aradon.ro Web analytics

Reguli noi pentru ajutorul de încălzire

De Diana Dutu

Reguli noi pentru ajutorul de încălzire

Indiferent că încălzirea locuinţei se face cu energie termică, gaze naturale sau lemne, baremul e acelaşi: 1.386 lei/persoană în cazul familiei, respectiv 2.053 lei în cazul persoanei singure.
Scris de Diana Dutu - Indiferent că încălzirea locuinţei se face cu energie termică, gaze naturale sau lemne, baremul e acelaşi: 1.386 lei/persoană în cazul familiei, respectiv 2.053 lei în cazul persoanei singure.

ARAD. Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Arad anunţă publicarea în Monitorul Oficial al României a Legii 226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, lege care se aplică de la data de 1 noiembrie 2021.

Preluarea cererilor, declarațiilor pe propria răspundere și a actelor doveditoare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și stabilirea cuantumului ajutorului se va face, conform prevederilor Legii nr. 226/2021 și a normelor metodologice de aplicare a acestei legi, norme care urmează a fi elaborate și aprobate prin hotărâre a Guvernului în termen de 30 de zile de la publicarea legii.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană în cazul familiei, respectiv de 2.053 lei în cazul persoanei singure. Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat” – se arată într-un comunicat al DAS Arad.

Ajutorul se acordă pe perioada sezonului rece 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, în funcție de data înregistrării solicitării, după cum urmează: *începând cu luna depunerii cererii pentru solicitările depuse până în data de 20 a lunii; *începând cu luna următoare depunerii cererii pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii.

Supliment energetic

Pe lângă ajutorul de încălzire, legea prevede şi acordarea unui suplimentul pentru energie. În sumă fixă, suplimentul energetic se acordă lunar, pe tot parcursul anului, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de: *30 lei/lună pentru consumul de energie electrică sau 70 lei/lună dacă este singura sursă de energie utilizată; *10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale; *10 lei/lună pentru consumul de energie termică; *20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Nu se ştie când…

Data demarării activității de preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și pentru acordarea suplimentului energetic va fi stabilită și comunicată ulterior, în funcție de publicarea normelor metodologice de aplicare ale Legii nr. 226/2021” – transmite Direcţia de Asistenţă Socială Arad.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Este discriminatoriu ce au legiuit ăstia. Iar tiganii si cei ce nu vor sa munceasca sau nu au muncit in viata lor capata de toate doar pt ca voteaza ,,cum trebuie,, E o porcarie, rusine sa le fie !

  • Emmm says:

   Stai linistit …poate nu ai citit articolul, la ce sume se acorda cred ca juma de arad se inghesuie…glumesc…tu ti ai face dosar stufos , umblaturi pe la institutii pt 20 lei luna ?

  • mig29 says:

   Legea nr. 226/2021 -se mai numeste stimata gazetarita si legea consumatorului vulnerabil , lege care trebuia adoptata de cel putin 7 ani si in paralel eliminate toate subventiile la energia termica cat si liberalizarea completa a pietei de energie si gaze de 3 ani (asa cum s-au angajat pesedeii la UE)!!! Scrie-ne mai clar domnisoara Diana!!!

 2. Zona Fantanele says:

  De ce se dau ajutoare sociale dar se dau ca un ajutor care nu are legătură cu nimic din ce înseamnă ajutor pentru oamenii care muncesc și care câștigă mai puțin sau pentru cei care pur și simplu așteaptă moartea pentru un venit minim garantat care nu de multe ori depășește să nu exagerezi 130 RON pentru ce să mai scrieți așa ceva iar când e vorba de un ajutor de unde trebuie să știe alții care câștigă 2000 RON și rămân tot cu 130 RON mînă despre ce vorbim rpd cum se poate discuta problema asta păi vă dați seama nu e raportat la art semnul nimic valoarea unui ajutor deValoarea unui sala în care de multe ori stăm în casă fără să facem nimic așteptăm să putem plăti măcar să putem plăti curentul despre ce se vorbește aicea când noi trăim depozit pe alta să știți că mulți care mergem la lucru nu avem curaj să deschid gura decât dacă s-a întâmplat în eveniment în sensul că ar fi ceva normal de discutat de unde până unde câștigi 2000 RON dacă nu vii sambătă și duminica și de unde până unde să trăiești tu costă 30 RON păi vă dați seama ce criminal sunt oamenii ăștia să scrii așa ceva nici ea nu se înțelege nu se mai dau aceste să zic subvenții sunt nicio formă de ajutor din contră dacă trebuie să mori Mori deci ajungi să fii trebuie să fie adevărat contabil ca să primești aceste zic eu rpd dacă stai la rând primești dacă te bagă cineva în seamă pentru hârtiile care le depui primești dar nu ce vrei tu numai dacă ai dreptul la lege vă dați seama unde s-a ajuns adică cat de corect să fii să știi niște lucruri că tu de fapt primești ceea ce tu habar n-ai că există într-o lege în care legea spune că ești impozitat la acest venit deci de unde până unde tu ești angajat și sunt atâtea persoane care își plătesc singură asigurarea de sănătate prin finanțe și acolo daAcolo dacă merge nu sună nimeni de aceste rpd susțin o persoană prin garantarea unei facilități la un o subvenție unei venită în care el își plătește minimul de plată pentru că nu are un venit mai consistent exact așa scrie pentru un venit minim și tu plătești în loc să să primești pentru un venit

