aradon.ro Web analytics

Arădeanul arestat de Gestapo, la Praga, în al Doilea Război Mondial, care a scăpat ca prin urechile acului de deportarea într-un lagăr nazist şi a fost gazetar la cele mai cunoscute ziare din Berlin, Berliner Tageblatt și Welt am Abend, dar a scris şi scenariul unui film erotic. Este vorba despre Géza von Cziffra, care s-a născut la Arad şi a plecat în lumea largă la vârsta de 18 ani.
Din această săptămână, Jurnal Arădean se îmbogăţeşte cu o nouă rubrică, una care pune în valoare cel mai important patrimoniu al Aradului: resursa umană, arădenii de excelenţă! Facem o incursiune în istorie, din perioada medievală până astăzi, şi identificăm personalităţi arădene care au marcat, unele dintre ele, nu doar evoluţia comitatului (şi mai târziu a judeţului Arad), ci au avut o contribuţie majoră la nivel naţional sau internaţional în domeniile lor de activitate.

Local

Accident cu opt victime între Pâncota și Seleuș
Patru persoane au fost transportate la UPU, printre care și un bebeluș de patru luni.

Local

Tânăr din Secaș, reținut de polițiștii de la „Arme”
În noaptea de luni spre marți, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a unor braconieri, în zona Mădrigești.

Local

Asfaltare de 1,5 milioane de lei în Subcetate, între sensul giratoriu și podul rutier
Municipalitatea spune că, deocamdată, se va asfalta carosabilul din sensul giratoriu și până la urcarea pe pod. Lucrarea nu cuprinde podul și nici coborârea pe Nicolae Titulescu.

Local

Două milioane de euro pentru Adăpostul de noapte
Aceasta e valoarea estimată a investiţiei în modernizarea şi extinderea clădirii de pe 6 Vânători.

Local

Bărbat căzut de la înălțime, operat de urgență la Județean
Un bărbat de 59 de ani a ajuns la Urgențe cu multiple traumatisme după ce ar fi căzut de la o înălțime de 6 metri. Nu se cunosc împrejurările în care s-a produs incidentul. 1

Local

O nouă stradă în cartierul Micălaca: Sarmis
Un proiect de hotărâre CLM privind atribuirea denumirii noii străzi se află, în prezent, la transparenţă.

Evenimente

Pr. Constantin Necula, Narcisa Suciu, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Florin Chilian vin la Săvârşin
Ei vor participa la Festivalul „Suflet de România” care se va desfăşura în weekend pe Domeniul Regal.

Advertorial

Iustin Cionca: „Avem 18 proiecte europene cu confinanţare de doar 2% din banii arădenilor!”
ADVERTORIAL. Consiliul Judeţean Arad a reuşit ceea ce foarte puţine Consilii Judeţene din ţară au putut: a câştigat 18 proiecte europene cu confinanţare de numai 2%! Adică, a câştigat peste 300 de milioane de lei şi a contribuit cu doar 6 milioane!

ARADON Sport local

A fost Cupa Satelor, etapa regională
LIVADA. Într-o organizare ireproşabilă, asigurată de comuna Livada şi AJF Arad, recent, s-a desfăşurat etapa regională a Cupei Satelor Under 13 la fotbal.

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.