aradon.ro Web analyticsAradul a trecut de 6 cazuri la mie. Masca devine obligatorie și pe stradă!

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

Aradul a trecut de 6 cazuri la mie. Masca devine obligatorie și pe stradă!

Foto: A.P.
Reactualizat la:
În plus, doar persoanele vaccinate sau vindecate de covid au voie la restaurante, spectacole sau cinematografe sau competiții sportive. Care sunt celelalte restricții?
Scris de Sorina Ambruș - În plus, doar persoanele vaccinate sau vindecate de covid au voie la restaurante, spectacole sau cinematografe sau competiții sportive. Care sunt celelalte restricții?

ARAD. 6,21 este incidența cumulativă la 14 zile a cazurilor de Covid-19 în municipiu, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Arad. Prin urmare, Aradul intră sub noi măsuri restrictive, în conformitate cu hotărârea numărul 76 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, aprobată de Guvernul României. Chiar dacă nu se mai suspendă activitățile HORECA și nu se mai închid teatrele, cinematografele sau sălile de sport, accesul este permis doar vaccinaților și a celor care au trecut prin boală. În localitățile cu incidența de peste 6 la mie, accesul în baza testelor rapide sau RT-PCR nu mai este permis.

Accesul la evenimente publice sau private

Din momentul adoptării unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Arad, la competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise pot participa, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție precum și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori.

Aceleași măsuri se aplică și în cazul organizării și desfășurării în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, dar și în cinematografe, săli de teatru, atât din punctul de vedere al ocupării spațiului, cât și a cerințelor privind accesul persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.

Evenimentele private, în speță nunți, botezuri, mese festive, la interior sau exterior, pot fi organizate doar în intervalul orar 05:00-24:00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane și doar dacă acestea sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Practic, au fost scoase testele rapide şi cele PCR, ca opțiune de acces la evenimente.

Accesul în restaurante, săli de sport, piscine

Localurile vor continua să funcționeze, inclusiv în interiorul centrelor comerciale, precum și la terase, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar în intervalul orar 05:00-24:00, dacă toți clienții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV.

Sălile de sport rămân și ele deschise, în aceleași condiții: ocupare a capacității de 50 la sută și acces doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală și cu asigurarea unei suprafețe de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.

Nu se închid nici sălile de jocuri de noroc, piscinele interioare, locurile de joacă pentru copii, toate urmând a funcționa la jumătate din capacitate, cu accesul categoriilor menționate mai sus.

Toate aceste activități sunt permise în localitățile în care nu a fost instituită carantina, indiferent de incidența calculată în baza numărului de cazuri.

Cu mască, peste tot

Masca de protecție devine obligatorie în municipiul Arad, atât în spațiile deschise, cât și în spațiile închise, în conformitate cu hotărârea de Guvern care prevede ca „în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise.”

Restricții de circulație pentru nevaccinați

Acolo unde incidența a trecut de 6 cazuri la mie, dar nu a depășit 7,5, agenții economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise nu mai trebuie să închidă la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, orarul de funcționare fiind prelungit până la ora 22:00. Același lucru este valabil și în cazul în care incidența depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori, prag de la care măsura se aplică pe tot parcursul săptămânii.

În continuare, acolo unde incidența este mai mare de 6 dar nu depășește 7,5 cazuri la mie, circulația este restricționată vineri, sâmbătă și duminica, de la ora 20:00, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5, măsura se aplică pe toată durata săptămânii. Restricțiile de circulație pentru nevaccinați rămân în vigoare, dar potrivit noii hotărâri, pot circula în intervalul 20:00-05:00 și persoanele care fac dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

Cu certificat verde

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Toți operatorii economici care desfășoară activități de lucru cu publicul, în condițiile prezentei hotărâri, au obligația de a verifica la intrarea în locație, prin personalul propriu, și de a nu permite accesul în incintă în lipsa acestora sau dacă certificatul digital al UE privind COVID-19 prezentat este eliberat ca urmare a testării antigen sau RT-PCR.

Sedință, duminică după-masa

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni în cursul după-amiezii de astăzi, astfel că, cel mai probabil măsurile vor fi aplicate începând de luni.