 3. Orb pe trei sfert bloc micalaca says:

  Nu se înțelege foarte clar adică nici măcar nu pot să depui aceste hârtii dar fiind faptul că nu există o legislație și până unde s-a ajuns încât legea nu este normativă nici măcar pentru depunerea unor hârtii în care îți spune și scrie clar dar în niciun caz cel care merge să depun aceste hârtii nu înțelege nimic fără Bodyguard -ul de la intrare sau fără persoană care nici măcar nu instruiește personalul ca să faciliteze aceste lucruri dați în faptul că mulți sunt muritori de foame și rpd handicapați nu văd asta din cauză că sistemul de muncă nu ajută decât la schilodirea și omorârea oameni

 4. Fost angajat si cu discopatie lombara de doua saptamani says:

  Nu se înțelege nimic adică lângă faptul că s-a decalat această hotărâre da de fapt trebuia să fie în normele normale doar prin faptul că s-a dus ceva mult mai legal în ce înseamnă un ajutor în România dar decalare aceasta și după care se mai scrie că se aduce în plus sunt venit nu știu ce de 10 RON pe tot parcursul anului ce legătură are ajutorul ăsta de încălzire iarna cu ajutorul venitului minim garantat și a unui venit minim în cuantum de 1300 cu un venit minim a unei persoane singure despre ce ce ce Aiurel să pot scrie de așa ceva nu în nu este deNu este de înțeles deci eu care la ora actuală da am rămas serviciu după cinci ani de muncă eu ce să înțeleg din toată treaba asta ce să înțeleg adică cat de sărac să fiu ca să nu să nu mă ducă mintea să să să înțeleg ce scrie acolo nu are nicio logică păi cum să mergi la șomaj când tu de fapt cauți un loc de muncă în care tu trebuie să te adaptezi ca om nu are nicio legătură 1300 RON cu partea de a fi om singur cu un venit de ce este o aiureală nu nu se înțelege absolut nimic care e toată logica

 5. un simplu arădean says:

  Cel mai bine ar fi ca acești așaziși guvernanți să-și bage aceste pseudo-ajutoare drept în cur!

 6. România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 2

  Local

  Aglomerație la frontieră: sute de minute de așteptare pentru automarfare
  Șoferii de „TIR” au nevoie de răbdare, în continuare, în drumul lor spre țările vecine. Poliția de Frontieră Română anunță valori de trafic crescute la automarfare, la granița dintre România și Ungaria, dar și între România și Bulgaria.

  Local

  Un deținut din Arad, suspectat că ar fi folosit metoda „accidentul” din spatele gratiilor
  Înșelăciune prin metoda „Accidentul”: o femeie în vârstă de 85 de ani, din Sibiu, a fost sunată de un deținut din Penitenciarul Arad, cerându-i-se suma de 4 mii de lei pentru o operație a fiului său. O fată de 16 ani a ridicat banii de la victimă, însă a fost prinsă de polițiști. 1

  ARADON Sport local

  Remarcaţi pe tatami din Serbia

  UT Arad

  UTA a căzut pe locul 9!
  2

  ARADON Sport local

  Pas cu dreptul în Liga Elitelor U19

  ARADON Sport local

  Încă o pierdere pentru boxul arădean!
  Adolf Ivanovici a pierdut cel mai important meci, cel cu virusul COVID-19! 3

  Local

  Curtici, orașul cu cea mai mare incidență din țară. Municipiul Arad, pe locul 3
  Orașul arădean Curtici continuă să înregistreze cea mai mare incidență din țară, în rândul orașelor.

  Local

  93 de cazuri, din care două reinfectări, la Arad
  93 de cazuri de Covid-19 au fost raportate în județul Arad, de luni până marți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Arad. 21

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.