aradon.ro Web analytics


Se poate salva turismul european?

De Andreea Pintea

Se poate salva turismul european?

Reactualizat la:
Europarlamentarii din grupul Renew Europe consideră că este necesar un sprijin rapid pe termen scurt pentru a asigura supraviețuirea turismului și transportului de persoane.
Scris de Andreea Pintea - Europarlamentarii din grupul Renew Europe consideră că este necesar un sprijin rapid pe termen scurt pentru a asigura supraviețuirea turismului și transportului de persoane.

ARAD. Pandemia Coronavirus a paralizat turismul și transportul în Uniunea Europeană, dar și-n întreaga lume. Călătoriile aeriene și cazările au fost afectate în mod special, acesta este de departe cel mai prost rezultat din seria istorică a turismului internațional începând cu 1950.

Europarlamentarul arădean Vlad Botoș subliniază că: „Se estimează că industria va pierde venituri în jur de 1 miliard de euro pe lună din cauza crizei în anul 2020. În această industrie sunt angajate 22,6 milioane de persoane, adică 11,2% din totalul locurilor de muncă din UE și a contribuit cu 9,5% la PIB-ul UE în 2019. De asemenea Word Travel and Tourism Council prevede că în 2020, industria turismului și transportului ar putea pierde 6,4 milioane de locuri de muncă în UE. Ce-și propun europarlamentarii din grupul Renew Europe, grup din care face parte și arădeanul Botoș, în acest context?

„Obiectivul Comisiei Europene este de a stabili un cadru coordonat care să permită întregii Europe să beneficieze de un sezon turistic odihnitor și sigur. Pachetul propus de Renew Europe reunește ghiduri și recomandări pentru a ajuta statele membre. Ne referim la restabilirea libertății de mișcare și ridicarea controalelor la frontiera internă. Propunem o abordare flexibilă și în etape, care necesită o coordonare strânsă între statele membre și Comisie, cu obiectivul de a ridica treptat controalele la frontiere, pentru a asigura libertatea de circulație fără restricții în UE. Redeschiderea frontierelor noastre este una dintre măsurile cruciale pentru restabilirea transportului și turismului pentru acest sezon. Este extrem de important să se evite acordurile bilaterale între statele membre individuale (așa-numitele coridoare turistice), pentru a proteja integritatea pieței unice și libertatea de mișcare”, explică Botoș.

Criterii uniforme

Condițiile care trebuie respectate atunci când se evaluează dacă este momentul să ridicați treptat restricțiile de călătorie și controalele la frontierele interne: *criterii epidemiologice; *capacitatea sistemului de sănătate; *capacitatea de monitorizare adecvată. „Vom solicita să se stabilească criterii de evaluare uniforme în întreaga Uniune pe aceste trei aspecte. Promovarea unei etichete care atestă și distinge teritoriile care prezintă oferte sigure pentru vizitatori trebuie încurajată, atât pentru că se dovedesc a se conforma condițiilor epidemiologice și socio-sanitare, cât și pentru valoarea adăugată pe care pachetele turistice o prezintă din perspectiva măsurilor de prevenire suplimentare”, mai arată Botoș.

Reluare treptată

În continuare, Botoș punctează: „Subliniem importanța asigurării recunoașterii reciproce a măsurilor convenite la nivelul UE pentru reluarea călătoriilor UE și internaționale. Comisia stabilește principii care să ghideze statele membre atunci când reiau activitățile turistice și elaborează protocoale COVID-19 pentru unitățile de ospitalitate, cu scopul de a reduce riscul de infecție atât pentru personalul oaspete, cât și pentru personalul gazdă. Pentru îmbunătățirea încrederii și securității călătorilor care vizitează statele noastre membre, vom solicita Comisiei să ia în considerare crearea unui sistem de certificare a siguranței UE pentru unitățile și operatorii de turism și de transport, în cooperare cu autoritățile publice ale statelor membre, părțile interesate din turism și organizațiile internaționale.