Citește și:

DOCUMENT. Noile restricții adoptate de guvern: Persoanele vaccinate sau cele vindecate de covid au voie la restaurant, spectacole sau cinematografe

75 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Charlie says:

  #muiepnl
  #muiearafat

 2. Incoronat says:

  Va fi amuzant pt microbisti acum.

  • ***** says:

   De ce ??? Se merge cu certificatul verde! Asa prind mai ușor bilete la Uta-Craiova mai usor🤣!!!
   HAIDE UTA !

 3. Dd says:

  Hai să mai lamurim un lucru, daca tot creste rata de infectare, ȘI AUTORITĂȚILE CHIAR AR DORI să cunoască ADEVARATA CAUZA (nu “cauza” care O IMPUN ei în subconștientul colectiv):

  – Timp de o lună, in zonele cu rată mare de infectare SĂ SE FACĂ TESTAREA PCR și pt vaccinați și pt nevaccinati !!!
  – Asta ca sa nu mai fie loc de discuții sterile și FALSE PRESUPUNERI …! 🤔

  Ce ziceți, Autoritătilor, vă bagați la un asemenea experiment F. UTIL PT TOATĂ LUMEA (pt a ști EXACT unde e adevăratul pericol) ?

  Sau va e frică de rezultatele lui și de faptul că nu veți putea manipula toate datele obținute …? 😎

  • ptDd says:

   Pai si cu norma de vaccinare cum ramane, in acest caz??

  • Dd says:

   A, și am uitat să va spun cel mai important lucru (apropo, de riscul de a fi purtator de virus…):
   – am coleg VACCINAT, care a ieșit POZITIV la testul PCR și este în carantină de 1 saptamână (deci ESTE PURTATOR !!!) si mai trebuie sa stea una.
   E adevarat ca a facut o forma ușoara de boală, dar ideea principala e CĂ ESTE PURTATOR LA FEL CA NEVACCINATII !!!

   Clar de ce Autoritătile SE FERESC de experimentul propus mai sus …?
   E evident; astfel, că NU “BINELE” POPULAȚIEI e scopul lor, ci DOAR “vaccinarea în masă”!

   • SN says:

    Da, sigur… și colegul tău e relevant pentru întreaga populație. Domnule, ești genial. Onoare pentru mine să fiu contemporan cu așa valori. 😁

   • Logica says:

    Zilele trecute mergeam cu mașina cu nepotul meu de 5 ani și le câmp am văzut o oaie neagră. I-am arătat-o și el s-a mirat și a zis “ce chestie. Tire oile sunt negre.” Înțelegi unde e problema cu exemplul prietenului tău?

   • Vlad says:

    Ti-ai dat singur raspunsul : vaccinat si a facut forma usoara.
    De aia cei vaccinati pot sa mearga in mai multe parti, ca daca se infecteaza intre ei, fac forme usoare.
    De aia cei nevaccinati trebuie sa se protejeze mai mult, ca daca se infecteaza pot facae o forma grava.
    Capisci?

    • Mara says:

     Sunt nevaccinat si am facut de 2 ori boala, forma usoara, mai precis nu am avut miros si gust partial. Cunosc persoana vaccinata care a facut forma grava, a ajuns internat in spital. Asa ca totul tine de imunitate si organism

  • KVK says:

   👍 Ar fi interesant dar si mult mai eficient daca ar si izola pe toti cei gasiti pozitivi dar exact din motivul cauzalitatii se evita. Ceea ce ridica suspiciuni la fel de mari e ca evita(nu sa le ia in seama ci nici nu vorbeste despre) testele de anticorpi. De astea fug ca dracu de tamaie ca ar reiesi ce varza sunt de fapt SEDK si ca cei trecuti prin boala(estimativ minim 5 milioane) stau mai bine cu anticorpii si dupa mai mult de 6 luni… pe aia cum i-ar mai face propaganda iresponsabili/needucati si sa-i “pedepseasca” ca nu se vaccineaza? 🙄

   • Respect says:

    Foarte pertinent si de bun simt comentariul!

