aradon.ro Web analytics
Şeful Secţiei COVID din Grădişte, eliberat din funcţie

De Diana Dutu
Reactualizat la:

Şeful Secţiei COVID din Grădişte, eliberat din funcţie

Reactualizat la:
Decizia sancţionării dr. Gheorghe Nini vine după depistarea unor nereguli administrative în cazul unei paciente cu COVID.
Scris de Diana Dutu - Decizia sancţionării dr. Gheorghe Nini vine după depistarea unor nereguli administrative în cazul unei paciente cu COVID.

ARAD. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a organizat, marţi, o conferinţă de presă pentru a prezenta rezultatele a două anchete demarate în cazul decesului a două paciente cu COVID. Cu precizarea că spitalul nu a primit plângeri în legătură cele două situaţii, ci s-a autosesizat în urma mediatizării acestora.

Încă din start, managerul Florina Ionescu a ţinut să menţioneze: „Comisiile de anchetă internă care se constituie la nivelul spitalului nu sunt îndreptăţite să analizeze cazurile din punct de vedere al malpraxisului, acest aspect revenindu-i în totalitate Comisiei de malpraxis de la Colegiul Medicilor.”

Astfel, Comisia de Disciplină a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a analizat aspectele administrative legate de cazul spitalizării şi decesului pacientei Frunză Ana, la finalul anchetei stabilindu-se că au fost încălcate unele prevederi interne și sarcini din fișele de post. Cum de activitatea administrativă – completarea documentelor medicale – din cadrul secției răspunde în primul rând medicul șef, acesta a fost primul sancţionat. Vorbim de dr. Gheorghe Nini.

Potrivit managerului spitalului, în cursul derulării anchetei, a fost invitat la discuţii fiecare cadru medical implicat în tratamentul pacientei. „Conform prevederilor din Codul Muncii, Art. 248 s-au dispus următoarele sancțiuni: medicul șef de secție a fost retrogradat din funcție, asistenta medicală care a completat necorespunzător – în avans, şi nu zilnic – planul de îngrijire al pacientei Frunză Ana a fost sancționată, conform legislației în vigoare, cu diminuarea salariului de bază cu 10% pentru două luni de zile, iar alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu diminuarea salariului de bază cu 5% pe o perioadă de o lună de zile” – a detaliat Florina Ionescu.

Plângere la Poliţie

Cel de al doilea caz anchetat de conducerea spitalului are legătură cu pacienta Bar Maria. Familia sa a reclamat că un angajat al spitalului ar fi luat mită pentru a facilita transferul pecientei în Secţia ATI. „Săptămâna trecută am depus plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție Arad pentru a cerceta acest caz și pentru tragerea la răspundere a persoanei/persoanelor vinovată/e. În ceea ce priveşte rezultatul anchetei interne în acest caz, membrii Comisiei de anchetă au stabilit circuitul pacientei de la prezentarea în Unitatea Primire Urgențe și până la transferul pe terapie intensivă, au verificat locurile disponibile la acea dată pe secțiile de terapie intensivă precum și modul în care s-a derulat transferul. Pacienta a ajuns în Unitatea Primire Urgențe pe data de 14.11.2020 ora 14.00 și a fost transferată pe ATI în dimineața de 15.11.2020 ora 3.50. În garda din terapie intensivă din 14 spre 15 noiembrie s-au internat șapte pacienți, în funcție de eliberarea locurilor. Internarea s-a realizat în ordinea cronologică a solicitărilor primite din urgențe. Nu excludem varianta ca unul dintre angajaţii noştri să fi urmărit cu atenţie procedurile de transfer din ziua respectivă, să fi profitat și să fi solicitat aparținătorilor bani pentru a facilita transferul. Acest lucru este de neacceptat la nivelul instituţiei şi nu putem tolera o asemenea faptă. Ne dorim ca IPJ să poată clarifica cât mai repede acest aspect şi, dacă o persoană se face vinovată, să fie sancţionată corespunzător” – a conchis Florina Ionescu.

Apel către pacienţi şi aparţinători

În contextul acuzaţiei de luare de mită, managerul Spitalului Judeţean Arad a ţinut să facă „apel către pacienţi şi aparţinători ca în cazul în care li se pretind sume de bani pentru a interna/ trata/ îngriji un pacient, să ne comunice de îndată pentru a putea lua măsurile care se impun. Vreau să transmitem faptul că pacientul ne este stăpân şi că în această instituţie nu se primesc atenţii. Consider că personalul medical este suficient de bine remunerat pentru a-şi face datoria zi de zi, oră de oră. Suntem în slujba pacienţilor.”

Sesizările privind cazurile în care cadre medicale pretind „atenţii” pacienţilor sau aparţinătorilor acestora se pot depune la conducerea spitalului (sediul administrativ – clădirea portocalie de la intrare) sau se pot transmite online la adresa de email secretariat@scjarad.ro sau accesând site-ul scjarad.ro şi completând Formularul de sesizare de la Secţiunea Contact – Sugestii şi reclamaţii.

Anul acesta, la Spitalul Judeţean au fost depuse doar patru reclamaţii, dar niciuna nu are legătură cu pretinderea unor sume de bani. Nici anul trecut nu a fost înregistrată vreo sesizare privind o astfel de situaţie.

Încă 5 anchete

În prezent, conducerea Spitalului Judeţean are în derulare anchete interne pentru alte cinci cazuri. Acestea au pornit fie de la autosesizări, fie la sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică.

