aradon.ro Web analytics

Se spune că românul s-a născut poet și că indiferent de situație știm să facem haz de necaz. Cumva, înclinația asta a noastră ca popor către umor, fie că situația o cere, fie că nu, ne caracterizează și ne mândrim ca fiind adaptabilitatea noastră de a trece mai departe, de a supraviețui ca popor. Și da, am supraviețuit, dar la fel de bine au supraviețuit și meduzele și chiar gândacii de bucătărie. Ce m-a revoltat din nou pentru a „n” oară? Indiferența noastră, indignarea asta care ne ține maximum trei zile și moare, la fel cum se naște, în spatele monitorului.
Uitați de lume, sortiți să nu aibă vreo șansă vreodată. Copiii nimănui sunt aici. Se nasc, cresc și trăiesc într-o lume care îi vede, dar îi ignoră cu desăvârșire. În fond, nu e vina nimănui că bietele suflete s-au născut în familii năpăstuite de soartă, familii care la rândul lor n-au avut nicio șansă să iasă din rândul celor marginalizați, celor cu educație precară și celor cu risc crescut de sărăcie. Toți fac parte din statistici, sunt numere în rapoarte făcute mai din pix, mai din teren despre sărăcie și lipsa unei șanse reale. Și copiii? Ce vină au ei că s-au născut la locul și momentul nepotrivit?
Sâmbătă dimineața. Orașul pare un mic furnicar. În mașini sau pe jos, arădenii se îndreaptă care înspre piață, care înspre supermarketuri. Nimic deosebit, nimic care să te scoată din minți. Până când ajungi în zona unui liceu central. Aici începe nebunia. Cu zeci de metri înainte de liceu mașinile stau împietrite, parcă lipite cu smoală de asfalt. Nimeni nu se mișcă, toată lumea așteaptă. Din când în când se mai înaintează câte doi – trei metri, apoi din nou motoarele „torc” în gol și încep întrebările: O fi vreun accident? Poate pleacă copiii în excursie și o fi parcat vreun autocar? O fi blocată prima bandă de vreo lucrare? Nimic din toate astea.

ARADON Sport local

Şase medalii pe tatami ne-waza

ARADON Sport local

A fost Triatlonul Proactivi by Webasto

Local

UPDATE. Elicopterul SMURD, solicitat să intervină la un accident, la Chereluş
Patru persoane, între care un copil de trei ani, au fost rănite în urma evenimentului rutier.

ARADON Sport local

Liga 6 – Zăbrani II a obţinut promovarea

UT Arad

UTA îşi află programul pe 1 iulie
BUCUREŞTI. Comitetul Executiv al FRF a creionat datele de start ale sezonului fotbalistic 2024-2025.

ARADON Sport local

Promovare istorică pentru Viitorul
Trupa lui Giovanni Catanzariti s-a impus cu 3-0, în returul barajului pentru Liga 3.

ARADON Sport local

Trei medalii naţionale pentru CSŞ Gloria Arad
BUCUREŞTI. Sâmbătă și duminică, stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București a fost gazda etapei finale a Campionatelor Naționale de atletism pentru categoria Under 18.

ARADON Sport local

„Mica atletă”, pariul Denisei
ARAD. Denisa Mateuca nu este doar o sportivă abonată la podiumurile de premiere în concursurile de alergare, ci şi un antrenor în devenire.

România

24 iunie - Ziua Universală a Iei
La data de 24 iunie, în fiecare an, începând din 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei (Ziua Iei).

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.