   • Mocofan-club says:

    KVK, am desprins din profunda postare că, noi vaccinații, vreo 30 %, reprezentăm un pericol la adresa voastră a celor nevaccinații 70 %, și ca drept urmare, ar musai să fim izolați. Păi, ai o gândire de puțul gândirii!

    • KVK says:

     Nu ai desprins bine, trebuia sa desprinzi ce am vrut sa transmit: NIMENI nu ar trebui izolat CAT TIMP NU E INFECTAT, si vice-versa acum ai inteles?

  • SN says:

   Amuzant cu știți voi doi, Dd și KVK (fost #cugetdecinumairezist, Mda și actual trollisme de retardați – cât de reprezentativ e ultimul pseudónimo pentru stimabilul în cauză 😉) dinainte ce rezultate ar ieși la diferite experimente și cum știți voi doi ADEVĂRATA CAUZĂ…Nah, e doar exemplul clasic de D-K care, în absența datelor, își întărește convingerile a priori…🤷🏻‍♂️

  • Mda says:

   S-au făcut suficiente studii dacă vrei sa citești. Vaccinatii iau bila mai rar (cam de patru ori mai rar) și încărcătura virală e mai mică, și virusul sta mai puțin in organism (can 5 zile fata de 14). Adică șansele sa transmită sunt mult mai mici (chiar dacă nu 0). Regulile sunt pentru managementul riscului nu pentru minimizare. E. Roman ca sa nu închidă iar economia.

 4. Arădean says:

  Merita de citit: Art. 53 alin 2 din constitutie:
  “(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.”

  Important de remarcat expresia: “ÎN MOD NEDISCRIMINATORIU”, iar din acest moment nici nu mai contează dacă măsurile sunt proporționale sau nu cu situația actulă.
  Ce face avocatul poporului? ce face curtea constituțională?

  • Incuiat says:

   De cind exista statul ca entitate,asa zisul cetatean nu a avut drepturi si libertati, i s-a acordat drepturi si libertati. Asa zisul cetatean e un sclav dar cu o alta exprimare. Asa ca drepturile si libertatile pot fi acordate si luate oricind. Organele statului ca CCR, Avocatul Porului sau alte organe ale statului ce interese ar avea in apararea asa zisilor cetateni din moment ce si aceste organe sunt ale statului?

  • SN says:

   Nu te ambala prea tare. Dreptul constituțional nu e chiar așa simplu. Dar dacă crezi că ai dreptate, fă o sesizare către CCR.

   • trollisme de retardati says:

    Iar cu demogogia asta ieftina, CCR nu se ocupa de sesizari facute de cetateni simpli desteptule constitutionalist care nu intelegi nici o lege simpla.

    • SN says:

     Hai că de data asta te-ai prins. Asta era și ideea: că nu orice mucos care crede că știe cum stă treaba că a citit un articol din Constituție face o sesizare.
     Oricum, stimabile, pseudonimul ales de tine te descrie perfect 👏

     • trollisme de retardati says:

      Daca ai impresia ca “fentele” astea prin care incerci sa-ti ascunzi ignoranta tin la mine te inseli, esti doar putin mai cizelat dar la fel de imbecil ca cealalta personalitate retardoida a ta si nu observi ca pseudonimul e parte din raspunsuri referitoare la postari 🦜ule

     • SN says:

      Îmi dau seama cât de perspicace ești din faptul că persiști în eroarea de a crede că eu sunt anonimul cu #hailavaccinare sau mai știu eu cine. Ești amuzant în deriva ta de DK.
      Perfect ți se potrivește pseudonimul ales 😉

 5. Degeaba says:

  Totul din pix… Alții știu despre ce e vorba… Totul este planificat… Lista se știe…

 6. Sayan says:

  Rãceli simple nu mai existã, toatã Vara a fost bine, acuma vine sezonul rãcelii”adicã sezonul covidului”… Te vaccinezi sã te protejezi pe tine, dar tot porti “boala” hai sã decide fiecare pentru sãnãtatea lui.

  • ***** says:

   De ce ??? Se merge cu certificatul verde! Asa prind mai ușor bilete la Uta-Craiova mai usor🤣!!!
   HAIDE UTA !

