aradon.ro Web analytics

Ioţcu a ieşit din închisoare!

Ioţcu a ieşit din închisoare!

<p>Nicolae Ioţcu a fost trimis în judecată în august 2015, pentru trafic de influenţă</p>
Reactualizat la:
Judecătorii din Timişoara au decis să admită propunerea de eliberare condiţionată depusă de comisia specială din Penitenciarul Timişoara.
Scris de M.B. - Judecătorii din Timişoara au decis să admită propunerea de eliberare condiţionată depusă de comisia specială din Penitenciarul Timişoara.

De câteva zile, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad Nicolae Ioţcu a fost pus în libertate de către magistraţii Judecătoriei Timişoara. Ioţcu era încarcerat în Penitenciarul Timişoara, iar Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor a propus eliberarea condiţionată pentru că a executat mai bine de două treimi din pedeapsă, care a fost redusă prin legea recursului compensatoriu. Astfel, la doi ani de când a ajuns după gratii, fostul şef al CJ Arad este liber.

Soluţia

“În baza art. 587 Cod de procedură penală admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara de liberare condiţionată a intimatului condamnat IOTCU PETRU NICOLAE, aflat în prezent în stare de deţinere în Penitenciarul Timişoara, şi în consecinţă: În baza art. 100 Cod penal dispune liberarea condiţionată a condamnatului IOTCU PETRU NICOLAE, cu datele de identificare de mai sus, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 124/2017 emis în temeiul sentinţei penale nr. 103/2017 pronunţate de Tribunalul Timiş. În baza art. 100 alin. (5) Cod penal, atenţionează condamnatul asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune, prin prisma dispoziţiilor art. 104 alin. (2) Cod penal, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere”.

Condamnarea

Nicolae Ioţcu a fost trimis în judecată în august 2015, pentru trafic de influenţă. DNA l-a acuzat că a cerut 40.000 de euro de la firma Medicare pentru a-i asigura câştigarea unei licitaţii privind stabilirea furnizorului de echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, contract în valoare de 1.600.000 de euro.

În iunie 2017, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat definitiv în acest dosar și a respins apelul formulat de Ioțcu împotriva sentinței Tribunalului Timiș prin care a fost condamat la patru ani de închisoare cu executare.

Beneficiu

Ioţcu a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu, respectiv reducerea perioadei de executare a pedepsei din cauza condiţiilor din Penitenciarul Timişoara. Astfel, lui i-a fost calculată o reducere de 108 zile din perioada de detenţie, decizie luată la începutul acestui an tot de către magistrații Judecătoriei Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Programare pentru a merge la terase. Ce reguli trebuie respectate de la 1 iunie la terase
  De luni, românii vor putea merge din nou la terase. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial, spun că limita este de 4 persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii care locuiesc împreună. Clienţii teraselor nu au voie să transfere meniurile ori solniţa cu sare. Angajaţii trebuie să asigure dezinfectarea acestora după fiecare utilizare.

  Local

  Ignoraţi şi batjocoriţi pe banii lor!
  Compania de Transport Public Arad, cu acordul Primăriei, sfidează doleanţele arădenilor, impunând un program de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor care poate fi încadrat, fără probleme, la articolul 352 Cod Penal: zădărnicirea combaterii bolilor! 10

  Mapamond

  VIDEO LIVE: SpaceX in colaborare cu NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, la ora 22
  SpaceX şi NASA incearcă o a doua tentaivă de lansare a navei Crew Dragon. Miercuri, lansarea misiunii Demo-2 a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Urmăriți aici transmisiunea LIVE.

  Local

  Curtea de Apel Timișoara a amânat apelul lui Mârza pentru sfârșitul lunii iunie
  2

  Local

  Doar 41 de persoane au mai rămas în centrele de carantină din județul Arad
  1.349 de persoane au încheiat astăzi perioada de carantină de 14 zile, în județul Arad. Astfel, în centrele din carantină din județul nostru au mai rămas doar 41 de persoane. 2

  ARADON Sport local

  Performanțe ale sportului arădean în luna mai (II)
  Sportul arădean este momentan blocat din cauza pandemiei de coronavirus. Vă propunem continuarea materialului despre o parte din performanțele sportului arădean din luna mai, cele realizate în perioada 2006-2020, după ce săptămâna trecută am făcut o incursiune în perioada 1990-2005.

  Local

  Inspectoratul Școlar a împărțit măști școlilor 
  De la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad au fost distribuite măști de protecție tuturor unităților de învățământ în care se organizează, începând din 2 iunie, pregătire în vederea examenelor de bacalaureat și evaluare națională. 1

  Local

  Un singur nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 la Arad
  Un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la Arad de la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, de vineri.

  Local

  Faleza Mureşului din Alfa, curăţată de voluntari
  Câţiva tineri s-au mobilizat după ce au găsit sute de sticle din plastic, doze de bere, ambalaje şi alte gunoaie abandonate de-a lungul malului. 13

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.