aradon.ro Web analytics

Primarul Zăbraniului, condamnat la închisoare pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene

De Ioana Costas
Reactualizat la:

Primarul Zăbraniului, condamnat la închisoare pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene

Reactualizat la:
Hotărârea aparține Tribunalului Arad, iar alături de Marian Toader, au mai fost condamnate alte patru persoane. Sentința vine ca urmare a unui dosar instrumentat de DNA Timișoara.
Scris de Ioana Costas - Hotărârea aparține Tribunalului Arad, iar alături de Marian Toader, au mai fost condamnate alte patru persoane. Sentința vine ca urmare a unui dosar instrumentat de DNA Timișoara.

În 2015, DNA Timișoara îi trimitea în judecată pe Marian Toader, Radu-Viorel Popa, Jean Cîrja și Simon Petru Faur pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, valoarea totală a sumelor de bani încasate, pe nedrept, de firma administrată de Popa Radu Viorel în cadrul celor două campanii de reconversie viticolă (în perioada 2010-2011 și 2011-2012) fiind de 13.666.917 lei (circa 3 milioane euro) reprezentând valoarea sprijinului financiar nerambursabil pentru două campanii agricole. Alături de aceștia a mai fost condamnat și Valer Pop.

Tribunalul Arad l-a condamnat luni, 9 martie, pe primarul Zăbraniul la 4 ani de închisoare, după cum urmează: „Condamnă pe inculpatul Marian Toader la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu; condamnă pe inculpatul Marian Toader 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani; aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani la care se adaugă 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul execută pedepsa rezultantă de 4 ani închisoare”.
Pe lângă pedeapsa principală, instanța i-a interzis ca pedeapsă complementară „exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptului de a ocupa o funcţie de conducerea în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 3 ani”. Ca pedeapsă accesorie, Tribunalul Arad i-a interzis „exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”. Totodată, instanța a dedus din pedeapsa primarului durata reţinerii şi a arestului la domiciliu de la data de 26.05.2015 până la data de 25.06.2015. De asemenea, Tribunalului Arad l-a achitat pe Marian Toader de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de constituire grup infracţional organizat.

6 ani

În ceea ce-l privește pe Radu Viorel-Popa, instanța a decis: „Condamnă pe inculpatul Radu-Viorel Popa, la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare documente inexacte pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; condamnă pe acelaşi inculpat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată; condamnă pe acelaşi inculpat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire cu rea-credinţă a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor in scopul obţinerii fără drept a rambursarii de TVA. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani închisoare la care adaugă un spor reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 2 ani. Inculpatul va executa pedeapsă rezultantă de 6 ani închisoare”.

Tribunalul Arad l-a condamnat pe Valer Pop la 3 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de prezentare documente inexacte pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și la alți 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată. Instanța i-a aplicat lui Valer Pop pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare la care a adaugat un spor, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca acesta să execute pedeapsă principală rezultantă de 4 ani închisoare.

Pe Jean Cîrja, Tribunalul Arad l-a condamnat la 3 ani închisoare pentru complicitatea la săvârşirea infracţiunii de prezentare documente inexacte pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și la alți 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată. Judecătorii i-a aplicat acestuia pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare la care au adaugat un spor,reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă de 4 ani închisoare.

Cu suspendare

Simon Petru Faur este singurul care a primit o pedeapsă su suspendare. Tribunalul Arad l-a condamnat la 2 ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de prezentare documente inexacte pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene. În cazul acestuia, instanța a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani.

Alături de inculpații de mai sus, în judecată au fost trimise și șase societăți comerciale. Acestea au primit aceeași pedeapsă: 30.000 de lei amendă penală (300 zile amendă X 100 de lei ziua amendă) şi pedeapsa complementară a interzicerii participării la procedurile de achiziţii publice pe o durată de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare de documente inexacte pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în formă continuată și complicitatea la săvârşirea infracţiunii de prezentare de documente inexacte pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în formă continuată.