 7. Andrei says:

  Întrebare, de ce dacă am un test negativ nu pot circula?
  De ce doar cei vaccinați? Când e clar ca virusul îl pot purta și ei la fel ca unul nevaccinat!
  Totul e afacere, bani, miliarde, constrângere, manipulare. Nu puteau face asta decât cu un virus, adică cu ceva invizibil. Covidul e făcut în laborator cu un scop precis!
  Cineva râde și își umple buzunarele!

 8. Roger says:

  Masurile astea sunt luate in majoritatea tarilor civilizate. Daca nu aveti incredere in medicii romani cititi studii sau pareri ale celor straini. Probabil daca eram vaccinati in proportie de peste 70 la suta nu era situatia actuala din spitale si nu mureau atatia oameni. Uitati-va la alte tari: Spania, Italia, Belgia, Danemarca, Norvegia etc. Din pacate in Romania pe fiecare il intereseaza doar propria persoana. Nu exista solidaritate, respect constiinta. Suntem tara cu 48% analfabeti funcționali. Si asta se vede

  • KVK says:

   Probabilul tau e egal cu probabilul in care daca nu se incepea cu campania asta prost gandita de vaccinare poate mureau mai putini si daca faci comparatii vezi care e protocolul de preventie si tratament in tarile alea ca daca te rezumi numai la procentul de vaccinare atunci uita-te la Africa unde mortalitatea e cea mai mica exact ca vaccinarea dar au preventie/tratament. Fiind tari sarace nu intereseaza e vaccinopromotori asa ca au ales varianta ieftina https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.03.26.21254377v1.full.pdf asa ca ai tu incredere in cei care forteaza vaccinarea in schimb nu autorizeaza ivermectina pt uz uman. Am citit destule studii scrise de specialisti si exact de aceea nu vreau sa ma vaccinez.

   • mue says:

    cand ai mentionat ivermectina mi am dat seama care e nivelul tau. da ti frate in continuare cu deparazitar de cai atunci 🤡🤡🤡

   • Ce ai citit ??? says:

    “destule studii”????
    Cel mult…”Amintiri din copilărie”.!!!!

    • SN says:

     Pentru el “destule studii” înseamnă câteva și o grămadă de articole de 💩 de pe activenews cât să-i confirme convingerile a priori. 😉

   • SN says:

    Stimabile, când dai exemplu Africa sau țări africane, vezi și ce rată de testare au ele ca să te asiguri că ai o imagine validă a ce se întâmplă acolo. Cu excepția Reunion, Mayotte, Botswana și Gabon, restul testează atât de puțin încât probabil că identifică mai puțin de jumătate din cazuri. Din 58 de state africane, doar 17 (29,3%), au o rată de testare cât de cât decentă, de peste 100 mii teste / 1 milion loc. Restul, adică 70,7% mă îndoiesc că oferă o imagine corectă a situației. Parcă tu afirmai prin primăvară că unul din motivele succesului modelului suedez de abordare a pandemiei era și testarea masivă în vederea identificării rapide a cazurilor… ai uitat asta când ai văzut că aproape 65% s-au vaccinat 😁!?
    Plus că în primăvară și vară au fost o serie de țări africane afectate major, gen Tunisia, Botswana, Africa de Sud.
    Mai mult, pentru România e mai relevant ce se întâmplă în Europa și UE, decât în Africa…sau poate fiecare își ia repere în funcție de unde și-ar dori să fie 🤷🏻‍♂️

    • trollisme de retardati says:

     Ce legatura are rata de testare cu mortalitatea despre care vorbeam de fapt troll cretin? Mai poti sa te tarai agatat de mine si sa rastalmacesti afirmatii din alte contexte mult? Ipocrizia ta e depasita doar de penibilul scremetelor tale de a parea mai destept decat esti 🦜

     • SN says:

