aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Să păşim sănătoşi, împreună, către magica noapte a Învierii!

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Să păşim sănătoşi, împreună, către magica noapte a Învierii!

Reactualizat la:
Sunt zile de primăvară friguroase şi ploioase dar, sunt zile în care este bine să reânviem, să redescoperim comorile uitate din sufletul nostru.
Scris de Aurelia Gabor - Sunt zile de primăvară friguroase şi ploioase dar, sunt zile în care este bine să reânviem, să redescoperim comorile uitate din sufletul nostru.

Redevenim copii, aducem zâmbetul pe chipul celor dragi, admirăm florile, visăm că dorinţele se vor împlini. Avem dreptul la fericire! Alături de cei apropiați, căci prin ei existăm. Primim cu bucurie în suflet sărbătorile, ne amintim că avem familie şi prieteni. Redescoperim forţa de a iubi, şansa de a fi buni, puterea de a ajuta pe cel care are nevoie, frumuseţea fiecărei clipe ce ne este dăruită în această lume efemeră. Dăm sens vieţii noastre, suntem fericiţi şi plini de lumina care izvorăşte din sufletul unui om curat.

Trăim zile de sărbătoare: cea a Floriilor care tocmai a trecut şi a Învierii. Zile curate şi strălucitoare, pline de emoţia înnoirii. Miroase a soare, a iarbă, a bucurie, totul renaşte: natura, lumina, sufletul omenesc. Simbolul renaşterii şi biruinţei este peste tot îndemnându-ne să folosim la maximum energia primăverii, să o transformăm în iubire, toleranţă, înţelegere, bucurie, sănătate. Să extindem afecţiunea şi asupra lumii care ne înconjoară, asupra naturii şi animalelor. Dacă am reuşi să înţelegem că este momentul să respectăm făpturile la fel de vii şi simţitoare din viaţa noastră făcute din aceeaşi plămadă, după acelaşi tipar divin, poate lumea ar deveni mai curată şi gesturile noastre de bunătate ar fi mai dese. Miracolul Hristic urmează a se făptui peste câteva zile şi este atotputernic: marea taină a Învierii şi biruinţei supreme a iubirii lui Hristos pentru noi.

Vom profita de timpul liber pe care-l avem pentru a ne ocupa mai mult de noi şi de familie. Atenţie la mesele copioase şi la excesul alimentar. Tot ce consumăm acum se va depune dacă nu vom continua programul de exerciţii fizice cu care ne-am obişnuit. Putem să organizăm plimbări şi drumeţii alături de familie şi prieteni, jocuri cu mingea, orientare turistică. Exerciţiile fizice asigură echilibrul funcţional al organismului, menţin sănătatea, prelungesc tinereţea. Un organism antrenat în mod sistematic va părea mai tânăr, va fi mai puternic şi mai rezistent, corpul va rămâne armonios multă vreme iar articulaţiile vor „rugini” mai greu. Sportul este accesibil şi recomandat tuturor, indiferent de vârstă.

Să împletim bucuria sărbătorilor cu dorinţa de mişcare, frumuseţea cu sănătatea, să dăruim iubire, înţelegere, toleranţă. Să nu uităm de daruri, fireşte nu este vorba de cele costisitoare, ci de mici „atenţii” care să arate că mai există sentimente, iubire, respect. Să ne simţim în siguranţă bucurându-ne de o atmosferă tihnită. Să fim din nou copii aşteptând iepuraşul cel aducător de daruri! Sărbători, cadouri, ouă roşii lumânări, mese întinse alături de cei dragi sunt insule de calm în existenţa noastră pe pământ. Profitaţi de zilele libere, poate şi de puţin soare, ieşiţi la plimbare, bucuraţi-vă de frumuseţea naturii, de flori, de familie şi prieteni chiar respectând regulile impuse de pandemie. Sărbători binecuvântate! Să păşim sănătoşi, împreună, către magica noapte a Învierii!

redactia.jurnalaradean@informmedia.ro

Simbolul renaşterii şi biruinţei ne îndemnână să transformăm energia primăverii în iubire, toleranţă, înţelegere, bucurie, sănătate”

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Teatrul Vechi rămâne... acolo unde l-am lăsat!
  Potrivit primarului, provocat de către alesul USRPLUS, Florin Stana, nu s-a (mai) întâmplat nimic în privința achiziționării Teatrului Hirschl.

  Local

  Bolt România vine cu precizări în cazul șoferului lăsat fără plăcuțe de înmatriculare de către polițiștii din Arad
  Bolt România vine cu câteva precizări după ce unui șofer care folosea aplicația de ride-sharing i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare pe motiv că nu ar fi deținut toate autorizațiile conform legii. Compania spune că deține un sediu și autorizație de funcționare și pentru Arad.

  Local

  UVVG, parteneriat cu universitatea din Chişinău!

  România

  Criminalul de la Gara de Nord a fugit din România și este dat în urmărire internațională
  Afganul care a ucis un migrant și l-a rănit pe altul a fugit din România și este dat în urmărire internațională. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, în Parlament, acolo unde a fost chemat pentru a da explicații despre situația migranților din țară.

  România

  Viorica Dăncilă, consultant la BNR. Va câștiga 16.000 de lei pe lună
  Viorica Dăncilă, fost premier al României și fostă candidată la alegerile prezidențiale din 2019, a fost numită în funcția de consultant de strategie al guvernatorului Băncii Naționale Române, Mugur Isărescu. 2

  Local

  20.553 de fermieri au depus cererile unice
  APIA Arad a încheiat campania de preluare a cererilor unice pe suprafață, în total peste 20 de mii de fermieri fiind înregistrați.

  Local

  Autospecială de stingere pentru pompierii arădeni, printr-un proiect european
  În cadrul aceluiași proiect, ISU Arad va mai primi trei autospeciale SMURD și un autocar de transport persoane. 2

  Advertorial

  Comunicat de presă
  Anunț finalizare proiect “Dezvoltarea firmei SC LEXUS PUBLICITATE SRL prin achiziția de noi echipamente”

  Local

  60 de persoane s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie
  În ultimele 24 de ore, au fost administrate 1602 doze de vaccin, în centrele din municipiu și județ.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.