Confiscările

Inculpații nu au scăpat doar cu condamnările. Instanța a decis confiscarea unor importante sume de bani de la Radu-Viorel Popa, Valer Pop, Jean Cîrja. “Dispune confiscarea specială a următoarelor sume: de la inculpatul Popa Radu Viorel a sumei de 933.700 lei, reprezentând suma de bani spălată prin intermediul operațiunilor comerciale artificiale derulate prin SC Best New Mill SRL; de la inculpatul Pop Valer a sumei a sumei de 500.000 lei reprezentând suma de bani spălată prin intermediul operațiunilor comerciale artificiale derulate prin intermediul SC Merișor Vest SRL; de la inculpatul Cîrja Jean a sumei de 477.880 lei reprezentând suma de bani spălată prin intermediul operațiunilor comerciale artificiale derulate prin intermediul SC Petrobotrans SRL și SC Jean Trans Company”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad. Totodată, instanța a mai dispus „confiscarea specială a suprafeței de 56 ha de plantație viticolă aflată în prezent în proprietatea SC Vinmar Prod&Distribution SRL de pe raza localității Zăbrani, plantaţie care a făcut obiectul cererii de modificare a datelor în Registrul plantațiilor viticole nr.7516/01.11.2013”.

Acțiunile civile

Tribunalul Arad a mai hotărât să admită acțiunea civilă formulată de către partea civilă Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură și pe cale de consecinţă “obligă inculpații Radu Viorel Popa și SC Belle Fruct SRL în solidar la plata sumei de 13 602 219,30 lei; obligă inculpatul Valer Pop și SC Merișor Vest SRL – în solidar cu inculpatul Radu Viorel Popa până la concurența sumei de 7 092 060,68 lei; obligă inculpatul Jean Cîrja și inculpatele SC Petrobotrans SRL și SC Jean Trans Company SRL în solidar cu inculpatul Radu Viorel Popa până la concurența sumei de 8 162 882,54 lei; obligă inculpatul Simon Petru Faur și inculpata SC Vicarforest SRL în solidar cu inculpatul Radu Viorel Popa până la concurența sumei de 1 916 267,44 lei; obligă inculpata SC Best New Mill SRL – în solidar cu inculpatul Radu Viorel Popa până la concurența sumei de 3 587 767,08 lei”.

Judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Consiliul local al Comunei Zăbrani şi „în consecinţă obligă inculpatul Marian Toader la plata sumei de 110 250 euro, reprezentând prejudiciul cauzat UAT Consiliul Local Zăbrani”. Tribunalul Arad a mai admis și acțiunea civilă formulată de partea civilă ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad şi în consecinţă “obligă pe inculpatul Radu Viorel Popa să achite în favoarea acestei părţi civile suma de 141 076,84 lei la care se adaugă accesorii, respectiv dobânzi şi penalităţi aferente în condiţiile Codului de procedură fiscală, calculate de la data scadenţei, până la data plăţii efective a debitului”.

Măsurile asigurătorii

Judecătorii au mai dispus menţinerea măsurilor asigurătorii luate de procuror prin ordonanţa din 8 iunie 2015, respectiv sechestrul asigurător luat asupra următoarelor bunuri imobile :

-22 imobile aparținând lui Marian Toader (din care 2 construcții cu teren aferent și 20 terenuri extravilane);

-23 imobile aparținând inculpatului Jean Cîrja (din care 2 apartamente, 1 teren intravilan cu construcții, un teren intravilan și 19 terenuri extravilane);

-2 imobile (teren extravilan) aparținând inculpatului Valer Pop;

-1 imobil (teren extravilan) aparținând inculpatului Radu Viorel Popa.