      Decesele pe baza cărora calculezi mortalitatea se referă doar la cei confirmați cu infecție SARS-CoV-2, nu la cei care probabil au murit acasă, dar nu au fost testați și implicit nici confirmați, iar cei confirmați depind de rata de testare. Tocmai de aceea este mai relevant CFR-ul.
      Dacă vrei să calculezi mortalitatea fără a ține cont de rata de confirmare a celor infectați, atunci la numărul oficial de decese Covid-19, ar trebui să adaugi excesul de mortalitate pe perioada respectivă neatribuibil altor cauze confirmate (gen accidente, alte afecțiuni cronice severe, etc.). Vezi excesul de mortalitate neatribuibil altor cauze pe 2020 și vei constata că de fapt mortalitatea Covid e mai ridicată decât cea pe care o vehiculezi.
      Vezi și https://mindcraftstories.ro/coronavirus/cati-romani-a-ucis-covid-19-cu-adevarat/

 9. Teretean says:

  Sa începem sa readucem istoria în actualitate. Deschideți temnițele și incarcerati toti liberali iar progeniturile lor sa fie marginalizați și fără drepturi. Comuniști știau de la început ce rău mare pot aduce poporului aceste mizerii liberale. Sighet, Poarta Alba. Jilava și Aiud trebuiesc populate la maxim cu liberali.

  • Mocofan-club says:

   Teretean, păi dacă alea-s vremurile pe care matale le regreți, înseamnă că ești o mare hahaleră demn de-a fi scuipat între ochi!

   • Galatus says:

    Mocofan, omul nu le regreta dar amintește de faptele eroice ale trădării neamului venite din sfera liberalilor. Deviza liberala este :Totul pentru noi și nimic pentru popor!

    • Mocofan-club says:

     Galatus, Brătienii care au înfăptuit Marea Unire, care au făcut România modernă alături de Iuliu Maniu, Ion Mihalache, nu sunt “liberalii” și nici “țărăniștii” din zia de azi, Florin Cîțu, Rareș Bogdan sau mai știu eu care. În realitate cu toții sunt niște impostori-executanți care au reușit marea performanță de-a compromite definitiv cele două mari partide istorice. Că, atât le-a fost misiunea pe care au îndeplinit-o în mod exemplar.

 10. Nealcosu says:

  Dilema asta …. cum ne apărăm de corona….. este idem ….. cum îi întâmpină pa extratereștrii Deci….CUM!? .. Start- Tastati!

 11. Viorel says:

  Na… iar o sa va simtiti mirosul de nespalati in gura si nu o sa puteti purta masca si veti iesi cu texte de genul “nu pot respira”, “abuz” sau “botnita”.

 12. Marcel says:

  Iar se manipuleaza cifrele dupa bunul plac…

 13. Bau Bau says:

  De-abia aștept data de 14 octombrie. Oare se va merge la moaște în aceste condiții? Sau virusul va lua din nou o pauză de câteva zile?

 14. cimarron says:

  Sorina,vezi sa nu mictionezi pe tine de bucurie.

 15. Adrian says:

  PSD-ul e de vină, Dragnea a dus infecțiile din penitenciar 🤣

 16. Anonima says:

  Da ,deci toți operatorii economici care desfășoară activități au obligația prin personalul lor (sa ii verifice)să nu intre in incinta localului persoanele nevaccinate DAR întreb personalul este vaccinat?poate fi 80% din personal nevaccinat.Nici unde nu scrie sau nu vb nimeni de personalul care e ne-vaccinat🤷‍♀️..Deci se impun niște masuri de tot căcatul .Cei care pun aceste restricții ,masuri GĂNDESC oare?????

 17. Danok says:

  PNL-ul, CÎȚU si IOHANNIS, plecati acasa ordinarilor ca ati omorat cu totul tara asta !!! Se impune demisia de urgenta a Guvernului si suspendarea pri referendum a unui Presedinte dictator si avid de putere,care nu face altcev decat sa imparta tara si sa ne anihileza ca natiune si sa oblige cu forta sa ne vaccinam !