Este posibil ca actuala criză să contribuie la o schimbare a nevoilor și dorințelor turiștilor, în măsura în care mulți călători (în special călătorii de vârstă mijlocie și vârstnici) pot avea mai multe șanse să caute un turism sigur și curat în viitor, în acest context este necesar un parteneriat public-privat eficient, pentru a ne asigura că aceste măsuri sunt dezvoltate în cooperare cu autoritățile, cu o definiție clară a tuturor drepturilor și obligațiilor.

Voucherele, o soluție

O soluţie eficientă ar fi crearea de vouchere mai atractive: *vouchere credit, care pot fi rambursate la o etapă anterioară; *valoarea voucherului cel puțin 100% sau mai mult din prețul biletului; *încurajarea transportatorilor și organizatorilor să extindă posibilitatea utilizării voucherului”.

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ferenc says:

  Aceasta figura, dupa ce acu’ cateva zile vorbea despre reindustrializarea Europei, l acum vorbeste despre turism. Chiar la toate se pricepe?!

  • Endre says:

   Kedves, cunosti din ce comisii face parte? Normal, se documenteaza, participa la dezbateri si apoi te informeaza. In plus, exista si angajatii biroului europarlamentar… Folosind apostroful, pari educat asa ca imposibil sa nu cunosti. Cred ca esti un postac, nimic altceva.

 2. SATTAN 666 says:

  CUM SA NU? MERGAND LA BALLATON!

 3. VOTANTUL says:

  ASTA SI FALCA ! O APA SI UN PAMANT ! ACUM REZOLVA PROBLEMELE EUROPEI SI CHIAR ALE LUMII ! PENIBILI ! VAI DE CAPUL NOSTRU CU ASA VIITOR ! VORBE GOALE SI PRAF IN OCHII NOSTRI !

  • Freud says:

   Cred ca stiu cu cine ai votat! Scrisul cu majuscule este bestial. Vai de capul tau nu de “capul nostru”…Cine te crezi sa te folosesti de plural? Pe cine crezi ca reprezinti?

 4. Local

  Se retrag de la alegeri
  Peste o sută de preşedinţi de secţii de votare sau locţiitori ai acestora au depus cereri de retragere de la alegeri, după ce au fost desemnaţi prin tragere la sorţi.

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Câștigurile care ne rămân în urma pierderilor
  Nu există om pe lumea asta care să nu fi pierdut vreodată ceva în viața lui. Sau pe cineva.

  Local

  Au găsit constructor pentru Casa Urbarială
  Primăria Orașului Sântana a atribuit contractul de aproape cinci milioane de lei pentru reabilitarea Casei Urbariale și transformarea ei în centru cultural.

  Advertorial

  Administrația PNL modernizează încă 200 km de drumuri județene în următorii patru ani! (P)
  Administrația PNL a județului Arad va moderniza încă 200 km de drumuri județene în următorii patru ani. Cu asta, se ajunge la 650 km, adică 55% din totalul rețelei de drumuri județene din județul Arad!

  Local

  Reținut pentru accidentul de pe Bulevardul Nicolae Titulescu
  Șoferul care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, cu autoutilitara pe care o conducea, pe Bulevardul Nicolae Titulescu va fi propus spre arestare. Avea o alcoolemie de 2,05 g/l alcool pur în sânge. 7

  Local

  Media Art Festival, de la finalul lunii
  Ediția de anul acesta a Media Art Festival va fi o combinație de evenimente online și offline, în care vor fi prezentate 50 de filme experimentale.

  Advertorial

  „Hei, tinere, TU mai crezi în schimbare?!”(P)
  Acesta este mesajul pe care Echipa #eMoca îl transmite cu tărie în aceste ultime zile de campanie. 3

  ARADON Sport local

  Echipele de sală scapă de cantonamentele obligatorii
  Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat relaxarea măsurilor pentru sporturile de sală și de contact.

  Local

  UAV dă startul „Săptămânii europene a sportului”
  Cu mic, cu mare, arădenii sunt invitați să participe, în perioada 23-30 septembrie, la o serie de manifestări sportive, organizate de UAV Arad.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.