De asemenea, au fost menținute măsurile asigurătorii luate de procuror prin ordonanța din data de 30 iulie 2015 prin care s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 9 imobile (teren extravilan) aparținând inculpatei SC Jean Trans Company SRL şi indisponibilizarea sumelor de bani (în lei și valută) din conturile bancare ale inculpatelor SC Jean Trans Company SRL, SC Prestrobotrans SRL și SC Merișor Vest SRL. Măsurile asigurătorii luate de procuror prin ordonanța din data de 02 decembrie 2015 prin care s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunului imobil-plantație de viță de vie, formată din butași și sistem de susținere, de pe suprafață de 56 ha pe teritoriul administrativ al comunei Zăbrani, aflată în proprietatea SC Vinamr Prod&Distribution SRL, sunt, de asemenea, menținute.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Timișoara au reținut următoarea stare de fapt:
„În perioada 2010 – 2014, inculpații Radu-Viorel Popa și Marian Toader au constituit un grup infracțional, la care au aderat ulterior şi inculpaţii Jean Cîrja şi Valer Pop, în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene. Valoarea totală a sumelor de bani încasate, pe nedrept, de firma administrată de inculpatul Radu-Viorel Popa în cadrul celor două campanii de reconversie viticolă este de 13.666.917 lei (circa 3 milioane euro) reprezentând valoarea sprijinului financiar nerambursabil pentru două campanii agricole. Concret, în perioada respectivă, cu prilejul campaniilor din anii 2010-2011 și 2011-2012, inculpatul Radu-Viorel Popa a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Arad un număr de patru cereri prin care a solicitat sprijin financiar în domeniul plantațiilor viticole, pentru două terenuri cu suprafețe de 56 ha respectiv 175,86 ha.
Ulterior, în vederea acordării sprijinului financiar, au fost depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Arad mai multe documente cu conținut nereal, întocmite cu complicitatea inculpaților Jean Cîrja, Valer Pop şi Simon Petru Faur, administratori ai societăților comerciale <<prestatoare de servicii>> sau de inculpatul Radu-Viorel Popa, pentru a justifica, în fața reprezentanților instituției respective, cheltuirea unor sume de bani. Un aport deosebit în comiterea acestor activități infracționale l-a avut primarul localității Zăbrani, inculpatul Marian Toader care a fost inițiatorul punerii la dispoziția firmei administrate de inculpatul Radu-Viorel Popa, în mod gratuit (deși se solicitase arendarea, ceea ce presupunea plata unei redevențe către primăria Zăbrani) a suprafețelor de teren necesare înființării plantației viticole. Ulterior, prin încheierea unor convenții succesive, suprafața de aproximativ 56 ha pe care a fost înființată plantația viticolă (în campania 2010-2011), a ajuns în exploatarea unei societăți comerciale controlată în mod indirect de primarul Marian Toader.
Prin aceste activități, bugetul Primăriei Zăbrani a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 110.250 euro, reprezentând redevența care ar fi fost încasată de instituția publică în ipoteza concesionării/arendării suprafețelor de teren supuse procesului de reconversie viticolă, corelativ cu obținerea unor foloase necuvenite pentru primar (obținerea unei plantații viticole în mod gratuit, obținerea beneficiilor rezultate din valorificarea produselor viticole). O parte din foloasele obţinute (1.911.580 lei) de inculpaţii Radu-Viorel Popa, Jean Cîrja şi Valer Pop, ca urmarea a obţinerii pe nedrept a fondurilor nerambursabile, au fost ulterior supuse unor proceduri de <<albire>> sau <<spălare>>, pentru a crea aparența de legalitate, de onestitate a mijloacelor bănești obținute în modalitatea arătată mai sus.
Mai mult, în cursul anului 2013, inculpatul Radu-Viorel Popa a dedus, solicitat și obținut rambursarea taxei pe valoare adăugată (TVA), în sumă de 141.076,84 lei, aferentă unor operațiuni comerciale, stabilite ca fiind nereale, finanțate cu fonduri nerambursabile, provenind din bugetele UE (operațiuni comerciale scutite de TVA)”.

Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă.

15 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Hell says:

  Sa facă așa cu toți din guvern .. dar cine ?! Gândul la a ma muta in Ungaria zilnic prinde mai mult curaj ..

 2. Ferenc says:

  Vedeti, fondurile UE sunt purtatoare de virus “catuse”. Nu sunt sanatoase. Asa inttlegem de ce Falca nu a atras asemenea fonduri. Are grija de aradeni

  • coman sava says:

   Falcă e imun la dna, el a fost ridicat, de tribunalul internațional de la Alba Iulia, mult-prea-nevinovat, la cât a furat și cât rău a făcut, orice pedeapsă este prea mică, are și pedeapsa demnitatea ei …..nu ??????

 3. sed lex says:

  i sa infundat in sfarsit semi-interlopului cu balastiera din Bocsig celebrul Jan .Dintr-un parlit de sofer pe bascula a aterizat direct in X5 saracia asta abia coborat din Apuseni .Imbogatatit numai prin fraude si combinatii cu sefii de la ABA Oradea care i-au dat unda verde sa exploateze balastul din albia Crisului Alb.Un camion cu acte insotitoare 10 fara. Asa a ajuns sa adune 23 de imobile sarantocul asta in 15 ani. Felicitari DNA Timisoara dar si justitiabililor din Arad .