 18. Stefan says:

  Nu am vazut o tara din Lume sa-si omoare pasarile dar am vazut pe Danemarca ucigand milioane de nurci.De la filmuletul chinezesc din Wuhan cu zombii s-a indus ca virusul s-ar transmite prin aer.Eu cred ca este din apa! Gazul de lupta Clor din Razboaiele Mondiale s-a perfectionat in laborator.Asa cred eu ca in euro.laboratorul dintr.o tara care a adus in Europa sute de mii de emigranti si fabrica vaccinul.Vrea tara o euroArmata sa restabileasca ordinea.Vrea un bunker si da vina pe Masonerie.Asa au facut si in 1933.

 19. radu says:

  Fara a fi negationist..am trecut prin boala…pot sa constat doar atat: experimentul e pe cale sa fie un succes – au reusit sa ne invrajbeasca unii impotriva altora…sa ne manipuleze in modul cel mai ordinar posibil.
  Repet..mai ales pentru cei care au bunul obicei sa nu gandeasca cu propriul creier – nu sunt un negationist…cred in existenta bolii DAR aleg sa gandesc putin cu mintea mea..dupa ce inchid televizorul si facebook ul.
  Sa fiti sanatosi cu totii.!

 20. ... Câți ca voi... (fabula pt care nu știți) says:

  Azi cifre care sperie oamenii, mâine botnita, poimâine lanț… Foamea e mai mare ca dorința de libertate!!!! Alți pot 5000 într-o sală.. Alți pot ca au constituția ca preș și ordonanțele ca porunci!! Alți pot sa zică și sa nu facă! Alți respira alt aer!! Alți se caca de sus în capul altora!! De ce? Pt ca pot.. Pt ca au creduli, pt ca au pupincuriști.. Pt ca.. De aia sunt sus!! Și încă ceva:pt aia care ne doresc noua cei care mai judecăm puțin, sa… Bip!!
  Va spunem noi ăștia gânditorii :veți fi niște slugi la feudali!!! Și când veți vedea asta va fi prea târziu!! Veți avea programul :acum mânanci, acum te căci, acum dormi 2 ore, acum lucri, acum… acum….

 21. Revelo says:

  Aș încerca o clasificare a suținătorilor politicilor statului în domeniul pandemiei …
  1. Nu toți cei vaccinați sunt de acord cu politicile de interdicții și cu discriminarea între vaccinați și nevaccinați.
  2. Nu toți cei nevaccinați sunt împotriva interdicțiilor și discriminărilor.
  Obțineam astfel o categorie a celor care susțin interdicțiile și dubla măsură compusă atât din vaccinați cât și din nevaccinați. Este adevărat că majoritatea celor care susțin aberațiile statului sunt dintre cei vaccinați și majoritatea celor care se opun sunt dintre cei nevaccinați.
  NU discut corectitudinea măsurilor, justificarea lor, rațiunile care stau în spatele reglementărilor, persoanele care susțin aceste reguli sau forma de adoptare a regulilor – că sunt sau nu constituționale.
  Aș vrea să mă opresc pe definirea celor care susțin politicile guvernului.
  1. cei cărora le este frică de virus.
  2. cei care au ceva de câștigat din oportunitățile generate de pandemie.
  3. cei care au profil de torționari – trăiesc un sentiment de mulțumire și bucurie privind răul de care suferă unii sau alții. Ăștia sunt niște psihopați/sociopați.
  4. cei care au încredere în stat și în persoanele care compun statul – persoane care se simt vulnerabile, care nu stăpânesc subiectul, nu caută să înțeleagă cauzele și se mulțumesc cu argumentele oficiale pe raționamentul de bun-simț că ăia care reglementează ar trebui să se priceapă mai bine.
  5. slugoii – persoane cu caractere labile care se orientează spre cel mai puternic din reflex, din instinct.
  6. prostălăii – persoane care își doresc o confirmare a poziției lor după criteriul intelectului și care se asociază grupării cu cele mai multe pretenți intelectualiste, cu pretenții de eroi care se luptă cu prostia și privitivismul.
  7. idioții utili – persoane care îmbrățișează o teză și merge cu susținerea ei până în pânzele albe chiar și atunci când realitatea îi izbește în față.
  8. victime – victimele din sindromul Stokholm, care solidarizează cu călăii pe care ajung să-i suțină.
  9. fraieri – ăia care s-au vaccinat pentru că vaccinul de protejează și apoi când au aflat că nu te protejează, ca să nu fie fraieri au dezvoltat un mecansm de protecție subconștient – refuzul realității și acceptarea exclusiv a argumentelor care confirmă prima lor opțiune. Niște boi care preferă să sufere până la capăt decât să recunoască că au fost păcăliți.
  10. șantajabili și dependenți – cei care s-au vaccinat fiindcă altfel exista pericolul să suporte consecințe negative.
  11. miserupiști – care s-au vaccinat să poată pleca în concediu
  Oricum
  persoane inteligente, instruite, nesperiate, de bună-credință nu ai cum să găsești printre cei care susțin interdicții discriminatorii vădit incoerente din punct de vedere logic.

