”. Ne amintim cu nostalgie proverbele transmise de generaţii şi constatăm odată cu trecerea anilor, că acestea sunt adevăruri şi lecţii de viaţă. Rolul părinţilor şi bunicilor este de a educa încă din copilărie şi adolescenţă copiii din punct de vedere moral și social, dar important este să le formeze acestora deprinderi alimentare sănătoase, fără excese de dulciuri, pâine, paste făinoase, grăsimi. Jocurile, plimbările, drumeţiile, vor obişnui copilul cu activităţile sportive, iar o siluetă frumoasă se formează încă din copilărie: spatele drept şi capul sus. Odată cu începerea şcolii, familia este obligată să corecteze permanent postura copilului, deoarece tendinţa acestuia este de a scrie cocoşat peste caiete. Practicarea unui sport va influienţa o dezvoltare fizică armonioasă, sistem nervos echilibrat, socializare.

Când privim o femeie, remarcăm în primul rând silueta şi ţinuta. Adolescentele sunt tentate să copieze atitudinea unor „vedete”. Pantofii cu platformă purtaţi prin gropile din trotuar, mersul cu genunchii îndoiţi de atâta nesiguranţă, spatele cocoşat de grija de a nu călca într-o groapă, trunchiul înclinat ca turnul din Pisa datorită genţii care se poartă într-un anume fel, rezultatul: dezastru! Domnişoarelor, faceţi sport pentru a nu vă deforma silueta, corectaţi-vă postura, uitați-vă în oglindă înainte de ieşi din casă, mergeţi cu spatele drept, capul sus, umerii traşi înapoi şi coborâți abdomenul în contracţie. Practicaţi regulat gimnastica de întreţinere, exerciţii care să solicite toate grupele musculare, discutaţi cu antrenorul să vă ajute la corectarea posturii, nu uitaţi că tinereţea se duce lăsând în urmă greşelile noastre.

Dacă suntem mature, avem familie, un loc de muncă, vom deveni model pentru cei tineri, dar în primul rând vom avea grijă de noi, bunul gust este calitatea unei femei care se respectă. Vom continua programul de gimnastică zilnic, iar dacă nu avem posibilităţi financiare, vom dansa acasă pur şi simplu! Vom face plimbări în aer liber, jocuri cu mingea alături de familie, avem atâtea posibilităţi să ne menţinem în formă. Familia nu înseamnă pentru o femeie doar sacrificii, renunţări privitoare la timp şi bani, avem îndatoriri dar şi drepturi. Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi dreptul de a fi respectate, iubite, fericite şi, din fiecare clipă, să facem o sărbătoare alături de cei dragi! Admir şi respect mamele care vin la sala de gimnastică aerobică alături de fetele lor!

Să nu uităm că suntem copii, câtă vreme avem părinţi! Să le acordăm acestora atenţia cuvenită, grija cu care ei ne-au crescut, respectul pentru sacrificiul lor, mulţumirile noastre că ne-au ajutat să răzbim în viaţă. Ne asigurăm că se plimbă suficient, citesc, au prieteni, sunt sănătoşi. Şi bătrâneţea are farmecul ei dacă rămâi activ. Acum ei sunt cei care au nevoie să fie ocrotiţi. Niciodată nu este târziu să fim buni cu cei din jurul nostru.

Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi, din fiecare clipă, să facem o sărbătoare alături de cei dragi

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Călătorii gratuite cu tramvaiul?
  Dacă vor să beneficieze (în continuare) de ele, pensionarii trebuie să-şi vizeze sau preschimbe legitimaţiile.

  Local

  Apartamentele din Arad, mai scumpe anul acesta
  Un studiu publicat de OCPI Arad arată că prețurile pe metru pătrat la apartamentele din Arad vor fi mai mari anul acesta.

  Local

  Aşezământ monahal în localitatea Frumuşeni
  Preacuviosul Părinte Protosinghel Iustin Popovici, numit reprezentant și împuternicit legal al Schitului.

  Local

  Au explodat facturile la căldură în Arad
  Cheltuielile pe luna decembrie au început să se afişeze la blocurile racordate la CET iar locatarii au aflat că vor plăti mai mult pentru căldură mai puţină în locuinţe. 1

  Mapamond

  Marea Britanie se teme de război: o invazie a Rusiei în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume
  Premierul britanic Boris Johnson a atenţionat joi Rusia că orice fel de incursiune în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume şi a repetat că Londra susţine cu hotărâre suveranitatea şi integritatea Ucrainei. 1

  Local

  Bărbatul care nu a oprit la semnalele polițiștilor, intrând în coliziune cu un tren a fost arestat. Avea o alcoolemie de 2,31 g/l alcool pur în sânge
  Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad anunță că bărbatul de 34 de ani care nu a oprit la semnalele polițiștilor în urmă cu trei zile, la Vinga, a fost reținut, iar ulterior a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea de arestare preventivă. În urma analizelor s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,31 g/l alcool pur în sânge, în momentul producerii incidentului. 5

  ARADON Sport local

  Andreea Popescu se pregătește cu o nouă antrenoare
  Talentata înotătoare de la CSM Arad se recuperează, cu gândul la Campionatul Național din martie. 1

  Local

  Opt persoane din 21, prezentate la arestare
  Opt persoane au fost prezentate la arestare în urma perchezițiilor de miercuri dimineața, judecătorul de drepturi și libertăți admițând cererea de arestare preventivă în cazul a patru dintre ele.

  România

  Revoltător: angajaţii parlamentarilor, salarii de lux!
  Salariile angajaților la cabinetele aleșilor din România cresc cu sume de la 250 de lei până la 760 de lei. Măsura a fost luată deja de conducerea Parlamentului. 7

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.