 4. Adin says:

  E plin judetul de plantatii viticole facute doar pentru fraudarea fondurilor europene si apoi lasate in paragina. Oriunde ar cauta DNA-ul ar gasi nereguli. Daca ar vrea…

 5. Un curios says:

  Ar fi interesant de cercetat motivul prezentei autoutilitarei inscriptionate “Primaria Zabrani”, in curtea imobilului din Arad, Strada Diogene, Bloc 2B, Scara B, si felul in care se executa lucrarile de renovare, la apartamentul 19, de la adresa mentionata mai sus.
  N.B. Uneori este folosita si masina echipei de fotbal din Zabrani, pentru a transporta muncitori si materiale, destinate renovarii.

 6. mig29 says:

  Iar vorbiti si scrieti prostii pe aici!! Rog tovarasii antenisti de pe acest forum (care inca nu-i vad postand) sa fuga degrab la Gadea, Badea, Ciuvica @company la Antena 3 si se va vedea lamurit la aceasta televiziune ca este mana statului paralel-perpendicular (stat promovat de aceasta televiziune la comanda-platita gras-lui Dragnea) si ca acesti oameni se va dovedi (prin albirea facuta cu “purul ‘ prostiei la Antena 3 -“pur” al prostiei la care pun botul milioane de romani inclusiv cativa zeci de mii de aradeni) sunt curati ca si lacrima!!! Imi raspunde vreunul din comunistii de pe aici de pe forum??? Daca merg la Antena 3 cu acest caz promit ca ma duc si eu! Serios numai anuntati-ma!!!!!!!!!!!!!

  • suhoi27 says:

   mig29 – oare și DNA, oare și instanța care a dat sentințele sunt tot anteniste ? Văd la foarte multe postări în care se vorbește despre mânării, hoții, șpăgi, etc. prestate de membrii pnl cum sar postacii de serviciu și vomită numai invective și imbecilități. Pentru ei toată lumea este antenist. Doar ai lor sunt curați ca lacrima. Păi de ce au fost condamnați de o instanță ? Instanța respectivă o fi ”antenistă” ? Sau voi, viermilor, aveți impresia că toți sunt proști și nu văd că de fapt hoți sunt la fel de mulți și în pnl precum sunt și în psd ? Nu sunteți cu nimic mai buni unii ca alții, ați prăduit și prăduiți țara asta la fel, fără jenă, fără rușine. Doar că hoții voștri sunt hoți buni, doar hoții psd sunt hoți răi, așa-i ? Cine cutează să spună altfel, să-i spună hoțului hoț, fără a ține cont de culoarea roșie sau galbenă, îl catalogați imediat antenist. Voi sunteți pupătorii de ciorapi galbeni, care vedeți hoți doar peste gard. Uitați-vă mai atent în propria ogradă și veți vedea cum colcăie viermii și la voi

   • pantsir says:

    suhoi 27 ! diliul asta,mig 29 are mai multe fetze: ba e justme,ba anonim,etc…acest individ este bolnav la cap ,normal ar trebui pus sub interdictie,astfel ca,asemenea imbecili, sa nu mai apara in spatiul public !acestia sunt partea fecaliceasca a poporului roman,vomele care ne tin tara in urma;din pacate sunt cam multi ..

    • suhoi27 says:

     Indiferent de nume, este doar un vierme care linge bă*șinile unora care îi mai aruncă câte un oscior să roadă. Trebuie să fim realiști și să vedem realitatea. Cu slogane de tip ”anteniști” nu arăți decât că ești un postac plătit. Nu știu în ce măsură o instanță de judecată poate fi catalogată ca ”antenistă”. Dacă era vorba despre un primar PSD să vezi cum aplauda și viermele ăsta cu multe nume. Locul hoților este după gratii fără deosebire de culoare.

 7. Anonymous says:

  La primaru din zimandu nou cam pe cind???