20 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Covidioti says:

  Sanctiunile vor fi atacate in instanta si spitalul va plati, din banii cetatenilor, evident, niste sume frumusele acestor medici.

 2. Galatus says:

  Îmi vine sa cad în hohote 😂. secretariat@scjarad.ro te miri ce mai auzi pe la gura sobei. Totuși în final pentru o reusita de succes 😎 va sfătuiesc urcați citeva trepte mai sus https://www.pna.ro/contacts.xhtml și faceți o rezervare pentru grupul de medici apreciat 😂de dumneavoastră distinși domni și prea frumoase doamne.

 3. Fara mila says:

  NU ! Pacientul nu va este stapan ci aveti OBLIGATIA prin juamânt sa-l tratati neconditionat ! Diminuarea salariului este frectie la picior de lemn pe langa durerea pierderii celor dragi . Trebuia concediati cu interzicerea profesarii pe o perioada de minim 5 ani !

  • Costi says:

   Subscriu sie eu la ceea ce spui, adica sa li se interzica sa profeseze pe o perioada de 5 ani, iar dupa 5 ani sa fie testati privind cunostintele cat si psihologic !

 4. ... says:

  Se aude prin sat caci Sint multe nereguri….

 5. Krull says:

  De ce nu spune nimeni nimic de încălcarea deplina a drepturilor pacientului de a comunica cu familia; confiscarea telefoanelor; tratamentele experimentale de care nimeni nu-și asuma nici o vina, de ce nu se fac investigații in spitale sa se arate cum se comporta “eroii” cu pacienții, cum sunt umiliți și uciși cu buna știință de către sistemul medical oameni care n-au nici o treaba cu covidul?!

  • Galatus says:

   Sint grup organizat încadrare este pe masura uni sint spagari asteapta stimulente alti comisionari se multumesc cu bonusul(comisionul) pe cadavru.

 6. omaha says:

  Nah ….bine ca l-ati gasit pe ACARU’ PAUN !!!

 7. Geanina says:

  E un medic foarte bun! Tatăl meu de peste 10 ani tot la el merge 👍 dar din păcate medicii buni nu sunt apreciați 😏

 8. Atentul says:

  Sa discutam de atentii : tot timpul cei din sistemul de sanatate au fost obisnuiti cu atentile si au vautat sa obtina servicii gratuite sau mai putin costisitoare ! Sunt ferm convins ca multi nici nu s-au atins de salar.

  • feng says:

   CA SA NE INTELEGEM: Ei ,nu cer bani, nuuu, ci te determina sa le dai, fiindca altfel nu te baga in seama, te lasa la urma asteptarii si ,in final,cand te primeste, iti scrie un tratament doar sa se scape de tine ,chiar daca la inceput ti-a spus ca e nevoie sa se faca investigatii medicale amanuntite,biopsii,etc, dar…vazand ca nu ai “sarit la cap” cu nimic, te lasa balta..Asa fac unii discipoli hipocratici,nu le dai nimic, te lasa nerezolvat !

 9. Marian says:

  El tot medic va rămâne într-o aripă a clădirii din Grădiște. Oare Adrian Wierner are vre-o influență??? Vom vedea peste puțin timp…..

 10. Tumele says:

  Un cretin si un ciubucar Nini asta .

 11. Petrica says:

  Normal caci l- au demis …..prea putini morți de covid fata de judetean

 12. Marco says:

  Când urci prea sus și căderea este abruptă !….te obișnuiești cu binele și nu te mai interesează de ceilalți…..individul dr. Nini când era de gardă nu mergea să-și viziteze pacienții, dădea ordin la alți medici sau asistente să vadă de pacienți în saloanele bolnavilor ! Că șefu e șef….mie greață de asemenea oameni.

 13. Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel.

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  România

  Guvernul Ciucă a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale
  Guvernul a aprobat marți plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Astfel, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kwh la energie electrică și 0,31 lei/kw la gaze naturale. Premierul spune că a decis ridicarea nivelului de compensație. 1

  România

  Start la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Au fost înregistrate câteva mii de solicitări
  Miercuri începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech. 3

  Local

  Mai multe urgențe, în 2021, în Arad
  Numărul apelurilor la 112 efectuate de arădeni în anul 2021 a fost mai mare decât cel al apelurilor din 2020. Ponderea urgențelor a fost și ea mai mare. 1

  Local

  Câți bani va primi cultura de la „Județ”, în 2022?
  Ce sume prevede Consiliul Județean Arad, în bugetul pe anul 2022, pentru instituțiile de cultură?

  UT Arad

  Condiția pusă de UTA pentru ca Passaglia să poată pleca
  Jucătorul va sta, momentan, în tribună, dar poate fi și exclus din lot. Conducătorii clubului arădean vor bani, ca despăgubire. 6

  Local

  Tablete pentru toţi elevii din Târnova
  Comuna a obţinut o finanţare europeană care va permite cumpărarea de tablete pentru cei aproximativ 500 de elevi din cele două şcoli gimnaziale. 2

  Local

  Poliția a fost mobilizată în Piața Catedralei din cauza unei genți de voiaj
  Un apel primit marți seara la numărul de urgență 112 anunța faptul că o geantă de voiaj a fost abandonată în Piața Catedralei. Mai multe echipaje de Poliție au fost trimise la fața locului. Acestea au asigurat zona. Totodată, a fost solicitată prezența geniștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timișoara. În cele din urmă s-a stabilit că geanta de voiaj este goală. 9

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.