  • KVK says:

   👏👏👏👏👏 CORECT👍👍👍 nasolia e ca din toate categoriile se gasesc ipochimeni care sufera de megalomanie subestimandu-si concetatenii care nu gandesc ca ei si cand li se raspunde cu aceasi moneda la unele elucubratii belicoase tot ei se supara mai rau si o iau razna de tot de exemplu postand ineptii folosind pseudonimul celor pe care nu pot sa-i “controleze” . Niste specimene antropomorfe covidofobe si vaccinomaniace, autoconsiderate omnisciente dar foarte agresive care cand primesc o replica pe masura invectivelor auncate de ei au singura atitudine compatibila cu lipsa lor de IQ si empatie: “ba pe-a ma-tii” 😵

 22. Jiji says:

  Sistem bolnav și de căcat în care trăiesc, am acces la informațiile cadrelor medicale. In ultimele săptămâni sunt sute de persoane vaccinate care au făcut un fel de forma de boala cu temperaturi, dureri musculare și lipsa simțurilor și sunt stopate
  l domiciliu de către cadrele medicale care intervin acasă având rezultate pozitive C O V I D!!!!! Chiar cunosc din aceste persoane.. Dacă nu ne revoltam suntem cea mai handicapata generație de oameni de pe meleaguri

 23. Veres says:

  Uptade nevaccinații nu mai trebuie sa achite taxe și impozite să plătească Johannis din miliardele împrumutate sa o iau pe Carmen in p..a

 24. bombardieru_antimanele says:

  Daca esti vaccinat este posibil sa faci Covid si sa-l raspadesti (fapt demonstrat stiintific). Deci prin ridicarea restrictiilor celor vaccinati se imprastie Covidul.

 25. tombola lunii

  ARADON Sport local

  ACB Ineu promovează în Liga 3, câștigând și returul
  Elevii lui Cristian Sculici au câștigat la scor și returul și au promovat cu 11-2 la general.

  Mapamond

  Premierul francez Borne susţine consfinţirea dreptului la avort în Constituţie
  Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat sâmbătă că susţine un proiect de lege parlamentar pentru a adăuga dreptul la avort în Constituţia ţării.

  Mapamond

  Beijingul redeschide şcolile iar Shanghaiul declară victoria asupra Covid
  Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite şcolilor primare şi secundare să reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce oraşul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters.

  Mapamond

  Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România
  Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susţine vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă TASS. 4

  Local

  Avertizare Nowcasting: Cod Portocaliu pentru mai multe localități din județ
  1

  Local

  Polițiștii locali fac razii în zonele rău famate ale municipiului
  Au fost evacute 12 persoane care ocupau ilegal două imobile părăsite. Proprietarii clădirilor abandonate vor avea și ei de-a face cu polițiștii locali, dacă nu iau măsuri. 4

  Local

  Lecția de istorie. Crucea familiei Desseanu a fost adusă la lumină și sfințită
  Crucea funerară a fost reabilitată de pictorul de biserici Ștefan Pavel Cosma și sfințită de părintele Petru Ursulescu, paroh al Parohiei Ortodoxe Arad-Pasaj. 4

  Mapamond

  Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană
  Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană. 4

  UT Arad

  Virgiliu Postolachi a impresionat la UTA în primul amical
  Clubul lucrează la transferul atacantului care a fost crescut de Paris Saint Germain. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.