 8. SabinA says:

  In general, nu in cazul de fata, Uniunea europeana gaseste pretexte ca tarile mici fara glas cu slugi care se ploconesc strainatatii sa nu primeasca banii. Conditiile draconice de acordarea finantarii pentru romani sunt evidente. Avem de-a face cu niste pokeristi la Brussells, gunoaiele Europei acolo sunt, fondurile sunt mult mai accesibile in Germania, Austria, Olanda. Polonia a sesizat in scris acesta inechitate pe cand sluga de la Bucuresti sforaie!

  • Maria says:

   SabinA – pe undeva aveți dreptate doar că … trebuie să completăm că aceste condiții drastice sunt impuse unor țări precum România tot din cauza unor șmecherași ajunși întâmplător sau prin manevre mari scule în politica românească, șmecherași al căror singur și unic scop este să se căpătuiască. Și aici nu trebuie să arătăm doar spre o anumită categorie sau spre un anumit partid. Din ce am văzut până acuma hoțomanii ăștia sunt peste tot, indiferent ce partid ajunge la guvernare vezi că principalul obiectiv este furtul din banul public și din banul european. Asta trebuie să vedem mai întâi și să recunoaștem, să încercăm să ne debarasăm de ei și apoi să dăm vina pe x sau y de la UE. Ce ar însemna ca UE să-ți dea bani cu ușurință și fără să urmărească cheltuirea lor ? Ar dispărea rapid în buzunarele veșnic goale ale acestor maimuțoi care au condus și conduc România de la revoluție încoace. Și… să nu-mi spuneți și dvs. că numai în PSD sunt hoți iar în PNL toți au fost și sunt sfinți, așa cum sunt câțiva postaci plătiți să facă asta. Vedem și singuri, am văzut și în PDL care se regăsește 80% în actualul PNL, vedem și în PNL și în PSD și în ALDE, etc.

 9. România

  Cameră - moţiune Educaţie/ Monica Anisie: Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi
  Şcoala românească este sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi şi a rămas captivă unor formule conservatoare, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi PSD.

  Local

  Accident pe DN7, la Pecica. O persoană a rămas încarcerată
  Evenimentul rutier s-a petrecut pe Drumul Național 7, între Pecica și Nădlac și s-a soldat cu trei victime. La fața locului au intervenit pompierii arădeni, ambulanța, dar și pompierii voluntari din Pecica.

  România

  DSU: Acordul pentru funeraliile arhiepiscopului Pimen nu au prevăzut derogări de la normele de sănătate publică
  Acordul favorabil exprimat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), respectiv Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), în vederea organizării funeraliilor părintelui arhiepiscop Pimen s-a realizat strict pe variantele exprimate de organizator şi nu au prevăzut derogări de la normele de sănătate publică, arată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), luni, într-o postare pe Facebook.

  Local

  Vor să deschidă Aradul
  Străzi pietonale cu iluminat ambiental, investiții în lucrările de artă ale arădenilor, un Arad deschis arădenilor, propunerile liderilor PNL Arad de la conducerea municipiului și județului. 8

  Local

  Balastierele și carierele de piatră, la control
  Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad au controlat până acum 45 de balastiere și cariere de piatră de pe raza județului Arad. 2

  Local

  Arădean vindecat de COVID-19, după două luni de luptă cu coronavirusul
  Pacientul în vârstă de 52 de ani a fost intubat si ventilat mecanic timp de 25 de zile. A luptat, alături de echipa medicală a Spitalului Judeţean, până a învins boala. 1

  ARADON Sport local

  Îi este dor de baschet și suporteri
  Adela Mercea regretă că sezonul s-a încheiat brusc și crede că puteau face surprize.

  Oameni

  Anna Calissoni Bulgari, una dintre moştenitoarele mărcii de lux italiene Bvlgari, a murit la vârsta de 93 de ani
  Anna Calissoni Bulgari, una dintre moştenitoarele dinastiei italiene de bunuri de lux Bvlgari, a murit la vârsta de 93 de ani, a confirmat duminică un purtător de cuvânt al familiei, potrivit DPA.

  Local

  Activități ale poliției arădene, în weekend: portofel furat, „șofer” la 14 ani și o coliziune între scuter și... trotinetă.
  O femeie agresată de soț pe stradă, un hoț de portofele, un „șofer” în vârstă de 14 ani și un impact între un mopet și o trotinetă – cu asta au avut de-a face polițiștii arădeni în weekend. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.